Zalm Carpaccio – Cult Italian Dish

Tegenwoordig wordt de naam Carpaccio voor bijna elk gerecht gebruikt, waarvan de ingrediënten zeer dun gesneden zijn en niet onderhevig zijn aan hittebehandeling. Voor het eerst werd het gerecht in 1950 uitgevonden door de Italiaan Giuseppe Cipriani. Het werd genoemd niet ter ere van hem, maar ter ere van de Italiaanse schilder die leefde in de Renaissance – Vittore Carpaccio.

Carpaccio van vlees en vis bereiden. Zeer smakelijk is carpaccio van vis uit de zalmfamilie. Het is verzadigd met vitamines en elementen die nodig zijn voor het menselijk lichaam voor de gezondheid en het actieve leven..

suluguniHoe suluguni thuis van cottage cheese te koken, lees ons artikel..

Hoe kippenbouillon in ons artikel koken?.

Probeer een gelaagde salade van gezouten zalm te maken – verschillende keuzes van gerechten in je collectie.

Traditioneel recept
carpaccio из лосося – культовое итальянское блюдо
ingrediënten Aantal
verse zalm 300 gram
balsamico 1 theelepel.
rucola 20 gram
olijfolie 1 eetl. l.
pesto 1 theelepel.
Parmezaanse kaas 30 gram
kerstomaatjes 2-3 stukken.
pijnboompitten 5 gram
citroen 1 stuk.
specerij proeven
Kooktijd: 60 minuten Calorieën per 100 gram: 132 Kcal

Carpaccio is een Italiaans gerecht, dus de gebruikte producten om het te maken zijn niet altijd in de Russische keuken. Maar wees niet van tevoren teleurgesteld, als je een beetje probeert en in de winkels kijkt, kan alles worden gekocht.

Carpaccio van zalm wordt geserveerd als een koude snack.

Het eerste wat we doen tijdens de voorbereiding is de marinade. Meng hiervoor een aparte kom pestosaus, balsamico en olijfolie. In het resulterende mengsel, pers het sap van een halve citroen.

De tweede helft van de citroen staat nog steeds opzij. Ze zal gerechten moeten serveren. Voeg zout en peper toe aan de marinade. Sloeg alles grondig met een garde.

maken соус

Serveer carpaccio beter in een platte schaal. Leg het onmiddellijk in plakjes gesneden zalm. Plaats het in één laag, zodat de stukjes elkaar overlappen.

snijd erin лосось

Smeer de vis met de resulterende marinade in met een siliconenborstel. Daarna moet de vis worden afgedekt met huishoudfolie en gedurende 30-40 minuten naar de koelkast worden gezonden..

vet рыбу

Terwijl de vis wordt gepekeld, hakken we de resterende ingrediënten waarmee de carpaccio wordt geserveerd. Eerst wordt er rucola bovenop de zalm gelegd, daarna wordt het gerecht besprenkeld met pijnboompitten en een mengsel van pepers.

Cherrytomaatjes in vieren snijden en in willekeurige volgorde verspreiden. Gebruik als decoratie de resterende citroen. Nu wordt het gerecht over balsamico en de overgebleven marinade gegoten..

 

Heerlijke zalmcarpaccio met komkommer

Er zijn andere recepten voor dit gerecht. U kunt bijvoorbeeld komkommers toevoegen.

Ingrediënten voor gerechten:

 • zalmfilet – 500 gram;
 • 1 komkommer;
 • bieslook – 20 gram;
 • kappertjes – 2 theelepel;
 • olijfolie – 100 ml;
 • zout en zwarte peper naar smaak.

Kooktijd: 30-40 minuten.

Het aantal calorieën per 100 gram: 200 kcal.

voorbereiding:

 1. Voordat u zalm snijdt, moet u deze 60 minuten in de vriezer leggen. Dus de vis zal veel gemakkelijker te snijden zijn. Maak het brede en dunne platen. Knippen moet heel voorzichtig gebeuren. Er is een speciaal mes voor carpaccio, dat is veel gemakkelijker te doen. Na het snijden van de vis op een vlakke plaat in een enkele laag.
 2. Komkommer wordt geschild en in lange reepjes gesneden met behulp van een dunschiller. Past over de vis.
 3. Verkruimel schaar groene uien. Leg de volgende laag neer.
 4. Kappertjes moeten uit de pot worden verwijderd, uitgelekt, gewassen en willekeurig op de boeg worden geplaatst..
 5. Siliconenborstel gedompeld in voorgeëxtrudeerd citroensap, smeert het oppervlak van de schaal. Vervolgens wordt het bewaterd met een dunne stroom olijfolie.
 6. Voeg ten slotte zout en peper toe en dek af met huishoudfolie. Voor het serveren wordt 20 minuten vis in de koelkast geplaatst. Na deze tijd zal de zalm klaar zijn om te eten..

Nuttige en noodzakelijke tips voor beginnende koks.

 1.  Voor het bereiden van carpaccio kun je elke andere vis nemen, maar van een zalmgerecht zal het het lekkerst zijn..
 2. Voor het snijden moet de vis in de vriezer bewaard worden.
 3. Als er thuis geen voedselfilm is, kunt u een gewone plastic zak gebruiken..
 4. Als witte en roze pepers ontbreken, gebruik dan alleen zwart..
 5. Serveer carpaccio met plantaardige salade, maar het moet gemakkelijk zijn.

Zalm die op deze manier wordt bereid, kan niet alleen worden geserveerd met een lichte salade, maar ook met een broodje. Wees niet lui om dit geweldige gerecht te bereiden dat zijn rechtmatige plaats op je tafel zal innemen..

Loading...