Cum să coaceți un tort cu kefir cu gem

Jam plăcintele sunt o ocazie incredibil de mare de a arăta imaginația și varietatea în abilitățile culinare. În plus, pentru mulți oameni, acest tort special evocă asociațiile cu gustul copilăriei și nostalgia pentru gătitul bunicii..

La urma urmei, pe lângă gustul strălucitor, are o aromă bogată. Puteți face astfel de plăcinte folosind fie fructe sau gem de fructe de padure..

Rețeta tradițională pentru tortul de kefir cu gem
cum испечь пирог на кефире с вареньем
ingrediente Număr de
ouă 3 bucăți
Făină de grâu 300 g
margarină 100 g
Zahărul granulat 130 g
Kefir (cel puțin 3, 2%) 300 ml
Cherry gem 1,5 pahare
Praf de copt 1 linguriță
Timp de gătit: 60 de minute Calorii pe 100 grame: 338 Kcal
Este cunoscut faptul că puteți face plăcinte utilizând diferite tehnici și metode. Cu toate acestea, fiecare bucată de gătit are propria rețetă de bază, chiar tradițională..

În ceea ce privește tortul cu gem, conform tradiției, bunica a preferat să se bazeze pe chefir în cuptor, adăugând gem de cireșe.

Începeți cu topirea margarinei într-o baie de apă. De asemenea, în prealabil este necesar să se dilueze praful de copt în chefir. După amestecarea margarinei cu zahăr, bătut cu un mixer. Fără oprirea bătăilor, este necesar să rupeți ouăle în amestec.

Făină de grâu trebuie adăugată la kefir, amestecând, iar amestecul rezultat se toarnă în primul. Deci, rămâne doar să adăugați 1 ceașcă de gem în aluat, deoarece jumătate va fi folosit pentru a decora.

După ce așteptați ca tortul să fie complet copt în cuptor, timp de 40 de minute, puteți să ungeți coacerea cu blocajul rămas. În acest caz, numai suprafața superioară ar trebui să fie afectată, excluzând laturile..

Tort rapid pe aluat de kefir cu gem

Adesea, oaspeții flămânzi pot să apară brusc și, dacă există dorința de a le trata cu ceva special, atunci puteți folosi această rețetă într-o grabă.

Poate că nu va diferi în designul elegant, dar gustul său nu se deosebește prea mult de opțiunea de gătit originală. Astfel, veți avea nevoie de:

 • Făină de grâu – 400 g;
 • Kefir (cel puțin 3,2%) – 300 ml;
 • Ou de pui – 1 bucată;
 • Bloc de fructe sau mere – 1 ceașcă;
 • Zahăr granulat – 150 g;
 • Oțet de oțet – 1 linguriță.

Timpul de gătire, ținând cont de amestecul de aluat și de coacere, va fi de 1 oră, iar conținutul caloric pe 100 g de vas va fi de 338 kcal..

Mai întâi de toate, trebuie să stingeți sifonul cu oțet. Apoi adăugați blocajul rezultat, a cărui temperatură trebuie să corespundă temperaturii camerei. În caz contrar, consistența sa nu este potrivită pentru plăcintă. Prin urmare, în cazul în care blocajul se afla în frigider pentru o perioadă lungă de timp, acesta ar trebui setat pentru câteva ore..

gemul выложить

După ruperea unui ou, trebuie să-l scuturați corespunzător, pentru care puteți folosi o furculiță, nu un mixer. Apoi adăugați zahăr la el și perebolta din nou. Ouă-zahăr amestec adăuga la gem.

adăuga кефир

Ultimul lucru pe care trebuie să-l adăugați la aluatul de piept este făina de grâu. Deoarece gemul este probabil să fie gros, este recomandabil să se toarnă făină la un moment dat, amestecând.

să se amestece тесто

Rămâne doar să se scufunde viitoarea pastă de ceai în cuptor atât timp cât devine rumenită.

se toarna тесто

O jumătate de oră este suficient.

o plăcintă готов

Jellied placinta de chefir cu gem in oala fierbinte

Această opțiune de gătit de umplere este cea mai frecventă dintre gospodine. Coacerea unui tort în acest fel nu trebuie să-și petreacă multă energie. Cu toate acestea, primite vor depăși așteptările de acasă și de oaspeți. Pentru a coace un tort, aveți nevoie de:

 • Făină de grâu – 400 g;
 • Zahăr granulat – 150 g;
 • Ou de pui – 1 bucată;
 • Kefir (cel puțin 3,2%) – 300 ml;
 • Bomboane de fructe sau de fructe – 1 pahar;
 • Oțet de oțet – 1 linguriță.

Timpul de gătire, luând în considerare frământarea și coacerea, va fi de 45 de minute, iar conținutul caloric pe 100 g de vas va fi de 338 kcal..

Mai intai trebuie sa pestii intre fiecare jam si mixerul de kefir. Este mai bine să faceți acest lucru într-un castron adânc, apoi probabilitatea ca amestecul să se varsă când miscarea va scădea. În plus, în cazul în care gemul va conține bucăți mari de fructe sau fructe de pădure, va trebui să-l biciuiți într-un blender..

După aceea, este necesar să se adauge sifon la amestec, să fie sângerat în prealabil cu oțet, precum și un ou bătut cu zahăr. Ca rezultat, aluatul ar trebui să fie bine amestecat. Pentru ao completa, rămâne să se toarne făină de grâu, ceea ce ar trebui făcut treptat..

