Ce este obiceiul de a bea șampanie conform etichetei

Pentru prima dată, vinul spumant a apărut în regiunea franceză de Champagne în Evul Mediu. Strugurii pentru această băutură au fost crescuți de călugări, iar șampania a fost folosită în ritualuri bisericești, cum ar fi sacramentul.

cu чем пить шампанское

După ceva timp, această băutură sa îndrăgostit de regii francezi. A fost folosit nu numai în timpul încoronării, ci și în mod regulat servit la masă și la alte sărbători la scară largă..

Cum să beți șampanie pentru etichetă

Șampania este o băutură preferată pentru mulți, ceea ce este grozav pentru orice sărbătoare. Când utilizați această băutură trebuie să respectați anumite etichete..

 1. Șampania nu bea din cupe sau ochelari. Pentru a face acest lucru, există un pahar special alungit pe un picior subțire, paharul trebuie să fie transparent, fără elemente decorative.
 2. Șampania este depozitată într-un loc întunecos și rece. Temperatura ideală pentru servirea 7-9 grade.
 3. Este necesar să beți, încet și în gume mici.
 4. În companie, primul care ia o sticlă trebuie să aibă o femeie, și numai după acel bărbat.
 5. Paharul trebuie ținut în mâna stângă și nu trebuie pus pe masă. Acesta este un semnal către chelner că nu mai doriți să beți.

Ce băutură

șampanie

Șampanie – o băutură grozavă care are un număr mare de variații. Pentru fiecare dintre ei ar trebui să urmeze o anumită listă de gustări.

Sweet și semi-dulce alb:

 • fructe (struguri, mere, ananas, kiwi și altele);
 • înghețată;
 • fructe de pădure;
 • salate;
 • ciocolată;
 • brânză.

Dulce și semi-dulce roz:

 • carne (miel, carne de vită);
 • carne de pasăre (pui slab, curcan, rață).

brut:

 • sandvișuri simple cu caviar, felii de brânză, ananas copți și alte variații necomplicate;
 • fructe de mare.

Semi-uscat:

 • nuci;
 • brânză;
 • pasăre (pui);
 • fructe de mare;
 • sushi și rulouri.

Ca o gustare, alimentele simple sunt ideale. Mâncăruri sofisticate cu multe ingrediente, maioneză sau unt, nu sunt potrivite pentru o astfel de băutură nobilă..

Șampanie și alte băuturi

Ce băuturi pot fi combinate cu șampanie? Șampania este o băutură individuală, este rar utilizată în cocktail-uri cu alte tipuri de alcool. Opțiunea non-alcoolică este sucurile proaspăt stoarse, care sunt excelente pentru șampania semi-dulce..

La orice sărbătoare, rareori oricine se limitează la câteva pahare de șampanie. În acest caz, ar trebui să urmați regulile clasice pentru orice băuturi alcoolice – fiecare ulterior ar trebui să fie mai puternic decât cel precedent. Adică, după șampanie, a cărui putere este, în medie, de 9-13 grade, puteți bea vin port (de la 20 de grade și mai sus), lichior (de la 20 de grade și mai sus), vodcă, tequila, brandy.

Ce este mai bine să nu beți vin spumant

cu чем нельзя пить вино

Pentru a nu strica impresia băuturii, ar trebui să evitați aceste feluri de mâncare și produse:

 • ceapa si usturoiul;
 • halva și alte dulciuri orientale;
 • mâncăruri cu maioneză, inclusiv salate;
 • carne grasă;
 • cârnați, șuncă;
 • pește sărat.

Sfaturi utile

Cum sa alegi

Majoritatea oamenilor au cele mai simple cerințe pentru această băutură – astfel că există o mulțime de bule și spumă și se deschide cu bumbac. Pentru o astfel de plăcere, puteți plăti începând cu 150 de ruble pe sticlă.

Șampania rusă produsă de vinăriile din teritoriul Krasnodar costă, în medie, 200-400 de ruble. O sticlă de vin spumant din vinări străine va costa de la 2 mii de ruble la câteva sute de mii de dolari..

Cea mai scumpă șampanie din lume a fost vândută la licitație acum câțiva ani pentru 270 mii de dolari.

Vinurile spumante din Champagne în Franța sunt furnizate cu regularitate în Rusia. De acolo a apărut această băutură. Costul său va fi de 3-4 mii de ruble pe sticlă.

