Zo bereidt u bevroren groenten met maximaal voordeel

Moderne winkels bieden een enorme selectie van diepvriesgroenten – afzonderlijk per type, maar ook in verschillende mengsels. En bijna elke huisvrouw in de vriezer van de koelkast heeft ten minste één pakket van een vergelijkbaar product. Laten we eens kijken waar en hoe groenten in de vriezer te gebruiken.

bevroren овощи

Innovatieve technologieën, vooral in de voedselverwerking, hebben het leven van moderne vrouwen gemakkelijker gemaakt. Immers, slechts weinigen van hen zijn nu alleen in het huishouden bezig – de overgrote meerderheid van de vrouwelijke bevolking werkt actief. Maar deze omstandigheid ontneemt op geen enkele manier de oplossing van zo’n belangrijke vraag als “wat moeten we vandaag koken?”.

En bevroren groenten worden soms onvervangbare helpers bij het oplossen van dit probleem. Immers, dit product hoeft niet te worden gereinigd, hoeft niet verder te worden verwerkt, het hoeft zelfs niet te worden ontdooid. Snel klaar maken.

En het onbetwiste voordeel van de mengsels is dat ze het hele jaar door de nodige vitamines aan onze tafel kunnen leveren. En als midden in de zomer meer de voorkeur wordt gegeven aan verse groenten, dan zijn in andere seizoenen, vooral in de winter en het vroege voorjaar, bevroren groenten gewoon onvervangbaar..

Inderdaad, tijdens het invriezen worden bijna alle nuttige eigenschappen bewaard..

De juiste manier van kiezen

Veel supermarkten bieden ingevroren en verpakte groenten aan in de vriezer. En als de losse exemplaren zorgvuldig kunnen worden onderzocht en grote verschillen kunnen worden opgemerkt, verbergt de verpakking het product betrouwbaar voor onze ogen..

Wat u moet doen om een ​​kwaliteitsproduct te kopen?

 • Denk allereerst zorgvuldig na over de verpakking – deze moet intact zijn, zonder schade. Immers, als de dichtheid van het pakket wordt verbroken, zal er lucht naar het product stromen, wat een kans zal bieden op het leven van verschillende bacteriën. En dit zal onvermijdelijk leiden tot de achteruitgang van groenten;
 • Schud het geselecteerde pakket en voel het. Vonden grote klonten kleverige groenten? Dit is een bewijs dat het product opnieuw bevroren was;
 • bevroren овощи ложка

 • Let natuurlijk op de houdbaarheid van het product en ook wanneer het bevroren was. Het is beter wanneer het werd uitgevoerd aan het einde van de zomer of aan het begin van de herfst – dergelijke producten bevatten het maximum aan nuttige eigenschappen;
 • Kijk naar de samenstelling, als u een mengsel kiest, is het het beste wanneer de producten in een uniform percentage zijn, zonder een duidelijke overheersing van een of twee producten;
 • Als een pakje product in de koelkast is bedekt met rijp, ga er dan omheen. Dit is een teken dat het product eerder bij een hogere temperatuur was opgeslagen dan nodig;
 • Geen gezwollen packs – dit suggereert dat het proces van vitale activiteit van bacteriën in volle gang is;
 • Groenten per gewicht mogen niet te fel van kleur of bleek van kleur zijn. In het eerste geval suggereert dit de toevoeging van kleurstoffen, en in de tweede – het onjuist invriezen. Groenten moeten een egale, natuurlijke kleur hebben, zonder de aanwezigheid van verschillende vlekken.

Kenmerken van het bereiden van diepgevroren groenten

Dus, het mengsel is gekocht, het blijft om erachter te komen hoe het te bereiden en met wat toe te passen. Het is de moeite waard om een ​​aantal van de nuances te onthouden voordat je gaat koken:

 1. De tijd die nodig is voor het bereiden van diepgevroren groenten is ongeveer twee keer korter dan bij het standaard bereiden van rauwe groenten. Vergeet dit niet wanneer u een bladwijzer maakt voor producten. In de soep, bijvoorbeeld, moeten dergelijke ingrediënten bijna aan het einde van het koken worden gezet;
 2. U hoeft dergelijke groenten niet te koken, ze zijn eetbaar en rauw. Maar in dit geval moeten ze worden ontdooid. Het is het beste om te ontdooien zonder de verpakking te openen, de gesloten zak in de container te doen. Schotels mogen niet van metaal zijn, een hoes hebben of bedekt zijn met folie. Het ontdooien gebeurt niet in de hitte, maar op een koele plaats. Meest geschikt voor deze plank aan de onderkant van uw koelkast.