Una dintre opțiunile excelente de coacere va fi un multi-aragaz. În castronul ei va trebui să turnați aluatul și apoi reglați aragazul sub presiune în modul dorit (“Coacere”). Atâta timp cât placinta devine roșie, trebuie să treacă o oră.

Tort de cafea pe chefir cu gem de boabe în cuptor

Pentru persoanele care nu sunt indiferente la ciocolată, există o rețetă pentru un tort bazat nu numai pe gem de boabe, ci și pe pudră de cacao. Aceste componente sunt perfect combinate unul cu celălalt, creând astfel o capodoperă culinară. Pentru a vă bucura de gust, trebuie să pregătiți următoarele ingrediente:

o plăcintă из варенья

 • Făină de grâu – 300 g;
 • Gem de boabe (de preferință cireș) – 400 g;
 • Pudră de cacao – 100 g;
 • Kefir (cel puțin 3, 2%) – 250 ml;
 • Apă potabilă pură – 150 ml;
 • Ulei de măsline – 150 ml;
 • Cremă – 75 ml;
 • Zahăr granulat – 150 g;
 • Pudră de copt pentru test – un pachet (10-15 g);
 • Ciocolata de lapte – 50 g (1/2 tigla).

Timpul de gătire, ținând cont de amestecul de aluat și de coacere, va fi de 1 oră 45 minute, iar conținutul caloric pe 100 g de antena va fi egal cu 588 kcal..

Pregătirea acestui tort trebuie să înceapă prin amestecarea tuturor ingredientelor uscate împreună. Deci, trebuie să amestecați făină de grâu, praf de cacao, praf de copt pentru aluat și zahăr.

În ceea ce privește amestecul lichid, este necesar să se agită kefirul și apa, adăugându-se și ulei. Amestecul rezultat cu ingrediente uscate și gem de cireșe. Aluatul este considerat gata doar dacă toate ingredientele sunt bine bifate unele cu altele și nu creează bucăți.

Rezultatul trebuie să fie distribuit în formă, fie că este vorba de o matriță de silicon pentru cuptor, fie că este un vas multi-gătit. Este mai bine să tratezi rezervorul cu ulei. Dacă se utilizează un multicooker în timpul gătirii, timpul de pregătire va fi de 1 oră 15 minute, dar în cazul unui cuptor vor fi suficiente 45 de minute.

În timp ce coacerea viitoare nu este încă gata, va fi posibil să faceți glazură de ciocolată. La urma urmei, va face tortul mai prezentabil pentru servire. Pentru a găti, trebuie să încălziți crema pe foc și apoi adăugați ciocolată de lapte la ei. Obținut pentru a lubrifia suprafața tortului finit, precum și a laturilor sale.

tort красный бархатChic și tort incredibil de delicios “Velvet Red”. Aflați cum să preparați această rețetă delicioasă de desert..

Dulciuri de ovaz in casa. Rețineți rețeta cookie-urilor care pot fi utilizate fără a afecta figura..

Citiți cum să preparați un tort delicios fără a coace cookie-urile cu lapte condensat sau smântână. Aflați cum să diversificați acest desert simplu, dar foarte gustos, care poate fi pregătit de către copii..

Aluat pe chefir pentru tort de ceai fără ouă cu gem de caise

Așa cum am menționat mai devreme, puteți coace un astfel de tort, luând ca bază nu numai boabe, ci și gem de fructe. De exemplu, o patiserie extraordinară este obținută din măr sau caisă. Pentru ao crea fără a folosi ouăle, va trebui:

 • Kefir (cel puțin 3,2%) – 300 ml;
 • Gem de caise – 1 ceașcă;
 • Zahăr granulat – 150 g;
 • Făină de grâu – 400 g;
 • Pudră de copt pentru aluat – 1 ambalaj (10-15 g).

Timpul de gătire, ținând cont de frământare și de coacere, va fi de 40 de minute, iar conținutul caloric pe 100 g de vas va fi de 400 kcal.

Aluatul poate fi frământat destul de repede. Pentru a face acest lucru, mai întâi turnați kefir într-un castron adânc, adăugând la acesta praf de copt pentru aluat și zahăr granulat. Observând reacția obținută din pulberea de copt, trebuie să amestecați masa de kefir cu un blocaj de caise. Numai la sfârșit puteți începe să umpleți făina, făcând-o încet, pentru a nu forma bucăți. Rezultatul este un aluat care se găsește adesea în prepararea clătitelor..

Coacerea nu va dura mai mult de o jumătate de oră, la sfârșitul gătitului puteți decora prăjitura cu zahăr pudră și / sau bucăți de caise proaspete.

Astfel, placinta bunicii din gem are numai avantaje:

 • Se pregătește extrem de repede;
 • Deși gemul este foarte ridicat în calorii, coacerea aduce numai beneficii și vitamine;
 • Toate ingredientele sunt bugetare și sunt la îndemână pentru fiecare gazdă;
 • Rețeta este potrivită pentru o vizită neașteptată a oaspeților, un mic dejun ușor sau o masă festivă;
 • Deși nu puteți decora tortul, un aspect prezentabil îl va ajuta să facă glazură, diverse stropi, fructe de padure și fructe..

Bon apetit! Experimentați în bucătărie cu noi!

Loading...