Compot de pere pentru iarnă: o rețetă cu fotografii

Finalizarea sezonului de vară nu întotdeauna promite zilele gri plictisitoare și lipsa de dispoziție. La urma urmei, pentru rezidenții de vară și pentru hostess, dimpotrivă, începe momentul recoltării active.

Fructele, legumele și boabele fac posibilă economisirea semnificativă a bugetului familiei, deoarece pentru a le folosi în bucătărie, puteți realiza un număr mare de rețete gustoase și neobișnuite.

compot из груш с мятой

Astfel, recolta poate fi înghețată, conservată, utilizată ca umplutură pentru produse bogate, precum și pentru prepararea băuturilor gustoase. De exemplu, compot, care, la fel ca kissel, este o băutură tradițională a bucătăriei rusești.

Chiar și legumele pot servi drept bază pentru compot, totuși băuturile cele mai răcoritoare și mai plăcute vin din fructe coapte suculente, cum ar fi perele..

Vă prezentăm atenția la rețetele pentru care oricine poate găti un compot de pere pentru a elimina setea într-o zi fierbinte sau pentru ao pregăti în bănci pentru iarnă.

Fructe de fructe proaspete (într-o cratiță)

Reteta clasica

Metoda clasică de preparare a unei astfel de băuturi se bazează pe pere proaspete..

Compotul poate fi utilizat în diferite soiuri, dar este mai bine să alegeți fructele care au o duritate medie. Acest lucru se datorează faptului că prea moale se poate desface în timpul gătitului..

Pentru o rețetă de bază pentru compotul de fructe proaspete de pere, aveți nevoie de ingrediente cum ar fi:

 • Curățați perele – ½ kg;
 • Zahăr granulat – 200 g;
 • Apă – ½ l;
 • Acid citric;
 • Pudră de scorțișoară.

Este important să pregătiți ingredientul principal al băuturii pentru gătit, fie că este vorba de perele cumpărat într-un supermarket sau că este colectat din propria grădină de legume. Dacă este necesar, trebuie să se rupă tulpina cu verdeață suplimentară și apoi să se spală bine fructele individual cu mâna..

Spală-te

După aceea, ar trebui să utilizați un cuțit special, care vă va ajuta să curățați cu ușurință perele de pe piele. Ultima etapă a preparării fructelor este extracția miezului cu semințe, pentru care puteți preîncărca fructele în jumătate sau în sferturi.

curăța

Apoi trebuie să tăiați fructele în forma dorită. De regulă, pere este tăiat în 4 bucăți, iar apoi fiecare trimestru este împărțit în părți egale.

Am tăiat на кусочки

Îndepărtați fructele în apă rece, în care un vârf de acid citric trebuie dizolvat în prealabil. Lăsați-i să se așeze timp de 10 minute, scoateți-l.

tigaie

Între timp, puteți umple tigaia cu 500 ml de apă, încălzind conținutul la o temperatură ridicată. Se dizolvă zahărul, se amestecă cu ajutorul unei spatule din lemn și se pun bucăți de pere într-o cratiță..

turna

Compotul de bucate trebuie să fie la căldură scăzută timp de 15-30 de minute, care depinde de duritatea de pere.

închide крышками

Imediat ce acestea sunt înmuiate, puteți scoate vasul de la căldură și turnați conținutul în borcane sterilizate..

gata напиток

Un vârf de pudră de scorțișoară poate fi adăugat băuturii finite după cum doriți..

Din fructe uscate cu vanilie

În timp ce rețeta clasică pentru compotul de pere se bazează pe fructe proaspete, puteți utiliza o altă metodă de preparare pe bază de fructe uscate. În plus, gospodinele pot folosi nu numai perele uscate, ci și merele, prunele, caisele uscate, stafidele etc..

Pentru a găti compotul obișnuit de fructe uscate, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • Perele uscate – 2 mâini mari;
 • Apă – 5 l;
 • Zahar din vanilie – 3 linguri..

Puteți utiliza nu numai fructe uscate achiziționate, deoarece grădinarii experimentați sunt capabili să usuce cu îndemânare cultura, economisind bani.