Die bevroren groenten koken

Als u een bijgerecht van gekookte bevroren groenten heeft, moet u deze voor het serveren koken. Wees niet bang om te laat te zijn en de voedselinname te vertragen – dergelijke mengsels worden heel snel gekookt. Bovendien hoeven ze niet te worden ontdooid. Je opent gewoon de zak en legt deze in kokend water..

hoe приготовить овощиOm een ​​standaardverpakking groentemengsel met een gewicht van vierhonderd gram te koken, moet u ongeveer een halve liter water in de pan gieten..

Zet dan de pan op het vuur en het water wordt gekookt. Voeg zout en kruiden aan het water toe..

Giet na het koken water in de groenten, meng ze, wacht tot het water weer kookt, dek de pan losjes af en kook het mengsel gedurende tien minuten.

Daarna worden de groenten in een vergiet geplaatst om de vloeistof af te tappen. Vervolgens worden de groenten in gerechten geplaatst en gekruid naar smaak met groente of boter, azijn, zure room of saus volgens uw voorkeuren..

Hoe lekker om diepgevroren groenten te bereiden, zonder veel tijd en moeite te besteden

Snel dinerrecept

Diepvriesgroenten zijn een toverstaf, vooral als iets moet worden gekookt en de tijd te kort is. In plaats van niet altijd handig gemaksvoedsel te gebruiken, is het beter om een ​​pakket bevroren mengsel te gebruiken, van waaruit je een smakelijk, gezond en gemakkelijk te vangen gerecht krijgt. Wat we nodig hebben:

  groenten с рисом

 • 1 pakje gemengde groenten in de vriezer;
 • 1 ui;
 • Ongeveer 60 ml water;
 • Zout en smaakmakers naar uw smaak;
 • Wat plantaardige olie.

Snijd de ui eerst in kleine stukjes. Giet vervolgens plantaardige olie in de pan en plaats de uien in de pan..

Wanneer de uien van kleur veranderen in goud, giet je de groenten eruit en roer je goed. Voeg zout en kruiden toe, meng opnieuw, voeg water toe.

Sudderen onder een gesloten deksel gedurende twintig tot vijfentwintig minuten. Daarna is een heerlijk en gezond diner klaar.

Bevroren groenten in een pan

Dit is een andere manier om fast food te maken. Het hele proces kost niet veel tijd. En het vereist niet het verbruik van uw kracht – alles wat u nodig hebt is om de zak te openen en het mengsel in de pan te plaatsen. Maar in deze eenvoudige zaak zijn er enkele nuances.

Dus, de pan wordt op het vuur geplaatst en de groenten worden erin geplaatst. Het bakproces begint..

groenten жарим

Twee of drie minuten moet het vuur sterk zijn, dek de pan niet af met een deksel, omdat het nodig is om het vocht te verwijderen dat wordt verkregen door het mengsel tijdens het koken te ontdooien..

verhuizing на меленький огонь

Wanneer het water volledig is verdampt, voeg dan plantaardige olie, zout en kruiden toe..

toevoegen специи

Roer het mengsel, dek de pan af en bak tot hij gaar is..

Zo’n gerecht kan onafhankelijk zijn en kan dienen als bijgerecht voor aardappelen, granen of vis..

groenten с гарниром

Gestoomde groenten in een slowcooker

Zoals u weet, behoudt stoom van alle soorten warmtebehandeling de beste eigenschappen van de producten. En alle multicookers zijn uitgerust met een programma voor het bereiden van gestoomde gerechten. Alles wat we nodig hebben om te koken:

 • Water – een bril voor de multikoker;
 • Diepvriesgroenten – 1 pakket.

Giet water in de grote kom van de multikoker, plaats een kom voor de stoombehandeling van de gerechten op de top. Giet de groenten erin. Sluit het multikookerdeksel en stel het “Stomen” -programma in door de tijd in te stellen op 8-12 minuten..

