Cum să coaceți pâinea integrală de cereale într-un producător de paine

Abilitatea de a coace pâinea a fost întotdeauna un semn al unei gospodine bune. Tehnologia modernă simplifică această sarcină. Principalul lucru este să urmați rețeta. Astăzi vă vom prezenta câteva rețete care vă vor învăța să coaceți pâinea integrală de cereale într-un producător de paine..

pâinea

Beneficiile de făină integrală peste alb

Pentru a înțelege diferențele dintre aceste două tipuri de făină, trebuie să vă adresați biologiei. Structura cerealelor este reprezentată de mai multe componente:

 • mijlocul, constând în principal din amidon;
 • fructe și coajă de semințe care acoperă granulația exterioară;
 • germeni de cereale.

Cochilii conțin minerale și substanțe azotate, fibre, proteine. Germenul conține proteine, minerale, uleiuri. Cel mai înalt grad de făină albă este format din miezuri, deoarece este curățat de toate cochiliile. Acest lucru conferă făinii albe un conținut de calorii, deoarece amidonul este un carbohidrat. Produsul are o nuanță moale, plăcută, albă și cremă, caracteristici excelente de coacere. Dar toate substanțele utile sunt îndepărtate din ea, ceea ce îl face un produs inutil pentru organism..

Făina brută salvează toate componentele cerealelor, devenind o sursă de energie pentru organism. Nu numai că hrănește corpul, ci îl furnizează și cu fibră necesară pentru purificarea sa. Dar din punct de vedere al calității la coacere, făina de calitate superioară este superioară făinii de cereale integrale. Făina grosolană nu se ridică atât de bine, are o nuanță cenușie. Este mai potrivită pentru coacerea pâinii, a prăjiturilor și a biscuiților. Este mai dificil să coaceți feluri de mâncare prin adăugarea de făină albă.

Reteta clasica
cum испечь цельнозерновой хлеб в хлебопечке
ingrediente Număr de
făină integrală de grâu 560 g
apă 350 ml
uscat drojdie 1 linguriță.
ulei vegetal 2 linguri. L.
sare 1 linguriță.
miere 2 linguri. L.
Timp de gătit: 30 de minute Calorii pe 100 grame: 237 Kcal

Pâinea integrală este o componentă necesară a dietei tuturor celor care doresc să fie sănătoși, oameni.

În primul rând trebuie să încălziți apa în tigaie la 40 de grade. Ar trebui să fie suficient de cald pentru a dizolva mierea adăugată la ea..

apă подогреть

Toate ingredientele se adaugă în conformitate cu instrucțiunile producătorului de paine. Se selectează programul principal, dimensiunea pâinii gătite, umbra crustei.

adăuga муку

După 7 minute puteți privi și vedea consistența aluatului de formare. Băutura excesivă necesită adăugarea de făină. Aluatul care se dezintegrează trebuie să fie diluat cu apă..

să se amestece

După ce testul a obținut o densitate normală, puteți închide capacul și așteptați finalizarea programului. După aceasta, pâinea este scos cu grijă și răcită. Pot mânca.

Pâine integrală de secară din panificație

Făina de făină chiar depășește grâul într-un set de substanțe utile. În plus față de fibre, conține multe vitamine, oligoelemente. Componente utilizate:

 • cereale integrale și făină de grâu – câte 250 g fiecare;
 • lapte – 380 g;
 • zahăr – 1,5 linguri. l.;
 • sare – 1,5 cl. l.;
 • ulei vegetal – 1 cl. l.;
 • drojdie uscată – 2 lingurițe;
 • semințe de cilantru, chimen – 1 linguriță.

Timpul de gătire este de aproximativ 30 de minute. Calorii – aproximativ 237 kcal.

Pregătirea începe prin stropirea cu partea de jos a panificației cu drojdie peste care se cernează ambele tipuri de făină. Apoi se adaugă toate celelalte componente, ultima care se toarnă în lapte. După ce ați setat programul și implementarea acestuia, pâinea este gata.

