Butași de ovăz de casă: beneficii, contraindicații și rețete

Când doriți să vă stingeți setea, ceva natural și gustos este cel mai bun. Mulți oameni preferă băuturile carbogazoase, care, apropo, au o compoziție chimică sută la sută, ceai sau cafea. Dar bauturile calde nu doresc cu adevarat sa bea in caldura, dar kvassul, in special casa, este o solutie excelenta..

Cea mai bună opțiune a acestei băuturi este căciul este fabricat din ovăz, deoarece se bazează pe cereale, care este renumit pentru proprietățile sale benefice. Ovăzul încorporează un complex mare de proteine, carbohidrați, grăsimi și vitamine..

ovăz квас

Componenta principală în sine este o cultură de cereale foarte valoroasă. Acesta este adesea folosit nu numai în bucătărie pentru gătit, dar și în cosmetologie, precum și medicina tradițională..

În ceea ce privește vitaminele, compoziția ovăzului include o cantitate mare de vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6, precum și acidul folic, care este pur și simplu indispensabil pentru femeile însărcinate sau pentru cei care se pregătesc să aibă un copil.

Vasele din acesta sunt recomandate pentru diverse boli, precum și pentru alimentația alimentară. Calorii de ovăz – 316 kcal la 100 g de produs. În ciuda unui astfel de conținut ridicat de calorii, utilizarea sa nu duce la kilograme în plus..

Acest cereal are doar 8% carbohidrati simpli, ceea ce duce la obezitate, dar carbohidratii complexi – 65%. Este carbohidrații complexi care suprima pofta de mâncare și dau un sentiment de saturație pentru o lungă perioadă de timp..

Proprietăți utile

Kvass bazat pe ovaz este incredibil de util. Curăță corpul și, de asemenea, ajută să facă față diferitelor infecții. Această băutură este doar un elixir al tineretului și o garanție a sănătății..

Ovăzul de ovăz este adesea folosit în medicina tradițională, deoarece:

kvas_iz_ovsa13

 1. Normalizează zahărul din sânge, care este foarte important în diabetul zaharat;
 2. Calmează sistemul nervos;
 3. Scade colesterolul;
 4. Îmbunătățește metabolismul, face o placă de unghii mai puternică, iar părul este mai puțin fragil;
 5. Restaureaza sistemul cardiovascular;
 6. Întărește osul;
 7. Îndepărtează toxinele din organism, toxine și ajută la reducerea volumului corpului;
 8. Adesea folosit pentru combaterea insomniei, a muncii excesive și a apetitului slab..

Un punct foarte important este faptul că este o băutură bugetară, care este mult mai ieftină decât o mulțime de fructe roșii sau băuturi de fructe. Pregătirea sa va dura doar câteva minute și orice gazdă va face față acestei situații..

Kvas din ovăz și miere
acasă квас из овса: польза, противопоказания и рецепты
ingrediente Număr de
ovăz 0,5 l
Zahărul granulat 7 linguri. L
miere 2 linguri. L.
Timp de gătit: 7000 de minute Calorii pe 100 grame: 370 Kcal

O băutură grozavă este o floare fabricată din ovăz și miere. Se pregătește și se maturizează destul de repede..

Butașii de ovăz din casa sunt depozitați chiar și în frigider timp de cel mult două zile. Acesta este motivul pentru care un astfel de produs nu există. Ce se vinde în sticle pe rafturile magazinelor are elemente chimice nocive și conservanți și nu are nimic de-a face cu omologul natural..

În primul rând, ar trebui să cumpărați un borcan de o jumătate de litru de ovăz alungit, care este încă nefolosit. Clătiți bine boabele, puneți-l într-un borcan mare și umpleți-l cu apă fiartă rece..

ovăz и вода

Apa nu este turnată până la sfârșitul borcanului, deoarece iarba va pluti în sus. Adăugați 5 linguri de zahăr în aluat și o frământați bine..

kvas-iz-ovsa3

Lăsați borcanul de băutură într-un loc cald timp de 5 zile și apoi scurgeți toată apa de pe canal. Acesta nu va fi încă kvass, ci un starter pentru a face băuturi viitoare..

kvas-iz-ovsa4

Pentru a face kvass, trebuie să turnați noul starter din apă curată din nou. Adăugați restul de zahăr și miere.

ovăz с медом

După o zi, băutura poate fi gustată. Pentru a face acest lucru, împingeți-l printr-o pânză de tifon și puneți-l într-un loc răcoros. Peste bob de porumb poate fi folosit timp de aproximativ trei luni.

încordare

Cantitatea de ovăz utilizată depinde de cantitatea de băutură. Din o jumătate de litru de cartofi de cereale rezultă 2,5 litri de băutură. Dacă aceasta este o mulțime, puteți face un ferment de la o ceașcă de ovăz.

Puteți găti kvass fără a adăuga zahăr, dar numai cu miere. Deci băutura este și mai utilă..

Nu puteți bea doar o astfel de băutură, dar, de asemenea, gatiti okroshka pe ea în vara fierbinte. Se pare foarte gustos.

Ovăz de ovăz cu stafide

componente:

 • Ovaz nerafinat – 2 cupe;
 • Zahăr – 5 linguri. l.;
 • Stafide – mână.

Se toarnă mai întâi ovăzul cu apă caldă, se lasă câteva minute. Apoi scurgeți și clătiți boabele cu apă rece..

Puneți cerealele într-un borcan de trei litri, adăugați stafide spălate și zahăr, turnați cu apă rece, amestecați și acoperiți cu tifon. Apa nu trebuie turnată într-un borcan complet..

