Zelfgemaakte snoepjes maken van gedroogd fruit

Elke vrouw droomt ervan om snoep te eten en wordt niet beter. Maar is het mogelijk? Gedroogde fruitsnoepjes zijn niet alleen erg lekker en gezond, maar schaden het slanke figuur ook niet.

Iedereen weet heel goed dat chocolaatjes voor winkels smaken, palmolie, conserveermiddelen, GMO-supplementen, geharde vetten, suikervervangers en andere verre van nuttige supplementen bevatten.. hoe готовить домашние конфеты из сухофруктов

Alleen overgewicht en verslaving aan dergelijke snoepjes. En gedroogde vruchten bevatten alleen natuurlijke vitaminen, micro-elementen, mineralen, aminozuren die het lichaam voeden, organen en bloedvaten genezen..

Bij regelmatig gebruik van dit product, het werk van het cardiovasculaire en zenuwstelsel, wordt het maag-darmkanaal hersteld, de immuniteit versterkt, de weerstand van het lichaam tegen infecties en virussen verhoogd, de bloedopbouw, de conditie van de nagels, het haar en de tanden verbetert.

Snoepjes zijn behoorlijk voedzaam en smakelijk, en dit is in absolute afwezigheid van suiker en meel..

Hoe gedroogde vruchten kiezen en bereiden

De hoofdingrediënten van dit dessert zijn stukjes gedroogde pruimen, gedroogde abrikozen, rozijnen, veenbessen, vijgen, kersen, perziken, dadels en andere favoriete gedroogde vruchten. Bereid het hoofdbestanddeel vóór het bereiden van het dessert:

 1. Gedroogd fruit wordt gedurende 15 minuten in koud water gedrenkt en meerdere keren geroerd;
 2. Water wordt afgevoerd, de ingrediënten worden eerst met koud water gewassen en vervolgens gekookt;
 3. De botten van het drogen worden verwijderd;
 4. Aan het einde moet je de ingrediënten door de vleesmolen draaien..
Het gemakkelijkste recept
hoe готовить домашние конфеты из сухофруктов
ingrediënten Aantal
datum 250 g
Gedroogde abrikozen 200 g
gedroogde pruimen 100 g
sesam 5 eetlepels
Kooktijd: 45 minuten Calorieën per 100 gram: 241 Kcal

Alle eerder bereide en gehakte droogmengsels in een schaal. Bevochtig de handen met water om te voorkomen dat het mengsel blijft plakken..

Van de resulterende dikke, gladde massa tot een rond snoepje. Bestrooi ze vervolgens gelijkmatig met sesamzaad. Gedroogde fruitsnoepjes kunnen niet langer dan 3 weken in de koelkast worden bewaard.

Recept voor zelfgemaakte chocolaatjes van noten en fruit met je eigen handen

thuis конфеты

componenten:

 1. Gedroogde abrikozen – 200 g;
 2. Rozijnen – 250 g;
 3. Pruimen – 250 g;
 4. Amandelnoten (kan walnoten zijn) – 200 g;
 5. Honing (vloeibaar) – 2 eetlepels;
 6. Cacaopoeder – 40 g;
 7. Kokos krullen – 40 g.

De tijd besteed aan de vervaardiging van het product – 55 minuten.

De calorische inhoud van 100 gram van dit dessert is 370,6 kcal..

Alle gedroogde vruchten en noten die in het recept worden vermeld, moeten vooraf worden gehakt, moeten grondig in de kookcontainer worden gemengd en geleidelijk worden toegevoegd aan het totale mengsel van vloeibare honing..

Dompel eerst je handen in water en vorm dan rond snoep om een ​​dikke, gladde massa te vormen. Verdeel de resulterende culinaire producten gelijk. Rol dan de ene helft van de ballen in kokosnootchips en de andere in cacaopoeder.

Zet snoepjes van gedroogd fruit en noten mooi op een schotel (het kan verspringend zijn – eerst, een witte bal en dan bruin) en in de koelkast zetten. Drie weken opslag.

hoe быстро и вкусно приготовить баклажаныHoe heerlijk en ongebruikelijk om aubergines te koken – let op onze selectie van recepten.

Hoe je aubergines voor de winter in de banken kunt bereiden, lees ons artikel.

Hoe maak je thuis een milkshake met ijs, alleen de meest heerlijke en gezonde recepten.

Gestremde melk “rafaelki” van gedroogde vruchten

componenten:

 1. Gedroogde abrikozen – 100 g;
 2. Kokosspaanders – 5 eetlepels;
 3. Melk van fijne kwark – 200 g;
 4. Donkere chocolade – 1 tegel;
 5. Honing (vloeibaar) – 3 el. lepels.

De belangrijkste tijd besteed aan het maken van snoep – 50 minuten.

De calorische waarde van 100 g kwark en fruitsnoepjes in chocolade is 411,7 kcal.

