Cât de utilă băutură din șolduri, cum să o gătești

O varietate de băuturi de șold se disting prin gustul delicat și abundența proprietăților benefice..

 полезен напиток из шиповника, как его приготовить

Calorii, bune și rău

Rosehipul, și în special decoctul acestuia, are o compoziție chimică, care are un beneficiu maxim pentru organism. Băutura este plină cu multe vitamine, cum ar fi P, C, K, B, E și elemente (siliciu, fier, antioxidanți, fosfor, cupru, aminoacizi).

Toate aceste componente nu pot doar să mențină imunitatea la un nivel suficient, ci și să îmbunătățească în mod semnificativ starea de spirit. În concentrația acidului ascorbic, chiar lămâiele și coacăzii sunt inferioare șoldurilor.

În plus, un astfel de mijloc unic de corectare a sănătății nu va face nici un rău acestei figuri, deoarece 100 g de trandafir sălbatic pot conține între 2 și 50 kcal. O astfel de amplitudine este justificată de faptul că numărul de fructe utilizate în preparat poate fi diferit..

Proprietăți utile

În primul rând, decocturile de trandafir ajută în mod semnificativ o persoană să consolideze sistemul imunitar, ceea ce este foarte semnificativ în perioada de răceală. Un beneficiu neprețuit are o astfel de băutură în timpul sarcinii. Corpul feminin în această perioadă minunată este foarte slab și epuizat, iar toate procesele legate de purtarea unui copil sunt normalizate datorită folosirii decoctului de cățel.

Persoanele care suferă de boli ale sistemului cardiovascular, beneficiul maxim va aduce un decoct sau infuzie de fructe de trandafir sălbatic. Ele ajută la întărirea pereților vaselor de sânge și a capilarelor, reducând posibilitatea de ateroscleroză.

Perioada de răspândire a bolilor respiratorii – un alt motiv pentru a utiliza această băutură acru. Mulți medici prescriu folosirea acestui bulion pacienților care suferă de imunitate redusă. De asemenea, această perfuzie contribuie la recuperarea rapidă a celor care au devenit deja victime ale răcelii..

Compot de trandafiri și decoctări utile pentru utilizare și cei care sunt slabi la anemie și anemie. Aceste fructe de padure normalizează formarea de globule roșii.

Depozitul vast de vitamine dintr-o astfel de băutură va fi o adevărată descoperire în timpul prevenirii deficienței vitaminei. Lipsa de vitamine poate fi ușor de completat prin consumul de toaletă din șolduri..

Contraindicații și rău

Din păcate, dar cu utilizarea de infuzii de aceste fructe de padure poate fi dăunătoare. Persoanele care suferă de tulburări circulatorii trebuie să se consulte cu medicii lor înainte de a bea astfel de băuturi. Tromboza, tromboflebita și endocardita sunt motive de neclintit pentru refuzul de a accepta suplimentele.

O perfuzie îmbogățită cu vitamina C poate afecta negativ o persoană care suferă de gastrită, ulcer gastric sau aciditate înaltă. Hypervitaminoza – un alt motiv pentru a exclude băuturile din șolduri din dietă.

Pasiunea excesivă pentru a consuma șold crește șoldul amenință funcționarea defectuoasă a ficatului și a altor organe. Este, de asemenea, interzis să beți băuturi din aceste fructe și acelea care suferă de reacții alergice. Și diabeții în timpul preparării decocturilor și compoturilor ar trebui să excludă adăugarea unei varietăți de siropuri de zahăr.

sărat печеньеLuați notă de rețete minunate biscuiți crocabili cu brânză – o gustare gustoasă la bere sau ca bază pentru aperitive.

Salată cu varză, mere și castraveți – fel de mâncare conform rețetelor noastre.

Cum să murăm kebabul în sucul de rodie, citiți articolul nostru..

Efectuați o băutură din bursă proaspătă
 полезен напиток из шиповника, как его приготовить
ingrediente Număr de
Rosehips 6 linguri.
apă 2 l
Timp de gătit: 7 minute Calorii pe 100 grame: 3 Kcal

Rețetă pas cu pas:

 1. Bomboanele proaspete ar trebui să fie spălate și cernute, curățate de butași și fructe rănite;
 2. Ingredientul preparat este introdus într-o mașină de măcinat cu carne și se macină. De asemenea, puteți efectua această manipulare și folosirea fișei;
 3. Pulpa rezultată se toarnă cu jumătate din apa preparată și se lasă deoparte timp de o jumătate de oră pentru a se infuza;
 4. Se adaugă lichidul rămas și se pune în foc, se aduce la fierbere și se fierbe încă o jumătate de oră.

Decoctarea fructelor uscate

 • uscat de trandafir uscat – 4 linguri l;
 • miere (zahăr) – 2 linguri l;
 • apă – 2 l.

Timp: 20 de minute (fără perfuzie).

Conținut caloric: 11,13 kcal.

Cum sa faci o bautura dintr-o bursa uscata:

 1. Fructe uscate sunt pre-spălate și uscate;
 2. Am așezat pe un prosop de hârtie și am șters, folosind un cilindru sau un ciocan pentru a bate carnea;
 3. Fructele mărunțite sunt transferate în tigaie și, umplând cu apă, se fierbe timp de 7-10 minute;
 4. Îndepărtați-l de la căldură, adăugați miere și lăsați-l deoparte pentru câteva ore, astfel încât băutura să fie infuzată..

Thermos – o alternativă la tratamentul termic

 • brazi uscate – 30 g;
 • apă fierbinte – 2 l.

Timp: 8-10 ore.

Conținut caloric: 2,13 kcal.

Cum se face o băutură de trandafir sălbatic într-un termos:

 1. Ne spălăm șoldurile, în timp ce nu este interzis să le usca ușor;
 2. Termos se toarnă apă fiartă;
 3. Am pus fructe de padure spalate si umplut-o cu lichid fierbinte;
 4. Clătiți bine capacul, insistați 8-10 ore.

Băutură de vitamine cu fructe uscate

 • apă – 1 l;
 • sălbatic (fructe uscate) – 50 g;
 • zahăr – 2 linguri;
 • fructe uscate – 150 g.

Timp: 25 de minute (fără înmuiere).

Conținut caloric: 75,92 kcal.

Cum sa preparam o bautura de vitamine din brazi uscate cu fructe uscate:

 1. Fructele uscate sunt spălate cu grijă și expediate într-un recipient cu apă rece timp de 1-2 ore;
 2. Deplasați tigaia în foc și fierbeți fructele uscate prezente. După fierbere, gătiți timp de 5 minute;
 3. Cu ajutorul unui mortar și a unui pistil, zdrobim navele de trandafiri uscate și substanța care rezultă este trimisă la compotul rezultat;
 4. Adăugăm zahărul și continuăm să gătim pentru încă 5 minute..

Rose Hips Tips

Fructele de trandafir sălbatic sunt pre-curățate de semințe și de părul dur. Contactul cu aceste componente pe suprafața mucoasă a gâtului va duce la tuse și durere sufocantă..

Înainte de utilizare, este important să întăriți trandafirul sălbatic prin tifon, plind-l în mai multe straturi.

Bureți, infuzii și compoturi din aceste fructe de pădure pot deteriora smalțul dinților. Consumul de paie va ajuta la prevenirea acestui lucru. De asemenea, clătiți gura cu apă nu va interfera după ce ați băut o astfel de băutură..