Zelfgemaakte kwark maken van melk in een slowcooker

Wat zou lekkerder en gezonder kunnen zijn dan een kwark die thuis gekookt is, zo kruimelig en zacht. Maak het in een handomdraai met een multikoker en sommige zuivelproducten.

Kwark uit melk in een slowcooker is niet alleen een gezond dieetproduct, maar ook een zeer hoge kwaliteit. Het is immers gegarandeerd geen schadelijke additieven en onzuiverheden te bevatten die fabrikanten toevoegen.

De belangrijkste ingrediënten voor de bereiding kunnen alle zuivelproducten zijn, zelfs zure melk, room en zure room zullen het doen..

Naast de uitstekende kwaliteit is huisgemaakte kwark veel goedkoper dan het maken van een winkel, waardoor het gezinsbudget aanzienlijk kan worden bespaard..

Het is eenvoudiger en handiger om een ​​slowcooker te gebruiken voor het koken. In de regel bevatten ze al een speciaal programma met de nodige temperatuurregimes..

Basisrecept
hoe сделать домашний творог из молока в мультиварке
ingrediënten Aantal
van melk ongeveer 3 l
zuurdesem met een snelheid van 4 eetlepels per liter van het originele product
Kooktijd: 150 minuten Calorieën per 100 gram: 220 Kcal

Het belangrijkste stadium in de productie van het wrongelproduct is de natuurlijke rijping van de melkbasis. Gestremde korrels zijn gecoaguleerde melkeiwitten die alle voedingsstoffen en calcium concentreren..

Als het oorspronkelijke product verse melk is, moet het zuurdeeg daaraan worden toegevoegd – een beetje ryazhenka, zure room, kant-en-klare zure melk, zuurdesem.

De inhoud van het kwark en de calorieën van de kwark hangt rechtstreeks af van het vetgehalte van het oorspronkelijke bestanddeel. Eén procent melk moet worden gekozen voor een magere product..

Het aantal calorieën per 100 g kwark, afhankelijk van het vet in de melk:

Melkvetgehalte,% Kcal in 100 g kwark
1 78
2.5 160
3.2 198
4 214

Stadia van het koken:

 1. Pasteurisatie. Elke dorpsmelk, in tegenstelling tot winkelmelk, moet vóór consumptie worden gepasteuriseerd om schadelijke bacteriën en infecties te doden. Giet melk in de kom van de multikoker, stel de temperatuur handmatig in op 80 graden en schakel hem 20-30 minuten aan; melk пастеризовать
 2. Voeg zuurdeeg toe, meng; toevoegen заправку
 3. Stel op het bedieningspaneel in de handmatige bedieningsmodus de temperatuur in op 85 graden en de tijd op 2 uur. Sluit het deksel en druk op start; spanning
 4. Na het einde van het koken, leg het mengsel van eiwitten en wei, vouw het op gaas of dunne losse stof, vouw het in meerdere lagen. Bind een geknoopte stof over de bovenkant om een ​​tas te vormen. Hang over elke container, waardoor het serum kan weglopen. Hoe langer de kwark blijft hangen, des te droger en korreliger het wordt.. kwark

Kefir en melkstront

Ideaal voor kinderontbijt. Melk verzacht de zure smaak van kefir, terwijl kefir als een natuurlijk rijpingsmiddel fungeert..

Om 150 g van het eindproduct te krijgen, heeft u het volgende nodig:

 • kefir 2,5% – 0,5 l;
 • melk 2,5% – 0,5 l.

Kooktijd – 1 uur.

Calorische inhoud van 100 g kwark – 160 Kcal.

Overweeg hoe je cottage cheese van melk en kefir in een slowcooker kunt maken, in detail. Verwarm de melk een beetje in de multikokerpot, voeg de kefirdrank toe, mix en sluit.

Kook in elke modus waarmee je de temperatuur niet hoger dan 90 graden kunt instellen, bijvoorbeeld ‘Melkpap’. De tijd die nodig is om te koken – 1 uur. De basis van de melk moet tijd hebben om te verzuren en in yoghurt veranderen, waarna het eiwit begint te stremmen..

Als je ‘s avonds het voedsel in de slowcooker legt en een uitgestelde start maakt, hoef je’ s morgens de wrongelmassa alleen uit de pan te halen, op een zeef te leggen, het overtollige vocht af te laten druipen. Je kunt fruit, bessen, room, honing, suiker toevoegen en een gezond ontbijtgerecht is klaar.

een eendLees hoe u heerlijke eendenpoten kookt in een koekenpan, in de oven of in een slowcooker..

Let op de receptcompote van bevroren kersen.

