Cum să coaceți pâinea adevărată Borodino într-un producător de paine

Pâinea negru parfumată cu chimen și coriandru este cartea de vizită a bucătăriei rusești naționale. Compoziția acestei coacere la nivel mondial a încetat de mult să fie un secret.

Cu toate acestea, nu este atât de ușor să coaceți acasă pâinea identică Borodino într-un producător de paine pentru o anumită marcă, deoarece tehnologia de gătit are multe nuanțe. Aceste reguli trebuie studiate și urmărite cu atenție..

Reteta simpla
cum испечь настоящий бородинский хлеб в хлебопечке
ingrediente Număr de
făină de secară (însămânțată) 470 g
făină de grâu 80 g
apă filtrată 410 ml
amestec de pulbere pentru kvass de casă 4 linguri. L.
pudră de drojdie și sare de gătit 2 lingurițe.
coriandru de teren 4 lingurițe.
oțet de cidru de mere 6% și ulei de floarea-soarelui rafinat 2 linguri. L.
honey de hrișcă 90 g
chimenul de mure, boia roșie, coriandrul în fasole 2 lingurițe.
Timp de gătit: 195 de minute Calorii pe 100 grame: 197 Kcal

Coaceți pâinea neagră în conformitate cu rețeta propusă poate fi în producătorul de paine de orice marcă. Singura condiție: instalați programul, durata acestuia fiind de cel puțin 180 de minute. Dacă totul se face corect, aluatul se va ridica bine, coacerea va fi ridicată și arsă bine.

Rețetă pas cu pas:

 1. Din volumul total al apei se măsoară 80 ml. fierbe.
 2. Amestec uscat pentru chifle de pâine turnat într-un castron, se toarnă apă fiartă. Se amestecă, insistă 15 minute. Înainte de amestecare cu ingredientele rămase, amestecul trebuie răcit la temperatura camerei.. uscat смесь для хлебного кваса
 3. Restul apei (cald), oțetul, uleiul este turnat în recipientul producătorului de paine. Adăugați mirodenii, miere, sare, răcoritoare.
 4. Făina de grâu și de secară se introduce în componentele lichide. Drojdie este turnată pe partea de sus.. adormi в хлебопечку
 5. Capacul este închis. Alegeți un program pentru coacerea pâinii din făină de secară cu o durată de cel puțin 3 ore.
 6. Partea superioară a răsăratei, pregătită pentru alăturarea aluatului umezită cu apă și presărată cu semințe de coriandru.
 7. După semnalul finalizării procesului, vasul este îndepărtat de la producătorul de paine. Se răcește ușor. Scoateți pâinea, puneți-o pe grătar. gata бородинский хлебушек

Pentru a dezvălui toate aromele și gusturile de coacere la domiciliu, pâinea Borodino gata se lasă timp de 2 ore sub o bucată subțire de bucătărie.

Pâine Borodino pe malț de secară în filtrul de pâine

Această rețetă poate fi utilizată și pentru producătorii de paine de orice marcă. Pregătirea ingredientelor pentru un marcaj durează ceva timp, dar în cele din urmă obțineți pâine neagră clasică cu condimente, aproape identică cu cea vândută în magazine..

ia:

 • făină de secară (decojită) – 500 g;
 • 40 de grame de malț de secară;
 • pulbere de drojdie – 8 g;
 • 430 ml apă filtrată;
 • 30 g oțet de cidru de mere de 6%;
 • 50 ml de miere închisă;
 • săruri – 15 g;
 • 1.5 Art. l. coriandru de teren;
 • 1 lingura. l. semințe întregi de chimen.

Timp de preparare a ingredientelor și coacere – 3 ore și 10 minute. Calorii – 185,63 kcal / 100 g.

Rețetă pas cu pas:

pâinea на ржаном солоде

 1. Uleiul uscat se prepară cu apă clocotită, pentru care se măsoară 100 ml din volumul total de apă și se încălzesc pe sobă sau pe cuptor cu microunde. Amestecul este amestecat bine, insistă 7 minute.
 2. Mierea este crescută în restul apei.
 3. Făina curățată este cernută printr-un guler cu o plasă fină..
 4. Un malț de secară steril este transferat în soluția de miere. Se amestecă bine.
 5. Într-un castron mic, preparat cu semințe de cămin de apă fierte.
 6. Toate ingredientele sunt puse în vasul mașinii de pâine în ordinea specificată în instrucțiuni. Într-un exemplu de realizare, produsele uscate pot fi primele, în al doilea – lichid. Această comandă nu poate fi încălcată..
 7. Pâinele este închis și include un program de frământare activă a aluatului de drojdie, calculat pentru 90 de minute (durata minimă). În final, ar trebui să obțineți un aluat gros, lipicios, dar nu prea rece.
 8. Când ciclul lotului activ este completat, suprafața aluatului este umezită cu apă și este pulverizată cu chimen uniform aburit. Capacul mașinii de pâine este închis. Din acest moment până la finalizarea procesului, acesta nu poate fi deschis. Urmăriți cum crește aluatul, puteți trece prin fereastra din capac.
 9. Când masa este dublată, programul instalat este oprit. Breadmaker transferat la modul de coacere standard timp de 30 de minute.
 10. După semnal, programul se repetă imediat, însă timpul este setat la 60 de minute..
 11. Când dispozitivul semnalează sfârșitul, coacerea este lăsată în filtrul de pâine închis timp de 10 minute.

