Cum pot face lapte topit la domiciliu?

Laptele turnat (altfel, copt) are o origine rusa nativa si o lunga istorie. Astăzi rămâne încă destul de popular și poate fi încă gătit la domiciliu, deși într-un mod ușor diferit decât înainte..

lapte

Calorii, valoarea și caracteristicile băuturii

Conform rețetei originale, pentru prepararea laptelui coapte, a fost necesar să se toarnă întregul produs proaspăt într-o oală de lut și se lasă să se fierbe într-un cuptor preîncălzit timp de 24 de ore..

Ca urmare, conținutul de oală a devenit maroniu și a dobândit un miros plăcut. Un delicios film gras format din cremă care se acumulase pe partea superioară a laptelui. Lichidul în formă de fulgi a fost folosit în principal pentru a stinge setea și a face varenz sau ryazhenka. Uneori a fost folosit ca unul dintre ingredientele aluatului..

Această metodă de preparare a laptelui este diferită prin faptul că face ca produsul să fie mai rezistent la souring decât laptele obișnuit sau fiert..

În plus, nivelul de vitamina B1 în ea scade la jumătate și doar 25% din cantitatea totală de vitamina C este economisită, dar din punctul de vedere al nutriționiștilor, produsul nu devine mai puțin util pentru el.

Dimpotrivă, oligoelementele care rămân în el (grăsimi, fosfor, fier, calciu) au un efect benefic asupra tractului digestiv. Această băutură din cauza proporției semnificative de vitamine A și D este indicată pentru diabetici, mame și copii însărcinați..

Valoarea energetică a 100 de grame de lapte coapte este de 67 kcal. Este hrănitoare și poate fi considerată o masă completă..

Beneficiu și rău

Ghee lapte conține mai mult de o sută de substanțe și compuși necesare pentru corpul uman și are diferite proprietăți benefice:

 1. Este prescris pentru a fi folosit de femeile însărcinate, ceea ce ajută la prevenirea apariției rahitismului la copil, precum și vindecarea și întărirea oaselor, dinților și părului mamei viitoare..
 2. Este mult mai ușor pentru organism să absoarbă topit decât un produs proaspăt, ceea ce înseamnă că o astfel de băutură va fi benefică persoanelor care au probleme cu activitatea tractului gastro-intestinal sau care suferă de diabet sau de alergii (cu excepția intoleranței la lactoză);
 3. Combinația dintre fosfor, magneziu și potasiu împreună cu vitaminele A și B ajută la menținerea sistemului cardiovascular, întăresc viziunea și nervii;
 4. Vitaminele E și C asigură stabilizarea fundalului hormonal și întărirea sistemului de apărare a organismului (ajută ca un mijloc de a scăpa de răceli, dureri de cap și oboseală cronică);
 5. Produsul este renumit pentru utilizarea sa largă în gătit (în cereale, jeleu, supe).

Ca tot ce este mâncat, laptele de copt are anumite contraindicații. Nu trebuie administrat oamenilor (în special copiilor) care suferă de deficit de lactază (cu această boală, intestinul uman va răspunde băuturii cu balonare și durere, constipație și diaree, vărsături).

Cum se face lapte topit pe aragaz

Opțiunea universală, deoarece aproape toată lumea din casă are o sobă cu gaz sau electrică.

Progresul de gătit:

 1. Umpleți tigaia smalțată cu lapte și puneți-o pe foc; să fiarbă молоко
 2. Când conținutul rezervorului începe să fiarbă, trebuie să reduceți cât mai mult flacăra și să fierbeți timp de cel puțin trei ore; să fiarbă
 3. Acoperiți tigaia cu un capac și, uneori, scapați de spumă; a chinui
 4. Când produsul se transformă în curent cremos, acesta poate fi scos din aragaz.. este gata

Lapte la cuptor la domiciliu în cuptor

Cuptorul a devenit de mult o alternativă la soba rusă obișnuită, deci este destul de potrivit pentru gătit lapte fiert. Versiunea sa electrică cu termostat este cea mai potrivită, dar modelul de gaz cu un termometru va trebui să fie, de asemenea, apropo, deoarece performanța sarcinii este direct legată de capacitatea de a menține echilibrul corect al căldurii.

Progresul de gătit:

 1. Porniți cuptorul și lăsați-l să se încălzească (până la 180 ° C);
 2. Se toarnă laptele în ceramică și se pune în interiorul cuptorului;
 3. După fierberea lichidului, reduceți căldura la 80˚C (uneori se poate opri la 100˚C, aici principala fiind prevenirea fierberii produsului);
 4. Când suprafața băuturii este acoperită cu o crustă de aur (aproximativ 60 de minute mai târziu), va fi necesară scăderea din nou a temperaturii la 70˚C;
 5. Nu modificați nimic pentru următoarele 3-7 ore, dar monitorizați cu atenție starea crustă (ideal, ar trebui să “respire” – să crească și să cadă uniform, acest lucru este posibil numai dacă temperatura este selectată corect);
 6. Opriți cuptorul și lăsați băutura să se răcească..