U kunt de precieze tijd uit de tabel vinden in de instructies voor uw slowcooker, daar wordt alles gedetailleerd. Leg na afloop de groenten in de schaal, zout ze en breng op smaak..

Je kunt ook twee gerechten tegelijkertijd bereiden, waarbij je wat ontbijtgranen, zoals rijst, in de hoofdkom plaatst en een groentenmengsel als bijgerecht in de bovenste schaal doet. De totale kooktijd is afhankelijk van de tijd van de gekozen modus voor het koken van granen..

Ook in een slowcooker kun je allerlei soorten gerechten bereiden met de toevoeging van diepvriesgroenten.

Snel en gezond ontbijt

Als u een omelet met sperziebonen wilt maken, heeft u het volgende nodig:

 • Bevroren sperziebonen – honderd gram;
 • Eieren – 2-3 stukjes;
 • Knoflook – 1 kruidnagel, of een snufje gegranuleerd;
 • Wat melk;
 • Zout naar smaak;
 • Plantaardige olie.

Giet de bonen in de pan en wacht tot de vloeistof is verdampt. Klop op dit moment de eieren en melk in een tank met een garde, voeg de knoflook en zout toe.

Wanneer het water volledig uit de pan is verdampt, voeg de plantaardige olie toe en roer de groenten. Giet vervolgens het eimengsel, meng alles opnieuw. Sluit de pan met een deksel en bak een omelet gaar..

burrito с овощамиMexicaans burrito-recept met foto’s en stap voor stap aanbevelingen. Goede snack, probeer.

Lees hoe je tweede gerechten van de Azerbeidzjaanse keuken kookt, recepten met foto’s helpen je om de volgorde correct te volgen..

Bereid een gezonde en heerlijke kipsalade met kip, het recept is hier.

Boekweit met groenten

Om dit gerecht te bereiden heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • Boekweit – 1 kop;
 • Water – 2 kopjes;
 • Bevroren mix – 1 verpakking;
 • Plantaardige olie.

De gewassen boekweit wordt geplaatst in een pot water, zout. Kook de granen tot ze gaar zijn. Giet vervolgens olie in een braadpan en giet het plantaardige mengsel erin, roer en zout het.

Groenten koken gedurende ongeveer tien minuten, waarna we boekweitpap in de pan gieten. Meng alles en laat nog vijf minuten op laag vuur onder het deksel staan. Dan kunt u het gerecht op tafel serveren.

Groenten invriezen

Je kunt thuis een pakhuis met vitaminen opslaan door de groenten zelf te invriezen. Wat je moet doen?

  bevroren овощи на досочке

 1. Vóór het invriesproces moeten alle groenten worden gewassen en gedroogd;
 2. Vervolgens worden uit de groenten alle ongeschikte voedselonderdelen verwijderd en wordt de rest in stukjes gesneden, of versnipperd;
 3. Plakjes bieten, wortelen, pepers of pompoenen moeten ongeveer drie minuten met kokend water worden behandeld. Groenen vereisen ook een hittebehandeling, maar het wordt slechts een seconde in kokend water gedompeld. Vervolgens worden de groenten onmiddellijk overgoten met koud water en klaargelegd om te drogen;
 4. Voor het verpakken en vervolgens invriezen van groenten, is het beter om speciale verzegelde zakken te gebruiken met een klep, maar als dat niet het geval is, kunt u gewone zakken gebruiken, maar zorg ervoor dat u alle lucht uit de zakken haalt voordat u ze invriest. Groenten worden hetzij direct in pakketten ingevroren, hetzij op elk oppervlak verspreid en vervolgens in pakketten geschonken;
 5. Voor langdurige bewaring van groenten, moet invriezen plaatsvinden bij minus 18 of minus 20 graden Celsius.

Dus je ontmoette verschillende manieren om zo’n nuttig product te koken, zoals bevroren groenten. Nu weet je hoe je ze moet bakken, koken, stomen met rijst, enz., Zonder veel tijd te besteden aan koken..

En als u tijd vindt om groenten zelf te invriezen, heeft u in de winter altijd een product bij de hand waarvan u zeker bent..