Îndepărtează un castron, scoate pâinea caldă Borodino. Puneți-l pe grătar, acoperit cu un prosop curat. Se răcește și insistă 2 ore.

Pe video – cum se face pâine de secară într-un producător de paine:

Rețeta de bază pentru pâinea Borodino la fabricantul de panificație “Panasonic”

În funcție de model, ordinea în care sunt instalate programele poate varia ușor. Prin urmare, folosind această rețetă pentru pâinea Borodino de casă, trebuie să efectuați acțiunile conform instrucțiunilor producătorului de panificație Panasonic. Compoziția și proporțiile ingredientelor nu se modifică..

Necesitatea de a lua:

 • 210 g de semințe de secară și aceeași făină / grâu;
 • 1,5 lingurițe. pulbere de drojdie;
 • 240 ml de apă;
 • roșu malț (sirop), miere, oțet de vin alb, ulei vegetal, semințe de chimen – 2 linguri. l.;
 • coriandru în fasole – 1 lingura. l.;
 • 1,5 lingurițe. sare comuna.

Timpul de preparare a ingredientelor și a pâinii de copt este de 4 ore și 20 de minute. Conținut caloric – 228 kcal / 100 g.

Rețetă pas cu pas:

 1. Malțul este turnat cu apă fiartă, agitat. Așteptați până când soluția s-a răcit (15 minute).
 2. O soluție de malț, oțet și ulei se toarnă în vasul producătorului de paine. Adăugați miere.
 3. Ambele tipuri de făină, sare, chimen, coriandru sunt adăugate ingredientelor lichide..
 4. Drojdie stropită ultimul în centrul amestecului..
 5. Capacul este închis. Setați programul “Produse de patiserie franceză” cu durata de 4 ore și 10 minute.

Dacă nu există un astfel de program în aparat, puteți alege Borodino Bread sau combinați diferite moduri de frământare și coacere a pâinii din făină de secară. Principalul lucru este că durata ciclului total nu este mai mică de 3,5 ore..

Pâine gata preparată în panificașul Panasonic, răcită și insistată timp de 2-3 ore pe un suport de sârmă, acoperită cu un prosop.

franceză хлебушекCitiți și cum să coaceți pâinea franceză într-un producător de paine.

Puteți găsi rețete pentru producătorul de pâine de porumb în următorul articol..

Și aici veți învăța cum să faceți pâine adevărată într-o tigaie..

Cum se coace în aparatul de prăjit Moulinex

Tehnologia de coacere a pâinii negre în producătorii de pâine din această marcă constă din trei etape – aburul de malt sourdough, așezarea ingredientelor într-un castron, coacerea. Fiecare etapă are propriile reguli, care trebuie respectate cu strictețe..

Produse necesare:

 • 650 de grame de făină de secară cusută;
 • 290 ml apă filtrată;
 • 112 grame de malț de secară;
 • 1,5 lingurițe. drojdie granulată;
 • 3 lingurițe. coriandru de teren;
 • 37 g oțet de cidru de mere;
 • 40 ml de ulei de floarea-soarelui;
 • 22 g de sare;
 • 60 de grame de miere.

Timp de coacere – de la 2 ore la 20 de minute (programul nr. 9 al mașinii de prăjit Moulinex OW 5024) la 3 ore (în funcție de model). Conținut caloric – 230 kcal / 100 g.

Rețetă pas cu pas:

 1. Într-un recipient separat se prepară 60 ml apă fierbinte, 80 g malț și o treime coriandru. Se amestecă, se lasă să se răcească.
 2. În secvența strictă în baker se află: 65 g de făină cernută, 0,5 lingurițe. drojdie, 25 g de malț roșu, 1 linguriță. coriandru, 70 ml de apă caldă.
 3. Includeți programul “Pâine Borodino”. Închideți capacul.
 4. După semnalul sonor, malțul este turnat într-o găleată cu apă clocotită. Restul ingredientelor se adaugă în ordine: apă, sare, oțet, unt, miere, făină, coriandru, drojdie.
 5. Reporniți același program. După semnalul sonor intermediar (cu 60 de minute înainte de sfârșitul ciclului), presărați pâinea cu semințe întregi de coriandru.

Atunci când producătorul de paine semnalează sfârșitul lucrului, pâinea este lăsată în interior timp de încă 15 minute. Apoi s-a scos din castron și s-a răcit..

Pe video – pregătirea unei paine foarte gustoasă în producătorul de paine Moulinex:

Sfaturi utile

Malțul din boabe de secară prăjită este vândut în magazine gata de utilizare ca un amestec de pulbere uscată, sirop sau extract gros care arată ca cicoare. Pentru coacerea pâinii Borodino este potrivit pentru orice tip. În acest caz, trebuie calculate proporțiile ingredientului din aluat, făcând referire la instrucțiunile de pe ambalaj.

Dacă nu ați reușit să cumpărați malț de secară, puteți să-l înlocuiți cu amestec uscat quass uscat, malț roșu de secară sau mustă concentrată de kvass.

În loc de miere, indicată în fiecare rețetă de pâine Borodino de casă, puteți folosi melasă. În cazuri extreme, este permisă înlocuirea acestui ingredient cu zahăr..

Rețetele descrise sunt potrivite pentru coacerea pâinii Borodino în cuptor. Singura diferență este că toate procesele sunt efectuate manual și necesită o monitorizare mai atentă..

Loading...