Cum să faceți o băutură într-un aragaz lent

Judecând după rezultatul final, multicookerul poate înlocui complet cuptorul. În plus, în aplicația sa nu este necesară monitorizarea atentă a procesului de gătit..

Progresul de gătit:

 1. Puneți laptele în castronul multicooker;
 2. Porniți dispozitivul în modul de “răcire” (la unele modele, versiunea similară se numește “terci de lapte”) timp de un sfert de oră;
 3. Când conținutul vasului începe să fiarbă, multicookerul trebuie să modifice modul setat anterior la “Preîncălzire”, nu ar trebui să fie schimbat; dimpotrivă, produsul trebuie infuzat în astfel de condiții timp de 10-12 ore;
 4. După o perioadă de timp specificată, băutura este gata.

Rețeta de lapte de fire într-o aragaz sub presiune

Calea va atrage pe cei care doresc să bea era acoperită cu spumă.

Progresul de gătit:

 1. Utilizând o aragaz sub presiune, fierbeți laptele (aproximativ o treime de oră);
 2. Lăsați produsul să se răcească complet fără a scoate capacul..

Rețetă cu microunde

Există o presupunere că gătitul cu microunde într-un cuptor cu microunde este destul de simplu și echitabil. Dar trebuie întotdeauna să țineți cont de efectele dăunătoare pe care microundele le au asupra moleculelor de alimente și să nu abuzeze de posibilitățile unui cuptor cu microunde..

Progresul de gătit:

 1. Se toarnă laptele în recipientul ceramic și se pune în cuptorul cu microunde;
 2. Porniți dispozitivul și încălziți produsul “brut” înainte de fierbere;
 3. Reduceți puterea prin menținerea pur și simplu a punctului de fierbere (în acest scop, să lucrăm în modul de dezghețare);
 4. Așteptați 2-3 ore, opriți dispozitivul și așteptați răcirea băuturii..

Prepararea laptelui la cuptor într-un termos

Metoda este parțial “marș”, potrivită pentru utilizare chiar și în condiții foarte înguste..

Progresul de gătit:

 1. Într-o cratiță de smalț se fierbe lapte proaspăt;
 2. Se toarnă “materiile prime” într-un termos preîncălzit cu apă clocotită;
 3. Închideți recipientul, răsuciți bine capacul și lăsați-l să se încălzească;
 4. Disponibilitatea vine după 6-7 ore mai târziu, dar puteți aștepta mai mult (în acest timp nu puteți deschide capacul).
se amestecăBucătăria marinată din Coreea – citiți cum să faceți această gustare picantă.

Rețineți rețeta pentru prăjitura de ciocolată-banană – veți avea nevoie de acest desert foarte curând.

Cum să gătești delicioase belyashi leneș – o patiserie foarte simplă în colecția noastră de rețete.

Aplicație de gătit

Când se iau în considerare toate caracteristicile menționate anterior ale unei băuturi fierte, este posibil să se determine pentru ea un loc bun în orice bucătărie. Numărul de feluri de mâncare principale care permit utilizarea căldurii include:

 1. Kashi (combinații cu hrișcă, fulgi de ovăz sau gris sunt deosebit de reușite);
 2. Hot (supe de lapte și cremă);
 3. Produse de patiserie, prăjituri, plăcinte, clătite;
 4. cacao;
 5. Decorțiuni pe bază de plante, băuturi cu mirodenii, miere sau zahăr;
 6. Varenets și ryazhenka.

Unele gospodine folosesc acest lichid de culoare cremă pentru a înmuia heringul și foarte puțini oameni pot lăsa rezultatul indiferent..

Cei care doresc să piardă în greutate din produsele lactate topite nu trebuie să renunțe, doar suficient pentru a nu-l combina cu orice îndulcitori.

Sfaturi utile

Când beți lapte, luați în considerare următoarele aspecte:

 1. Pentru a obține o crocantă, recipientul cu băutura trebuie lăsat deschis, dacă este necesar opusul, atunci ar trebui să fie închisă, dimpotrivă.
 2. Este mai bine să alegeți obiecte din ceramică (acestea oferă o distribuție uniformă a căldurii și împiedică arderea);
 3. Atunci când utilizați un multicooker, nu puteți umple castronul “sub margine”, trebuie să lăsați puțin spațiu pentru a evita fierberea;
 4. Este posibil să se prevină “runaway” de lapte, dacă în rezervorul în care se află, cu un unt, trageți o linie puțin mai mare pe perimetrul interior chiar deasupra nivelului de lichid.

Dacă este imposibil să gătiți furajele singure, atunci trebuie să puteți evalua corect calitatea produselor similare achiziționate de la magazin. Ar trebui să fie:

 • fără aditivi alimentari;
 • proaspăt (timpul de depozitare nu trebuie să depășească câteva zile);
 • culoare crem pal;
 • acoperită cu un strat de cremă (discrepanța în acest punct indică bunuri nenaturale sau de calitate inferioară).

Luând în considerare aceste caracteristici, vă puteți minimiza probabilitatea de a cumpăra un produs rău și de a evita problemele de sănătate asociate utilizării acestuia..

Loading...