Pâine nedospită într-un pâine Maker

Aluatul proaspăt aduce mai multe beneficii organismului decât drojdie. Anterior, a fost necesar să aștepte între 15 și 24 de ore pentru a permite aluatului azimitat să se ridice. Breadmaker simplifică foarte mult procesul, economisind timpul necesar pentru frământare și coacere.

Ingredientele necesare:

 • făină de secară – 300 g;
 • făină de grâu – 100 g;
 • sare – 1 linguriță;
 • zahăr – 2 linguri. l.;
 • ulei (măsline sau floarea-soarelui) – 2 lingurițe. l.;
 • apă.

Timpul de gătire este de aproximativ 40 de minute. Calorii – aproximativ 177 kcal.

În recipient, se amestecă făina de secară și grâu, se amestecă zahăr și sare și se amestecă bine. Pentru a obține o amestecare perfectă a componentelor, puteți folosi modul de gătit găluște. După 15-20 de minute amestecul va fi gata. Apa și uleiul se toarnă în amestec, se agită din nou. Amestecul trebuie să fie omogen. Aluatul fără drojdie este așezat într-un loc cald să se ridice, aproximativ o zi. Aluatul în creștere este coaptat timp de aproximativ 50 de minute în modul “coacere”. De îndată ce este pregătită pâinea, ea trebuie răcită, deoarece numai pâinea caldă din cereale integrale fără drojdie are cele mai benefice proprietăți..

dimineața полезноCitiți cum să preparați pește delicios în franceză..

Porumbul de porumb pe laptele gătit într-un multivariat este un fel de mâncare sănătoasă și sănătoasă, care este foarte ușor de pregătit.

Salata cu cârnați afumați este un simplu fel de mâncare simplă la masă. Rețete aici.

Pâine integrală cu miere în pâine

Realizarea pâinii conform acestei rețete îi conferă o aromă delicată și apetisantă de miere. Ingredient compoziție:

 • făină integrală de cereale – 2 linguri;
 • făină netedă – 1 lingură;
 • drojdie uscată activă – 1,5 linguri;
 • apă caldă – puțin mai mult decât o ceașcă;
 • unt topit – 2 linguri. l.;
 • ¼ Art. miere;
 • ¾ linguriță sare.

Timpul este de 95 de minute. Calorii – aproximativ 200-350 kcal.

În conformitate cu instrucțiunile specificate în instrucțiuni, ingredientele sunt introduse în panificație. Comanda obișnuită este lichidă și apoi uscată. Drojdie adormă în gaura făcută în centru. Rămâne să se stabilească un ciclu pentru pâinea cu cereale integrale. După timpul specificat de program, pâinea finită este scoasă din cuptor și răcită pe un suport din sârmă. Pâinea este bună cu untul și mierea.

Recomandări pentru brutari

Pentru a deveni un adevărat profesionist în painea auto-coacere, trebuie să ascultați sfatul maeștrilor:

 1. Făina de măcinare este recomandată pentru un motiv întemeiat. Ea devine luxuriantă, saturată cu bule de aer. Când umpleți castronul cu făină, îl puteți curăța imediat printr-o sită..
 2. Trebuie să urmați cu strictețe rețeta. Dacă cedezi în fața tentației de a adăuga ingrediente mai gustoase, puteți întâlni o consistență ruptă a pâinii..
 3. Dacă în timpul coacerii pâinea integrală nu crește, se formează doar o crustă plană, iar acest lucru este normal pentru făina de secară..
 4. În loc de apă, făină, puteți adăuga suc de sfeclă, ceai. Aceasta va îmbunătăți gustul și aspectul frumos al coacerii..
 5. Este mai bine să nu ridicați capacul după ce procesul de apropiere și coacerea aluatului a început. Acest lucru face ca pâinea să cadă..
 6. Se recomandă folosirea uleiului vegetal pentru producătorul de paine;
 7. În absența modului “păstrați cald”, este necesar să scoateți rapid pâinea din cuptor. În caz contrar, pâinea se va uda datorită condensării..

A face paine la domiciliu este mai util pentru o abilitate de familie. O pâine aromatizată, preparată manual, unește toate gospodăriile..

Loading...