Puneți insistați într-un loc cald. Pentru a face o plimbare, băutura va fi de 3-4 zile. Apoi, este necesar să se scurgă lichidul, filtrat prin tifon.

Ovăzul rămas poate fi folosit pentru gătit ulterior timp de aproximativ două luni..

Pregătiți o băutură de slăbit

Această băutură este adesea folosită în timpul dietei. Se spune că reduce apetitul, stinge setea, curăță corpul și îmbunătățește metabolismul.

ingrediente:

 • Ovăz – 500 g;
 • Zahăr – 5 linguri. l.;
 • apă.

Această băutură de slăbit poate fi, de asemenea, numită un quass clasic făcut din ovăz. Gătitul nu durează mult timp acasă.

Primul este de a pregăti un container convenabil. Un borcan de trei litri este cel mai potrivit pentru acest lucru..

Banca trebuie spălată bine. Apa este cel mai bine folosit filtrat..

ovăz квас для похудения
Ovăzul înainte de gătit trebuie să fie spălat bine și pus într-un borcan de trei litri. Se adaugă cantitatea necesară de zahăr și se toarnă apă rece.

Banca are obligația de a lega tifon și a lăsa să se infuzeze timp de aproximativ 2 zile. După acest timp, trebuie să se formeze un film pe suprafața recipientului.

După aceea, scurgeți apa și puteți folosi starterul direct pentru prepararea băuturii. Adăugați în lapte încă 2 linguri. linguri de zahăr și se toarnă apă purificată. Lăsați să rătăciți timp de 12 ore și puteți împrăștia băutura finită.

În timpul pierderii în greutate, ar trebui să beți un pahar de quass înainte de a mânca. Puteți repeta această procedură de trei ori pe zi, astfel încât apetitul dvs. să scadă de fiecare dată..

Kvas din ovăz cu miere de hrișcă și stafide

ingrediente:

 • Ovaz nerafinat – 0,5 kg;
 • Stafide neagra – 1 lingura. l.;
 • Miere de hrișcă – 2 lingurițe. L.

Clătiți bine grăsimile cu apă rece. Puneți într-un borcan, adăugați stafide negre spălate, miere de hrișcă și turnați apă caldă, care trebuie fierbe înainte de prepararea băuturii și răciți.

Ar trebui să fie bine amestecat, acoperit cu tifon și pus la rătăcire. După 2-3 zile poți încerca băutura pe pregătire..

Când este gata, împingeți-l și păstrați-l la frigider. Ovăz curățate de stafide, spălate și din nou puteți turna apă, și adăugați stafide și miere. Această porție de cereale poate fi utilizată în condiții de siguranță timp de aproximativ 1,5 luni..

Mierea din această băutură este foarte importantă, deoarece dă o aromă unică și un gust plăcut dulce, dar stafidele vor face din vopsea de culoare și aromă frumoase. Okroshka de la această băutură nu va funcționa, ci pentru a vă stinge setea, este pur și simplu de neînlocuit.

Kvas din ovăz cu caise uscate

componente:

 • Ovăz – 0,5 l;
 • Zahăr – 7 linguri. l.;
 • Caise uscate – o mână.

cvas с курагой
Mai întâi trebuie să spălați bine cerealele, să adăugați zahăr în cantitate de 4 linguri și turnați apă pentru fermentație. Lăsați starterul în această stare timp de câteva zile. Acest quass este cel mai bine să nu bea, ci să se scurgă, deoarece va fi puțin amar.

Apoi trebuie să adăugați câteva linguri de zahăr, o mână de caise uscate și turnați apă într-un borcan de trei litri, dar nu până la capăt, deoarece ovăzul se ridică la suprafață în timpul fermentației. Se amestecă totul bine și se lasă timp de încă 2 zile..

În ceea ce privește temperatura, este mai bine să puneți băutura nu este într-o cameră foarte caldă, deoarece poate deveni ca jeleu. Leaven poate fi folosit pe parcursul verii, depozitat doar într-un loc răcoros..

Kvas din ovăz cu fructe uscate

ingrediente:

 • Ovăz – 400 g;
 • Zahăr – 4 linguri. l.;
 • apă;
 • Fructe uscate.

Pentru această băutură, ar trebui să utilizați nu numai stafide și caise uscate, ci și prune, precum și mere uscate.

Crupele trebuie spălate și turnate cu apă. Apoi adăugați zahăr și toate fructele uscate..

Lăsați băutura să se fermenteze timp de aproximativ 2 zile, dar după prima fermentație, apa nu este drenată, ci este turnată în cupe, deoarece este deja foarte gustoasă și aromată datorită unui buchet de fructe uscate. Această băutură este și mai bogată în vitamine și substanțe nutritive..

verde чай
Ceaiul cu lapte beneficiaza si daune – asigurati-va ca cititi articolul. Ceai delicios si sanatos din cireșe, toate metodele de preparare, beneficiu si rau – cititi articolul. Citiți tot despre el în articolul nostru..

Contraindicații la băut

Kvas făcute din ovăz are unele contraindicații. Nu poate bea pentru acei oameni de la care:

 1. Ulcer peptic cronic și gastrită;
 2. Aciditate crescută;
 3. Boala hepatică;
 4. Gută agravată;
 5. Dacă sunteți alergic la gluten sau la orice altă componentă a quass-ului.

Kvass este o băutură veche rusească care ușurează imediat setea, spre deosebire de sodă dăunătoare. Pregătirea o drojdie o dată, puteți găti kvass aproape în fiecare zi, pur și simplu prin turnarea de apă curată.