Waterdeegrecepten voor gebakken en gebakken pasteien

Veel huisvrouwen maken actief gebruik van recepten voor het maken van pasteien en ander gebak, niet alleen op basis van melk, kefir en andere zuivelproducten, maar ook met water. Deeg op het water is de beste optie voor een mager gerecht, minder duur, het kan altijd worden gemaakt om gemakkelijker te bakken, als elke calorie telt.

Vooral aan de vooravond van vasten, is de kwestie van lekker en acceptabel bakken behoorlijk acuut, dus let op het snelle bakproces. In alle onderstaande opties is de basis water, het verschil zit in de kooktijd. Dus voor een snel resultaat is het beter om een ​​gistvrije optie te kiezen, voor gefrituurde taarten is het beter om een ​​recept voor deeg met gist te kiezen.

Pastadeegrecept op water en gist
recepten теста на воде для жареных и печеных пирожков
ingrediënten Aantal
meel 1200 g
warm gekookt water 700 ml
suiker 150 g
droge gist 22 g (twee pakketten)
zonnebloem of boter 50 ml
Kooktijd: 80 minuten Calorieën per 100 gram: 230 Kcal

Deze versie van taarten is erg beroemd. Door de basis op deze manier voor te bereiden, bent u zeker van een goed resultaat..

 1. Giet al het water in een diepe bak of pan, het mag niet erg heet zijn. Water vermengd met suiker, een paar lepels meel en gist. Meng grondig, laat een half uur zonder tocht;
 2. Controleer regelmatig, zodra luchtbellen bovenaan verschijnen, voeg bloem toe. Het is belangrijk om het geleidelijk, in kleine porties, te besprenkelen, niet te snel kneden;
 3. Als het deeg gelijkmatiger is, voeg je boter toe.

Uit deze variant van het deeg kunnen pasteien in de oven worden gemaakt of in olie worden gebakken.

zure room соусLees hoe je mals kippene egels kookt in zure roomsaus – probeer dit recept te bereiden..

Salade met kip en druiven – een ongewone combinatie van vlees en bessen, die elkaar perfect aanvullen.

Salade met varkensvlees en champignons – smakelijk, bevredigend en heel eenvoudig.

Deeg zonder gist om in de oven te bakken

Voor gebakken gebak uit de oven is het perfecte deeg zonder gist perfect. Deze kookoptie kan de eenvoudigste ingrediënten worden genoemd. Om te koken heb je nodig:

 • bloem – 1100 g;
 • warm water – 800 ml;
 • suiker – 2 el. l;
 • kippenei – 2 eiwitten.

Totale tijd – 60 minuten.

Calorieën per 100 gram – 216 kcal.

Voorbereiding bestaat uit 2 eenvoudige stappen:

 1. Water moet worden gekookt, maar niet heet. Voer bloem in water, geleidelijk in kleine porties, grondig kneden tot homogeen; voorkomen воду и муку
 2. Voeg het ei toe, kneed het goed opnieuw. Laat het mengsel 15-30 minuten staan. deeg готово

Deze optie vereist niet veel tijd en voedsel om te koken, en gebakken pasteien in de oven zijn luchtig en caloriearm..

Snel recept

Als je heel snel moet bakken, dan is deze optie beschikbaar voor veel gastvrouwen. Ingrediënten in de meest eenvoudige en gemeenschappelijke:

 • bloem – 900 g;
 • water – 3.5 kopjes;
 • frisdrank drinken – 2 grote snuifjes;
 • ei – 1 eiwit.

Totale tijd – 35-40 minuten.

Calorieën per 100 gram – 207 kcal.

 1. Meng bloem met soda, pre-zift het 1-2 keer;
 2. Maak een glijbaan met een gat en giet geleidelijk water in;
 3. Voeg een ei toe als de textuur uniformer wordt. Roer tot een gladde massa en volledig vrij van klonten..

U kunt gebak meteen bereiden, zonder op tijd te hoeven wachten. Dit deeg is perfect voor gebruik niet alleen voor taarten in boter, maar ook voor donuts.

Deeg op basis van mineraalwater of sodawater

deeg на минералке

Veel huisvrouwen houden van het recept voor pasteien op mineraalwater, omdat bakken licht blijkt te zijn, het wordt niet lang muf. Volgens dit principe kunt u zowel gebakken als gebakken pasteien bereiden..

 • mineraalwater – 550 ml;
 • high-speed gist – 17 g (anderhalve verpakking van elk 11 g);
 • kippenei – 1 eiwit;
 • olie – 30 ml;
 • bloem – 1000 g.

Totale tijd – 120 minuten.

Calorieën per 100 gram – 245 kcal.

 1. Om meel te gieten giet je mineraalwater, gist, olie;
 2. Voeg het ei toe, meng grondig. Voor het rijpen is het noodzakelijk om het mengsel op een warme plaats te zetten zonder tocht, gedurende een half uur – een uur. Gedurende deze tijd zal het volume bijna tweemaal zo groot worden.

Deze optie is niet alleen geschikt als taarttaart, maar kan ook worden gebruikt als basis voor pizza, donuts of pasteien.

Deeg zonder eieren

deeg без яиц

Als je in de keuken bijna niets hebt om te bakken en je wilt heerlijke zelfgemaakte taarten, moet je rekening houden met de volgende optie:

 • bloem – 750 g;
 • water – 350 ml;
 • gist – 12 g.

Totale tijd – 60 minuten.

Calorieën per 100 gram – 220 kcal.

 1. Zeef bloem, bij voorkeur 2-3 keer, meng het met gist;
 2. Giet in warm water, kneed het grondig en laat het 30-40 minuten staan.

Volgens dit recept kun je beide taarten maken met een zoete vulling en met vlees. Het is mogelijk dat er meer bloem nodig is, afhankelijk van de eigenschappen en kwaliteit. Als je de gist vervangt door frisdrank, kun je cheburechno deeg maken.

Handige tips

 1. Aangezien de ingrediënten niet altijd dezelfde eigenschappen hebben, moet u er rekening mee houden dat u tijdens het koken wellicht iets meer of minder meel nodig heeft. Het belangrijkste is dat het deeg taai moet zijn, niet te dun of zwaar, het mag niet aan de handen blijven kleven;
 2. Wanneer je pastei vormt, kun je van tevoren een bak met koud water maken en je handen nat maken zodat het mengsel niet blijft kleven;
 3. Elk stuk gist houdt van “rust”, dat wil zeggen, de pastei zal weelderiger zijn als je het deeg een half uur – een uur verlaat;
 4. Bij gebruik van gistdeeg is het beter om wat suiker of limoenhoning toe te voegen, omdat de aanwezigheid van glucose een positief effect heeft op de activiteit van gistschimmels;
 5. Deegproducten met water verharden veel sneller dan met melk of kefir, daarom is het noodzakelijk om gebak in papieren zakken, handdoeken of in cellofaan te bewaren.

Deze kookopties hebben veel voordelen: ze hebben niet veel ingrediënten nodig, ze zitten in bijna elke keuken, de technologie is eenvoudig en vereist geen extra vaardigheden, dus elke huisvrouw zal deze culinaire taak aankunnen.