Lees hoe je zelfgemaakte varkensstoofpot kunt maken – stap voor stap recepten met foto’s en tips.

Kwark gemaakt van melk en yoghurt in de Redmond-multikoker

In dit recept wordt yoghurt als voorgerecht gebruikt. Om ongeveer 300 g kwark te bereiden, heb je nodig:

 • 2 liter melk, vetgehalte van 2,5%;
 • 200 g natuurlijke yoghurt zonder suiker en additieven.

Kooktijd – 2 uur.

De calorie-inhoud is ongeveer 160 Kcal / 100 g.

Redmond multicookers bevatten het Multipovar-programma, waarmee u de benodigde parameters kunt instellen. Giet producten in de kom, sluit het deksel, zet de temperatuur op 85 graden, tijd – 2 uur. Druk op start. Na de zoemer aan het eind vouwt u de massa in een vergiet bedekt met gaas, zodat het glazen serum.

Zure melkstront

Het is altijd jammer om zure melk te gieten, vooral als er veel van is. Een geweldige manier om te redden is om er een nieuw gerecht uit te koken..

 • zure melk 2,5% – 1 l.

Kooktijd – 30 minuten.

100 g bevat 160 Kcal.

Van een liter is ongeveer 150 g kwark. Als u een groter bedrag nodig heeft, kunt u kefir, zure room en verse melk toevoegen..

Omdat de basis van nature al is omgezet in zure melk, zijn de tijdskosten aanzienlijk lager..

Giet de melk in de multikokercontainer en schakel de verwarmingsmodus gedurende 20 minuten in. Verder, met het deksel open in de kookmodus of warm gedurende 10 minuten op. Het resulterende wrongelproteïne wordt gescheiden van het slib.

Vetvrije melk en citroengestremde melk

Het beste product voor diegenen die geven om hun gezondheid en gewicht..

Het zal duren:

 • melk – 1 liter met een vetgehalte van 1%. Van deze hoeveelheid zal 100-150 g kwark blijken te zijn;
 • sap van een halve citroen, citroenzuur verdund in water is ook geschikt.

Kooktijd – 15 – 20 minuten.

Calorische inhoud – 78 Kcal.

Stapsgewijs recept voor cottage cheese van zure melk en citroensap in een slowcooker:

 1. Giet de melk in de pan van de multikoker en warm deze op in de “Express” – of “Frying” -modus tot de eerste tekenen van koken. Niet koken;
 2. Een dunne stroom citroensap, voortdurend roerend, melkeiwit wordt onmiddellijk opgerold en gescheiden van de wei;
 3. Leg de eiwitmassa voorzichtig op het voorbereide gaas, laat de overtollige vloeistof weglopen..

Dit is de snelste manier om een ​​dieet-wrongel te krijgen met alle heilzame eigenschappen van melkeiwitten..

Kefir-kaas

Een eenvoudige manier om kwark in een slowcooker te bereiden, is door kefir, ryazhenka, varenets of yoghurt als basis te gebruiken. Het is mogelijk om van kefir-producten te koken, zelfs wanneer de laatsten een houdbaarheidsdatum hebben, omdat ze een hittebehandeling ondergaan, wat resulteert in een uitstekende wrongel.

Van één liter 2,5% vet drinken, krijg je ongeveer 150 g kwark.

Het is niet nodig om hier te gisten, aangezien kefir al zuur is en zich perfect zal krullen..

 • giet kefir op kamertemperatuur;
 • kook op een temperatuur van 80 graden gedurende 20-30 minuten met gesloten deksel;
 • na het beëindigen knijp je de wrongel in met gaas.

Kooktijd – 30 minuten.

Calorische inhoud van 100 g kwark niet hoger dan 160 Kcal.

Kwark, gekookt op gefermenteerde melkingrediënten, heeft een lichtzure smaak, het is zacht en zacht. Geschikt voor gezond eten van het hele gezin, maar ook als basis voor kaaswafels, dumplings, stoofschotels.

Let op gastvrouw

Zelfgemaakte kwark is geschikt voor dieetvoeding voor kinderen en volwassenen. Door vertrouwen in de kwaliteit en afwezigheid van onzuiverheden kan het worden gebruikt voor de eerste voeding van baby’s..

Na ontvangst van de wrongelmassa blijft een zeer waardevolle melk slib, giet in de gootsteen die in geen geval kan. Serum kan rauw, gekookt deeg of gekruide okroshka worden gedronken. Als gezichts- of maskeringrediënt verrijkt het de huid en het haar met aminozuren en vitamines, verbetert het uiterlijk, geeft het zijdezacht.

Loading...