Băutura из сушеных грушDeși fructele uscate sunt pretratate înainte de uscare, acestea trebuie încă să fie sortate. Într-adevăr, printre ele se pot găsi fructe rănite, ramuri și alte resturi. După aceea, scufundați fructul într-un șuviu și clătiți numai cu apă rece..

Umpleți cratița cu 5 litri de apă, adăugați perele spălate uscate și lăsați-o la foc mic până la fierbere. De îndată ce apa începe să fiarbă, merită să așteptați încă 7 minute, turnați zahărul granulat și lăsați compotul să se fierbe timp de încă 3 minute.

După gătire, compotul de fructe nu este complet pregătit, deoarece trebuie lăsat să se infuzeze. Acest lucru va îmbunătăți în mod semnificativ gustul băuturii, făcându-l mai plăcut și mai suculent. Durata perfuziei este de până la 6 ore. Apoi puteți turna băutura pe mâncăruri sterilizate.

Compot de pere pentru iarna: Reteta simpla

Retetele clasice de compot de pere sunt metode comune de gătit potrivite atât pentru gospodinele începători, cât și pentru gospodinele experimentate. Cu toate acestea, doamnele care au decis în primul rând să se încerce în domeniul gătitului pot face compot într-un mod mai simplu..

Pentru o reteta usoara compotul de pere are nevoie de:

 • Pere – 1 kg;
 • Apă – 3 l;
 • Zahăr granulat – 70 g;
 • Suc de lămâie – de la 1 fruct.

iarnă грушевый компот

Pentru a reduce timpul de gătit, este mai bine să alegeți pere de soiuri moi. Este important să spălați mai întâi fructele cu mâna, eliminând simultan crengile și verdele de la acestea. Apoi tăiați-le în sferturi și tăiați miezul cu semințele.

Fructe preparate scufundate în apă, pre-acidulate cu suc de lamaie. Acest pas va ajuta la menținerea perelor în culoarea lor naturală atât în ​​timpul gătitului, cât și după. Dacă doriți, omiteți-o..

Pentru a pregăti siropul, ar trebui să puneți vasul cu apă pe foc și așteptați până când temperatura apei se va încălzi. Apoi, puteți dizolva zahărul în el. Puneți perele în sirop și gătiți până când se înmoaie..

Compotul fin de pere pentru iarnă rămâne să fie turnat în cutii sterilizate..

Gătit fără sterilizare tradițională

Procesul de sterilizare a cutiilor după ce sunt agățate de multe ori ia timp și efort inutil, în timp ce gospodinele nu au întotdeauna posibilitatea de a fi în bucătărie. În acest caz, puteți face un compot de pere pentru iarnă, folosind o rețetă specială. În ea, pasul de sterilizare poate fi redus..

Acest lucru va necesita următoarele ingrediente:

 • Pere – ½ kg;
 • Apă – ½ l;
 • Zahăr granulat – 200 g.

Pregătiți fructele spălându-le cu atenție cu mâna și îndepărtând excesele de verdeață și tulpini. Apoi tăiați fiecare fruct în sferturi și extrageți miezul cu semințele..

Urmatoarea etapa dupa procesarea fructului este prepararea siropului de zahar. Pentru a face acest lucru, umpleți tigaia cu apă, aduceți-o la căldură la o temperatură ridicată..

După aceea, încetiniți focul într-un zahăr adormit, adormiți și lăsați-l în continuare câteva minute înainte de fierbere. După adăugarea zahărului, asigurați-vă că amestecați siropul până când acesta este terminat..

Deși această rețetă compot implică faptul că nu este necesar să sterilizeze borcanele, acestea ar trebui încă să fie spălate și uscate..

Apoi, umpleți-le cu perele preparate, acoperiți complet cu siropul, acoperiți și înfășurați cu o pătură sau un prosop..

După 5 minute, trebuie să turnați siropul într-un alt recipient și să îl reintroduceți. Reumpleți-le cu borcane, acoperiți-le și lăsați-le timp de 5 minute, înfășurate într-un prosop.

Apoi trebuie să repetați procedura de mai sus și puteți răsuci complet borcanele. Înainte ca băncile să se răcească, întoarceți-le cu capul în jos. Acum știi cum să faci compot de pere pentru iarna fără sterilizare..

compot из крыжовникаVrei să înveți cum să faci o altă băutură gustoasă și sănătoasă? Cum sa gatiti compotul de agrisem. În timpul iernii, gustul său vă va aminti de vară!