Deze prachtige snoepjes – “Rafaelki” zijn een zeer smakelijke delicatesse en zien er ook uit als een bekend Italiaans merk. Klop eerst de cottage cheese in een kom met een blender in een lichte, gladde massa en voeg er langzaam honing aan toe..

Voorgewassen en gedroogde gedroogde abrikozen in middelgrote stukken gesneden. Vorm nu het product: verspreid het op een snijplank. Kokosnootschaafsel verspreidt een dessertlepel geklopte wrongel en druk het een beetje naar beneden, waardoor het een cakevorm krijgt.

Een stuk gedroogde abrikozen wordt in het midden geplaatst en een broodje gevuld met gedroogd fruit wordt gevormd uit een cake. Vervolgens worden de ballen gerold in kokosnootschaafsel..

De afgewerkte curd-snoepjes van gedroogd fruit worden anderhalf uur in de koelkast bewaard en de afgekoelde ballen worden bovenop gegoten met gesmolten chocolade. Houdbaarheid op een koude plaats is niet meer dan vijf dagen.

Nuttige snoepjes en noten in chocolade

componenten:

 1. Persimmon – 150 g;
 2. Rozijnen -100 g;
 3. Gedroogde abrikozen – 200 g;
 4. Gedroogde meloen – 150 g;
 5. Veenbessen (geef het product een zure smaak, voeg toe aan smaak) – 150 g;
 6. Hazelnoten – 100 g (geplet voor de daaropvolgende poeder);
 7. Donkere chocolade – 1 tegel;
 8. Honing (vloeibaar) – 4 theelepels.

Er wordt in totaal 50 minuten besteed aan het hele kookproces..

De calorische waarde van 100 g van dergelijke zelfgemaakte gedroogde fruit snoepjes met noten is – 397.6 kcal.

Vooraf gedraaid door een vleesmolen worden gedroogde vruchten in een kom gemengd en geleidelijk aan vloeibare honing toegevoegd..

gedroogd fruit перемолоть

De noten worden apart geplet voor het volgende walsen.

de noten перемолоть

Met de handen bevochtigd met water, worden nette ronde kogels gevormd uit de resulterende dikke, uniforme massa. Gesmolten in een waterbad met chocolade gedoopt in ronde stenen en vervolgens in kruimels van hazelnoten gerold.

overgieten медом

Leg het afgewerkte product mooi op het bord en zet het in de koelkast. Houdbaarheid tot drie weken.

rollen onder в кунжуте

Dergelijke energieballen, zelfs in chocolade, zijn erg handig..

Het is belangrijk om te weten

In de meeste gevallen worden gedroogde vruchten opgeslagen met zwaveldioxide (ook wel zwaveldioxide genoemd). Dit conserveermiddel verlengt de houdbaarheid van zacht gedroogd fruit, voorkomt bederf en verdonkering..

Tegelijkertijd is dit gas echter giftig voor het menselijk lichaam, dus het product moet zorgvuldig worden gedrenkt en worden gewassen met koud water. Zwaveldioxide lost niet op in heet water.

Uit het voorgestelde aantal recepturen blijkt dat het 10 tot 14 porties bevat. Een gerecht komt erg voedzaam en hoogcalorisch uit, dus er kan een reserve zijn. Als u deze zoetheid lang in de koelkast bewaart, begint het fermentatieproces in de loop van de tijd..

Daarom kan een deel van het product in de vriezer worden ingevroren. Als u een kleine hoeveelheid van dit culinaire product moet bereiden, kunt u de helft van de producten nemen die in het recept zijn aangegeven.

De voordelen van deze recepten zijn dat je alle ingrediënten en verhoudingen van gedroogd fruit, poeders en noten kunt vervangen. Geleid door persoonlijke voorkeuren en smaak, kunt u meer vijgen of gedroogde abrikozen toevoegen en kunt u gedroogde perzik, banaan of gestoomde gedroogde bessen maken.

Noten kunnen ook worden vervangen door gepelde zonnebloempitten, cashewnoten, pinda’s. Kokosnoot, amandelchips, maanzaad, sesamzaad, cacaopoeder en anderen.

Voeg een veenzure smaak toe en voeg veenbessen of citroensap toe. Soms worden gekiemde granen, havermout toegevoegd aan het dessert. Elk nieuw ingrediënt verandert de smaak van het gerecht en zal waarschijnlijk helpen om je favoriete recept te krijgen..

Er is een breed veld voor uw verbeelding en experimenteer, probeer uw vrienden en familieleden te verrassen met uw nieuwigheden.!

Gedroogd fruit snoep is een ideaal product en gezond voedsel voor het hele gezin, en vooral voor onze kleine zoete tanden – kinderen. Desserts in chocolade, kokosnoot, amandelchips, “rafaelki” met kwark zijn niet alleen geschikt voor theedrinken met uw gezin, maar zullen ook heerlijk de feesttafel versieren.

Als u eenmaal een delicatesse hebt geproefd, zult u er voor altijd van houden en wordt het het populairste dessert.!