Zelfgemaakte muffins koken met cottage cheese

De cupcake nam terecht een hoge plaats in het zoetekauwmenu. Traditioneel wordt deze delicatesse geserveerd op bruiloften of kerst, maar het is niet zeldzaam dat het een “hoogtepunt van het programma” kan zijn tijdens een regulier theekransje op een doordeweekse dag. Het kan verschillende vormen hebben: rechthoekig, rond (met doorlopende gaten), en de verscheidenheid aan siliconenvormen heeft geen nummer.

Een verscheidenheid aan recepten voor deze zoetheid kan echt indruk maken: kers, rozijn, sinaasappelschil – niet de volledige samenstelling van wat kan worden gebruikt bij de bereiding van dit lekkere. Heerlijke en delicate kwarktaart – een geweldige optie voor gezonde en heerlijke gebakjes.

Eenvoudige muffins met gestremde melk in vormen
hoe приготовить домашние кексы с творогом
ingrediënten Aantal
kwark 400 gram
meel 1,5 bril
boter 150 gram
eieren 3 stuks.
suiker 125 gram
vanilline 1 snuifje
bakpoeder 12 gram
poedersuiker 50 gram
Kooktijd: 60 minuten

Zeef de bloem met bakpoeder, bij voorkeur 2-3 keer, zodat het meel gevuld is met zuurstof. Smelt de boter in een pollepel op laag vuur. Schud de eimassa met suiker in een aparte bak, voeg zachte boter, kwark, een snufje vanille, meng het goed opnieuw.

Giet de gezeefde bloem met bakpoeder in kleine porties, meng met een garde en pas na het kloppen, is het noodzakelijk zodat de bloem niet stoffig wordt. Snijd vervolgens eerst op lage snelheid en verhoog vervolgens geleidelijk de snelheid totdat het deeg een uniforme consistentie heeft..

Siliconentin, vóór gebruik, moet goed worden gewassen en gedroogd. Smering is niet nodig. Doe het deeg in een spuitzak, je kunt ook een plastic zak gebruiken door een snee in de hoek te maken.

Vul het formulier met iets minder dan de helft, ongeveer 2/3 deel. Verhit de oven tot 180 ° C, bak gedurende 20-30 minuten. Maak kant en klare muffins uit de oven, laat ze een beetje afkoelen, waarna je ze kunt pakken. Kant-en-klare muffins kunnen worden gepoederd met poedersuiker..

Cake met kers in de oven

cake с вишней

Ingrediënten vereist:

 • 2 kopjes bloem;
 • 400 gram kwark;
 • 3 kippeneieren;
 • 1 eiwit;
 • 1,5 kopjes poedersuiker;
 • 250 gram boter;
 • 2 tl. vanillesuiker;
 • 1 theelepel bakpoeder;
 • 3 el. l. aardappelzetmeel;
 • 400 gram kers;
 • 1 zak confetti.

Kooktijd: 30 – 40 minuten.

Calorie gehalte: 16 porties, 1 portie – 370 kcal.

Om deze prachtige cupcakes te bereiden, moet je de ingrediënten klaarmaken. Zeef bloem en bakpoeder door een zeef, geen enkele klont moet blijven. Suiker voor het gemak van malen in een koffiemolen in poeder, dus het zal veel gemakkelijker zijn om met hem te werken..

Laat de olie op een positieve temperatuur om zacht te worden. Kwark moet voorzichtig door een kleine zeef worden gepasseerd om een ​​luchtvlokkenmassa te verkrijgen. Cherry moet goed gewassen worden en alle botten eruit halen.

Dus nu is alles klaar voor verdere voorbereiding. Klop in een aparte kom de eieren en poedersuiker, voeg geleidelijk de verzachte crème een beetje toe, je moet ongeveer 10 minuten kloppen om een ​​luchtig schuim te krijgen.

Nadat je de wrongelmassa moet inschenken en voorzichtig moet kloppen. Voeg vervolgens vanillesuiker toe en voeg geleidelijk bloem en bakpoeder toe. Klop op behoorlijk hoge snelheid tot een homogene dikke massa..

