Ce este raf-cafea, cum să gătesc acasă

Care este numele unei băuturi uimitor de gustoase și revigorante pe bază de espresso, cremă și zahăr de vanilie? Cappuccino? Deloc. Raf-cafea este cel mai delicios și mai aromat elixir de veselie, care este atât de des comandată de vizitatorii cafenelelor..

raf cafea с пенкой

Aspect istoric

Așa cum am menționat mai devreme, cafeaua raff constă din trei componente principale – zahăr din cremă, espresso și vanilie. Cu toate acestea, spre deosebire de alte băuturi similare, toate cele trei elemente sunt adăugate în castron și amestecate în același timp, în timp ce pentru băuturile răcoritoare de cafea, crema și laptele sunt bateți separat..

Cafeaua Raff este preparată folosind o mașină de espresso, iar rezultatul este o spumă aerisită cu gust cremos în castron cu o băutură.

Până în prezent, există cel puțin o duzină de moduri de a face cafea obișnuită, iar fiecare oraș are o cafenea cu toate echipamentele necesare și multe tipuri de cafea..

Dar numai acum 20 de ani, raf-cafea a reprezentat un real progres în acest domeniu. Rusia este considerată a fi patria sa în perioada anilor ’90, când o mică cafenea din Moscova, Coffee Bean, a început să ofere vizitatorilor un gust de băutură revigorantă pentru a alege, iar apoi această unitate avea aproximativ 30 de soiuri de boabe de cafea..

În acel moment, oamenii au fost atât de uimit de o selecție atât de mare încât “Coffee Bean” a câștigat foarte repede vizitatori obișnuiți. Dar era unul dintre ei, numele lui era Rafael, care din anumite motive nu bea cafea obișnuită. Apoi barista a decis să diversifice meniul barului, amestecând zahărul de vanilie cu cremă de 11% și preparându-i cafeaua, convingându-l astfel pe Raphael să încerce cafeaua.

În mod surprinzător, vizitatorul electoral a apreciat creația și, după un timp, prietenii lui au început să viziteze acest bar și să comande cafea, numindu-l “ca Raphael”, “ca Raphael”, “ca și Rafa”. De aici, acest nume neobișnuit “Raf-cafea”.

gogoșiLuați notă de rețetele pentru leneși. Aceste feluri de mâncare nu iau mult timp și sunt cu siguranță folositoare celor care nu-și plac mult timp în bucătărie..

Cum să gătești chiftele neobișnuite în sosul smântânii, citiți articolul nostru..

Biscuite pe chefir – copt aromat, simplu, în funcție de rețete de casă.

Cum să faci cafea raff la domiciliu
ce такое раф-кофе, как его приготовить в домашних условиях
ingrediente Număr de
Cafea naturală măcinată 1 linguriță.
apă 50 ml
Cremă (11%) 100 ml
Zahăr curat 1 linguriță.
Zahar din vanilie 1 linguriță.
Timp de gătit: 20 de minute Calorii pe 100 grame: 160 Kcal

În mod tradițional, această băutură este pregătită folosind o mașină specială de espresso și o descărcare de abur, însă cafeaua reală raf poate fi pregătită acasă chiar și fără echipament special, având doar un turc..

 1. Puneți o cafea măcinată într-un turc, turnați-o peste ea, puneți-o pe foc mediu;
 2. Imediat ce cafeaua începe să fiarbă, focul trebuie oprit; să gătești эспрессо
 3. Se toarnă cremă într-un vas separat, se adaugă ambele tipuri de zahăr, se pune un foc lent și se încălzește într-o stare fierbinte, amestecând continuu, asigurând dizolvarea completă a zahărului;
 4. Băutura trebuie să fie drenată de la sol folosind o sită fină sau o tifon, apoi se toarnă în cremă fierbinte; adăuga сливки
 5. Se toarnă amestecul într-un castron mare al mixerului și se amestecă totul cu ajutorul unei duze speciale;
 6. Este necesar să se amestece până când se formează o spumă cremoasă bogată pe suprafața băuturii; să bată
 7. De îndată ce spuma este suficientă, băutura trebuie să fie turnată în castron și servită imediat, altfel spuma se poate lăsa..