Studiați cu atenție aspectul sticlei. Sunt toate autocolante în loc, sunt urme de clei, cât de strâns este plută. Dacă plută este plastic, atunci acesta este un indicator care indică faptul că șampania de calitate scăzută.

Capacele din plastic nu sunt suficient de strânse și aerul trece prin el, ceea ce afectează grav calitatea băuturii..

Cum se deschide corect flaconul

Înainte de servire, șampania trebuie răcită la 7-9 grade. Sunt 3 ore în frigider. Servit pe o masă într-o găleată cu apă rece și gheață. Nu deschideți niciodată flaconul înainte de deschidere..

Luați flaconul în mână și scoateți pelicula de sus cu fir de protecție, ținând dopul. Înclinați flaconul la un unghi de 45 de grade. Începeți să răsuciți sticla, nu plută, atunci se va deschide cu o lumină pop, nu o lovitură..

Cum se toarnă într-un pahar

Băutura este turnată pe pereții paharului, și nu pe fund. Acest lucru se face pentru a nu obține un capac imens de spumă. Sticla trebuie înclinată și turnată într-un mic curent. Băutura este turnată în două seturi. După prima, este necesar să așteptați ca spuma să se așeze și să se completeze astfel încât băutura să preia paharul.

vin fiertCum să gătești vin spumant la domiciliu, citiți articolul nostru.

Cum să gătiți triunghiuri cu carne și cartofi este un fel de mâncare tătar care este gătit foarte simplu.

Pieptul cu smantana si prune este un fel de mancare incredibil de gustoasa, care este suculent si plin de corp..

Cum să bei

În mâinile paharului trebuie să țineți piciorul. Acest lucru este necesar pentru ca băutura să nu se încălzească și să nu-și piardă aroma și gustul. Puteți să țineți un pahar în mână în timp ce beți brandy, care devine și mai parfumat când este încălzit de pe mâinile omului. În cazul șampaniei, acest lucru este complet inadecvat..

Nu începe imediat să bea. Trebuie să simțiți aroma și să urmăriți sute de bule mici de irizare.

Șampania poate servi ca aperitiv în fața banchetului principal. Dar ar trebui să ne amintim că băuturile cu dioxid de carbon, din cauza căruia apar bule, sunt absorbite în sânge mult mai repede. Prin urmare, pe un stomac gol pentru a bea șampanie în cantități mari nu este recomandată. Doar câteva gâturi înaintea meniului principal.

Fapte interesante

 1. Blocajele de trafic pot atinge o viteză de 110 km / h..
 2. Dacă lăsați stafidele în sticla de șampanie, se va scufunda în fund și plutește de câteva ori..
 3. Inițial, vinatorii din Franța medievală consideră vin spumant o băutură de calitate scăzută, considerând că bulele sunt rezultatul fermentației excesive..
 4. 54 de metri – aceasta este exact cantitatea de zbor înregistrat oficial într-o plută dintr-o sticlă de șampanie.
 5. Marinarii rupe o sticlă de vin spumant pe navă când o aruncă în apă.
 6. Ritul de stropire cu un pop a apărut în 1967, după ce Dan Henry, care a câștigat cursa automobilului, a scuturat sticla de șampanie prezentată lui și a umplut conținutul tuturor celor din jurul lui. De atunci, este un ritual constant nu numai la cursele auto, ci și la petreceri simple.
 7. 4 august este ziua de nastere a sampaniei.
 8. Există un studiu informal, rezultatele căruia au arătat că 1 sticlă de 0,75 ml de șampanie conține 50 de milioane de bule.
 9. Șampania moderată este bună pentru sănătate. Băutura spumante îmbunătățește starea pielii și afectează pozitiv memoria și funcția creierului general..

concluzie

 1. Champagne – o băutură grozavă din provincia Champagne din Franța.
 2. Pentru sampanie cele mai bune gustări din carne slabă și fructe.
 3. Maioneza și dulciurile orientale nu trebuie servite la șampanie.
 4. Alegeți șampanie de calitate în magazinele dovedite.
 5. Deschiderea șampaniei cu spumă și împușcare, turnarea în cupe și băuturi în băuturi mari – toate acestea reprezintă un ton rău pentru o astfel de băutură minunată..
Loading...