Als het deeg klaar is, rolt u de kersen in het zetmeel en voegt u ze toe en mengt u ze voorzichtig met een spatel om de bessen niet fijn te maken. Het resulterende deeg wordt in mallen gelegd en 2/3 deel ingevuld. Bak op 180 ° C, 20-30 minuten in de oven.

We krijgen de voltooide creatie, koelen die, halen hem uit de mallen. Om te versieren, bereiden we het glazuur voor: klop een eidooier lichtjes met een vork, je krijgt een licht schuim en voeg dan 50-100 gram poedersuiker toe (afhankelijk van de gewenste dikte). Giet er muffins bovenop en strooi confetti. Zulke prachtige cupcakes vormen een geweldige aanvulling op elke tafel..

salade подсолнухProbeer Sunflower Salad met chips recept met foto’s en stap-voor-stap aanbevelingen van onze lezers..

Lichtgroente salades, stap voor stap recepten met foto’s, lezen, kiezen, koken.

Hoe maak je een gezonde en heerlijke prei salade, lees het recept.

Gestremde melkcake met rozijnen

Ingrediënten vereist:

 • 200 gram bloem;
 • 150 gram margarine;
 • 1 kop suiker;
 • 250 gram cottage cheese (5%);
 • 2 eieren;
 • 2-3 eetlepels melk;
 • 1 theelepel bakpoeder;
 • 1 snuifje vanille;
 • 150 gram rozijnen (bij voorkeur zwart, zonder stenen).

Kooktijd: 1 – 1,5 uur.

Calorie: 10 porties, 1 portie – 360 kcal.

cake ванильныйU moet beginnen met het bereiden van ingrediënten: giet de rozijnen met heet, gekookt water (10 minuten), wring het vervolgens voorzichtig uit met een handdoek of laat overtollig water eruit, terwijl u de rozijnen op keukenpapier uitspreidt. Zeef de bloem 2 keer met een theelepel bakpoeder voor het deeg. Margarine op voorhand uit de koelkast gezet, het zal in zachte vorm worden vereist.

Wanneer alle voorbereidende voorbereidingen zijn voltooid, ga je direct verder met het kneden van het deeg. Om dit te doen, moet al zachte margarine malen met kwark. Vervolgens krijgen we een weelderige witte massa, die eieren met suiker klopt. Daarna combineren we het eimengsel met de wrongel, hier voegen we een snuifje vanilline toe.

Gekookt en gezeefd, luchtmeel en de juiste hoeveelheid bakpoeder worden aan dit dikke mengsel toegevoegd, en mengen zich geleidelijk. Gekneed deeg kan erg dicht zijn, hoogstwaarschijnlijk moet je 2-3 lepels (melk) gieten voor zachtheid van de resulterende massa. Bij deze stap kunt u bereide en gedroogde rozijnen toevoegen – meng alles grondig..

In de voorverwarmde oven het gekookte deeg leggen, na te zijn gesmeerd met olie. Bak ongeveer 1 – 1,5 uur bij 180-200 ° C, klaar om te controleren met een wedstrijd, de taart doorboort voor de duur van de wedstrijd, als de wedstrijd nog nat is – het is nog niet klaar.

Cupcakes met kwark en oranje schil

Ingrediënten vereist:

 • 150 gram bloem;
 • 150 gram suiker;
 • 140 gram kwark;
 • 80 gram boter;
 • 2 eieren (klein);
 • 1 theelepel bakpoeder;
 • Schil (huid) van één sinaasappel;
 • 20 gram poedersuiker.

Kooktijd: 35-45 minuten.

Calorie: 10 porties, 1 portie – 209 kcal.

Dit is misschien een van de weinige soorten bakken, die zelfs de volgende dag na het bakken nog meer geurig worden. Je kunt het verleidelijke aroma van citrus uit de cake ten volle waarderen.