Alte rețete

Timp de 20 de ani, raf-cafea a găsit mai multe opțiuni de gătit în care sunt adăugate sau înlocuite unele ingrediente. Câteva dintre ele vor fi descrise mai jos..

 Numărul de opțiuni 1 – cu adăugarea de suc de portocale

Ce este necesar Cât de mult
Espresso cafea 50 gr
Crema 10-11% 100 ml
Zahar din vanilie 5 gr
Sugar obișnuit 5 gr
Suc de portocale 2 lingurițe.

Dacă pregătiți o astfel de băutură într-o mașină de cafea, nu va dura mai mult de 10 minute pentru tot. Când folosiți turcii și blenderul, gătitul va dura aproximativ 20 de minute. Calorii într-o ceașcă de băutură vor fi egale cu 263 kcal.

Cum să gătești în Turk:

 1. Conform tradiției, mai întâi trebuie să turnați o cafea într-un turc, să adăugați apă acolo și să o puneți în foc. De îndată ce se fierbe, scoateți-l din căldură;
 2. Se încălzește separat crema, se adaugă zahăr simplu și de vanilie, se amestecă;
 3. Beți tulpina de la sol și toarnă într-un castron înalt;
 4. Adăugați cremă și suc de portocale la cafea și, folosind o duză lungă de amestecare, amestecați toate cele trei ingrediente până când se formează o spumă înaltă..

Numărul de opțiuni 2 – cu lichior de portocale și ciocolată caldă

produse Numărul lor
Cafea naturala 50 gr
Lichior de portocale 150 ml
apă 100 ml
Coaja de portocala 10 gr
Crema bătută 100 ml

Timpul de preparare al acestei variante a băuturii este, de asemenea, de 20 de minute. Calorii pe cană – 574 kcal.

Cum se prepară:

 1. Separat cafea fiartă și filtrată de la gros;
 2. Cu ajutorul unui bețivor de cafea convențional și a unui lichior de portocale amestecat într-un vas separat;
 3. Băutura bătută este strânsă în băutura finită;
 4. Coji de portocale presărată pe cremă.

Numărul de opțiune 3 – Miere de cafea Raf

Ce este necesar Cât de mult să luați
Crema 10% 100 ml
Espresso cafea 50 gr
apă 100 gr
Dragă de orice fel 1 linguriță.

Pregătiți o astfel de băutură timp de aproximativ 15 minute. O ceașcă de cafea conține 268 kcal.

Pas cu pas:

 1. Se amestecă cafeaua și apa într-un turc, se fierbe, se lasă să se răcească pentru o vreme și apoi se presează prin tifon;
 2. Se încălzește separat crema, se dizolvă o lingură de miere și se toarnă cafeaua;
 3. Se toarnă întregul amestec într-un castron înalt și se amestecă cu un amestecător submersibil până se formează spumă..

Reguli pentru servirea cafelei

Mai întâi de toate, ar trebui să rețineți imediat că, după pregătirea băuturii, trebuie să serviți imediat oaspetele, să nu așteptați ca spuma să se usuce și cafeaua în sine să se răcească..

Există câteva secrete mai importante despre servirea corectă a raf-cafelei:

 1. Băutura este turnată în cupe de porțelan preîncălzite;
 2. Este, de asemenea, posibil ca servirea în ochelari de înaltă transparență, în care băutura va arăta mai apetisantă;
 3. În cazul în care băutura este preparată cu adăugarea de suc de portocale sau lichior, atunci o mică felie de portocale ar trebui să fie plasate pe capacul frișcă pentru a sublinia rețeta non-standard de raff cafea.

Sfaturi utile

Pentru a face cafea raff la domiciliu, nu se poate face fără un blender, pentru că fără o spumă cremoasă aero va fi deja o băutură..

Un alt sfat mic este utilizarea de cafea extrem de fin măcinată. Este important să cumpărați soiuri de înaltă calitate care pot fi găsite în magazinele de specialitate care se specializează în vânzarea de cafea și ceai importate. De asemenea, apa trebuie fie filtrată, fie fiartă, altfel gustul băuturii originale va fi stricat..

Când beți cafea în turc, trebuie să vă amintiți că în nici un caz băutura să nu fie fiartă. De îndată ce spațiile de cafea încep să se ridice, turcul trebuie imediat să fie scos din foc..