Cum să faci o băutură la domiciliu: rețete dovedite

Kvas este nu numai cea mai faimoasă și preferată băutură a multor popoare slave..

saturate домашний квас

În trecut, el nu cunoștea limitele proprietăților și cu aceeași plăcere a fost folosit atât de nobilime, cât și de oameni obișnuiți..

Despre beneficiile băuturii antice

S-au scris multe despre beneficiile acestei băuturi, că strămoșii noștri nu au respectat-o ​​atât de mult și, în prezent, se apreciază buna stare de casă, în special cea de casă..

 • Acesta conține acid lactic, drojdie viu, potasiu, calciu, fosfor, potasiu și alte substanțe pe care corpul nostru le are nevoie;
 • Vitamina C conținută în quass este importantă pentru îmbunătățirea performanței;
 • Această băutură veche are un efect benefic asupra activității sistemului digestiv și ajută la absorbția alimentelor grase;
 • Conținutul ridicat de drojdie din kvass îi conferă proprietăți antibacteriene;
 • În antichitate, ei erau convinși că a reușit să mărească potența masculină;
 • Kvas are un efect bun asupra sistemului nervos, deoarece conține vitamina B;
 • Această băutură ajută la o mahmureală și reduce pofta de alcool datorită gustului răcoritor și acru și a conținutului scăzut de alcool (aproximativ 1%);
 • Conținutul caloric de 100 grame de quass este de numai 27 de calorii. Acest lucru vă permite să-l utilizați pentru pierderea în greutate..

Cu toate acestea, în unele cazuri, această băutură nu merită. De exemplu, copiii și femeile care așteaptă un copil și chiar cei care au o aciditate ridicată. Boala renală este, de asemenea, o contraindicație pentru consumul excesiv de kvass.

Uită-te în istorie

tradiție пить квас на РусиIstoria kasului în Rusia are mai mult de o mie de ani. Chiar și vechii romani au putut să gătească orz și băuturi din fructe utilizând metoda starterului, dar numai popoarele slavice au învățat să facă quass din malț și făină de secară..

Acest fapt se datorează în mare parte faptului că numai slavii cultivau secară, care în cele mai sudice națiuni a fost considerată o buruiană..

Cu două secole în urmă, în Rusia, existau mai mult de 150 de tipuri de quass și chiar și acum fiecare femeie care o face acasă are mai mult de o rețetă unică, unică. Dar baza băuturii și tehnologia de preparare a acesteia sunt aceleași în toate cazurile..

Ce și cum puteți face kvass acasă?

Această băutură veche este foarte simplă în compoziție, deoarece în pregătirea ei se poate face doar cu trei ingrediente:

 • Pâine de făină din făină;
 • apă;
 • Zahar sau miere.
Fermentarea băuturii se datorează drojdiei conținute în boabe. Mai mult decât atât, există mai multe dintre ele în boabe germinate, așa că în trecut, malțul a fost folosit pentru a pregăti kvass – germinat anterior și apoi uscate și prăjite boabe de orz sau secară.

Dar acum costa doar pâine de secară. Un lanț tehnologic nu sa schimbat de-a lungul sutelor de ani și constă în patru etape principale:

 1. Prepararea starterului, obținut după fermentarea pâinii de malț sau de secară;
 2. Fermentarea fermentației se diluează cu apă. Zaharurile și biscuiții se adaugă la starter;
 3. Filtrarea;
 4. Fermentație (băutură în picioare).

Gătitul curat

maiaDeși acum fac quass fără fermentație, ci pentru o rețetă reală, clasică, este necesară.

Fără ea, nu va fi nici o băutură bună, aspru și spumantă..

Adevărat, fermentul va trebui să gătească o singură dată.

În viitor, puteți utiliza cel care a rămas după prima porție a băuturii..

Pentru drojdia fără drojdie, veți avea nevoie de:

 • 200-300 de grame de paine de secara;
 • 1 litru de apă;
 • 100 de grame de zahăr.

Cuptorul scoate biscuiți de secară la maro. Încălziți-le cu apă caldă fiartă într-un vas de sticlă, ceramică sau email și puneți zahăr.

Apoi acoperiți cu tifon, deoarece dioxidul de carbon eliberat în timpul fermentației se va acumula sub capac. Pentru ca cultura de început să reușească, recipientul cu acesta trebuie să fie menținut cald timp de 2-3 zile.

Disponibilitatea poate fi determinată de bulele de aer care se acumulează la suprafață. Un film albicioasă și tulbure se poate forma mai sus. Nu vă faceți griji, nu este mucegai, ci drojdie, nu este nevoie să le îndepărtați.

cvas из березового сокаUn alt delicios quass este obținut din miez de mesteacăn. Puteți afla despre această băutură și cum să o pregătiți chiar acum! Cum să faci din lemn de mesteacăn la domiciliu. Odată pregătit, întotdeauna vei reveni la aceste rețete.

Aflați toate secretele de produse de patiserie aici. Principalul lucru este să urmați regulile de coacere a prăjiturilor și apoi să se dovedească a fi aerisite. încerca!

Știți secretul parametrilor excelenți ai figurii femeilor franceze? Ceapa supa – acesta este vasul care nu le permite sa se recupereze. Am pregatit retete si alte informatii utile despre acest fel de mancare in acest articol. Dedicat tuturor celor care vor să piardă prea mult.!