Om alles bij de hand te houden tijdens de bereiding, is het raadzaam om vooraf enige manipulaties met de ingrediënten uit te voeren. Zoals je weet, meel met bakpoeder deeg 2-3 keer om te zeven, smel de boter in een zachte staat, als korrelige wrongel wordt genomen, is het beter om het door een kleine zeef te leiden, de sinaasappelschil op een fijne rasp te pletten.

wrijven цедру

Roer lichtgeroerde boter en suiker.

slaan масло и сахар

Voeg vervolgens de kaas en eieren één voor één toe, meng geleidelijk, breng tot een homogene consistentie, het is het beste om hiervoor een mixer te gebruiken.

toevoegen творог

Voeg vervolgens in het resulterende mengsel gekookt meel toe met 1 theelepel bakpoeder en geraspte sinaasappelschil.

toevoegen муку

Meng opnieuw en stuur het resulterende deeg in de vorm. Kook op een temperatuur van 180 ° C gedurende 20-35 minuten.

uitgieten тесто

Als de cupcakes goed gebakken zijn, pak ze dan en koel ze af. Eventueel kunt u dit decoreren of verlaten in deze vorm.

cake готов

Pastry Tricks

 1. Hoe vaker het meel wordt gezeefd voordat het wordt gebruikt, hoe meer lucht zal worden gebakken;
 2. Als je een container een tijdje in de kou legt, voedsel zoals eieren en room, worden ze veel beter opgeklopt;
 3. U hoeft de deur van de oven niet dicht te slaan, anders kan het baksel eraf vallen;
 4. Als je gedroogde vruchten in het deeg doet, moet je ze eerst met water uitgieten en daarna met bloem besprenkelen, maar voeg nu toe, zodat de koppeling met het deeg veel beter zal zijn;
 5. Wanneer u met bladerdeeg werkt, is het beter om de handen te smeren met plantaardige olie, dit zal schade aan de bladerdeeg voorkomen;
 6. Als de vorm moeilijk te scheiden is van de cake, dan kun je een beetje kokend water stomen;
 7. De messen van de mixer en de kom moeten schoon en droog zijn, alleen in dit geval zullen de eiwitten verstrikt raken;
 8. Je kunt een warme cake met botercrème niet versieren, hij zal er gewoon af vallen en dobberen;
 9. Voor een snelle verwijdering van vlekken van bakvormen, zal een mengsel van frisdrank en zout in gelijke verhoudingen helpen;
 10. Om bladerdeegcakes zachter te maken, voeg je gewoon een lepel 3% azijn toe aan het deeg;
 11. Als je wilt dat de blanken te dik worden, stevige pieken, voeg dan een snuifje zout toe voordat je het proces start;
 12. Om ervoor te zorgen dat de biscuit tijdens het bakken in het midden niet gaat rijzen, moet het deeg zo worden gelegd dat er nog een kleine inzinking overblijft;
 13. Om te voorkomen dat het deeg kneedt in de handen, kunt u de plastic zak plaatsen en verder kneden;
 14. Om ervoor te zorgen dat de crème en verschillende decoraties beter aansluiten op het eindproduct, kunnen ze van tevoren worden ingevroren.

Zelfs op de meest sombere en schijnbaar regenachtige dag kun je jezelf verwennen met zulke schoonheid. Elk van deze soorten cupcakes is op zijn eigen manier mooi. Je kunt zelfs in je leven een goede traditie en elke maand binnenkomen om je familie te plezieren en, natuurlijk, jezelf geweldig te bakken.

Het is zo leuk en vermakelijk om met je eigen handen nieuwe en gevarieerde culinaire meesterwerken te creëren. Er is ook een geweldige kans om experimenten uit te voeren, de samenstelling te verbeteren en te veranderen en een unieke smaak te bereiken, hier heeft iedereen zijn eigen creatieve vlucht van fantasieën.

Indien gewenst kunnen deze delicatessen dieet worden gemaakt, waarbij sommige vetbestanddelen worden vervangen door lichtere. Zo’n cake, onafhankelijk gebakken, kan niet bang zijn om het kind te geven, omdat de kant-en-klare zoetwaren die je in de winkels koopt, niet altijd vers hoeven te zijn.

Eet smakelijk!

Loading...