Și aici veți afla despre utilizarea neobișnuită a menta – în gem. Nu puteți rata acest desert minunat!

În articolul următor veți găsi pas cu pas rețete zucchini în coreeană pentru iarnă.

Tandem cu mere

Când faceți o băutură de fructe, nu este deloc necesar să folosiți numai pere. Dimpotrivă, unele fructe și fructe de pădure se armonizează foarte armonios..

Pentru a face un compot de mere și pere pentru iarnă, trebuie să pregătiți următoarele ingrediente:

 • Mere – 1 kg;
 • Pere – 300 g;
 • Zahăr granulat – 425 g;
 • Apă – 1 l.

combină с яблокамиEste important să rezolvați cu atenție fructul înainte de a găti, pentru a scăpa de fructele rănite. Apoi trebuie să le spălați și să le curățați de crengi și verdeață, tăiați în sferturi și scoateți miezul cu semințe. Tăiați fructele în bucăți mici.

Băncile cu un volum de 3 litri, trebuie să umpleți bucățile de pere și mere în a treia parte și turnați complet apă fiartă. Se lasă timp de o jumătate de oră și se toarnă apa în tigaie. Se fierbe, se adaugă zahăr, se lasă să fiarbă pentru încă câteva minute..

Sosul pregătit poate turna borcanele de fructe, apoi le înșurubează cu capace aburite. Întoarceți perele și merele compotate cu susul în jos, înfășurați-le într-o pătură și lăsați-le să se răcească..

Reteta cu struguri

Și acum oferim pentru a face compot de pere cu struguri pentru iarnă. Bujiile suculente nu numai că diversifică gustul compotului de pere, ci și o culoare mai saturată și un aspect interesant..

Pentru o băutură pe bază de pere și struguri, trebuie să pregătiți:

 • Struguri – 300 g;
 • Pere – 5 bucăți;
 • Zahăr granulat – 225 g;
 • Acid citric.

struguriAceastă rețetă necesită pere de struguri și struguri albi fără semințe. Ar trebui să clătiți fructele, să le curățați de crengi și să îndepărtați miezul de semințe de pe pere, după ce le tăiați în sferturi. Tăiați mai multe bucăți egale.

Pregătiți siropul de zahăr în modul obișnuit, pentru care puneți apă într-o cratiță pe foc și adăugați zahăr la el cu câteva minute înainte de a găti..

Finalizați fructele în borcane, turnați sirop de fiert. Apoi strângeți recipientele cu capace, puneți-le cu capul în jos și înfășurați-le cu un prosop până când se răcesc..

Recomandări utile

Gospodinele incepatoare pot lua in considerare urmatoarele reguli pentru a face compot delicios de fructe de pere:

 1. Cu cât este mai greu soiul de pere, cu atât mai mult este necesar să fierbeți fructele pentru o băutură;
 2. Compotul de cea mai bună calitate este obținut de la acele gospodine care nu sunt leneși să insiste asupra lor;
 3. Se recomandă păstrarea cutii de băuturi de pere la temperatura camerei;
 4. În cazul în care fructele sunt foarte dulci, puteți dilua fructele terminate cu o cantitate mică de acid citric;
 5. Pentru a da nectarului un gust și o aromă deosebită, puteți adăuga pudră de scorțișoară sau coaja de lamaie la nectar;
 6. Este mai bine să folosiți cutii de 3 litri.

acasă компот из спелых груш

Compotul de pere este una dintre cele mai bune oferte de recoltare de vară pentru hostess:

 • Este nevoie de mai puțin de o oră pentru a fi preparată, chiar dacă luăm în considerare procesul de preparare a ingredientelor;
 • Dacă aveți propria grădină de legume, băutura costă numai zahăr;
 • Acesta poate fi suplimentat cu alte tipuri de fructe de padure si fructe;
 • În timpul gătitului, puteți utiliza nu numai fructe proaspete, ci și fructe uscate;
 • Pentru gospodinele ocupate există o rețetă de compot de pere, care nu conține o etapă de sterilizare a cărnii..