Malt Wort

Pentru a face kvass conform rețetei tradiționale, veți avea nevoie de un starter pe malț. Pentru aceasta aveți nevoie de:

 • Înmuiați și apoi germinează boabele de orz sau de grâu;
 • Faceți un malț, pentru care boabele germinate trebuie să fie uscate și prăjite în cuptor, apoi măcinate;
 • Se amestecă malțul și zahărul cu apă – ar trebui să obțineți un amestec de smântână în grosime;
 • După 2-3 zile într-un loc cald, mustul va fi gata..

Mustul nu numai că facilitează pregătirea lui kvass, dar îi conferă, de asemenea, o aromă și un gust deosebit. Această băutură are o culoare maro închisă, spre deosebire de pâinea albă (albă).

Delicious quass: rețete de gătit pas cu pas

cereale

cvas на хлебе

Există multe rețete diferite pentru această băutură. Prin urmare, corecte, ajustate în grame, fără rețetă.

Fiecare stăpână are propria ei, diferită de celelalte. Da, și acasă, pâinea de pâine este deseori făcută “cu ochii”.

Pe o oală de cinci litri trebuie să:

 • 0,5 litri de aluat;
 • 200-300 de grame de pâine de secară uscată sau prăjită;
 • O jumătate de cană de zahăr granulat.

Mod de preparare:

 1. Puneți starterul într-o capacitate suficient de mare, de preferință din sticlă sau emailată, și turnați apă cu zahăr; gătire закваску
 2. Se adaugă felii de pâine neagră prăjită sau biscuiți; biscuit
 3. Lăsați într-un loc cald timp de 2-3 zile; rezervă в покое
 4. Când bulele apar pe suprafața vasului (mai precis, pe vasele plutitoare deasupra), se scurge printr-un șuviță, amintindu-se să lăsați puțin la partea inferioară a tigaiei un amestec de pesmet și mai gros de alb. Acesta este un aluat;
 5. Apoi va fi necesar să întoarceți băutura din nou prin tifon; transvaza
 6. Se toarnă în sticle, se pun 5-6 stafide, se închide bine capacul și se lasă la frigider timp de 6-8 ore.. Aruncăm изюм

Drink kvass, desigur, puteți imediat după scurgere. Dar, rămânând în frig într-un recipient etanș, băutura dobândește claritatea și efectul bulelor care furnică limba..

Și restul de starter poate fi umplut cu apă din nou, adăugați pâine și faceți un alt lot..

Kvas, gătit în conformitate cu această rețetă, în vremurile vechi a fost numit “alb” din cauza culorii galbene, tulbure. Acesta diferă de cel preparat pe malț de orz și are o culoare mai închisă, de culoare argintie amarbă..

Să urmărim videoclipul și să înțelegeți în mod clar cum să faceți singuri:

Drojdie (alcoolică)

3-4% alcool este în orice kvass, deoarece este un produs de fermentație. Dar puterea băuturii poate fi mărită, în vremurile vechi au știut cum să pregătească niște quasuri beat, adesea mai puternice decât berea..

Procesul de a face quass alcoolice nu este diferit de pâinea obișnuită. Dar diferența este.

 1. Acesta include drojdie. 5 grame de drojdie uscată sunt suficiente pentru 5 litri de apă;
 2. Zaharul este necesar mai mult – 2-3 pahare. Iar puterea băuturii va depinde de cantitatea ei. Dar aici nu trebuie să exagerați. Dacă există prea mult zahăr, apa se va transforma în sirop și nu va rata deloc..
Trebuie amintit că puterea unei astfel de băuturi nu va fi niciodată mai mare de 11-12 grade.

Asta este! Kvass cu un grad pregătit!

Puteți să vă distrați puțin și să consultați rețeta video pentru o băutură beată:

sfeclă

Aceasta este o băutură specială. Este diferit de pâine, deoarece poate fi făcut fără drojdie și chiar fără pâine, folosind numai sfeclă și apă..

Gătitul este de asemenea ușor:

sfeclă напиток

 1. Sfeclă mare, de preferință maro, tăiată în felii;
 2. Vas de trei litri umplut cu sfeclă tocată la jumătate și turnă apă fiartă în ea;
 3. Puteți adăuga un pic de zahăr (100 de grame), dar acest lucru este opțional;
 4. Puneți timp de 5-6 zile la temperatura camerei.

Totul, cveta acasă acasă este gata, puteți bea o băutură delicioasă și foarte sănătoasă.

Particularitatea quass-ului de sfeclă este și în faptul că, pe măsură ce o folosiți, puteți adăuga apă în borcan până când băutura își pierde complet gustul..

Uneori, o bucată de pâine de secară se adaugă împreună cu sfecla. Acest lucru accelerează procesul de fermentare și îi conferă băuturii roșu un gust mai familiar cu gustul..

Alte două variante de kvass de sfeclă pot fi vizualizate în videoclip:

ovăz

Ca și alte tipuri de quass, această băutură este ușor de pregătit.

Trei litri de apă vor avea nevoie de:

 • Jgheab de ovaz incomplet;
 • 100 de grame de zahăr.

Se fierbe apa, se răcește ușor și se toarnă ovazul într-o cratiță sau într-un vas de trei litri, se adaugă zahăr și se pune recipientul într-un loc închis la temperatura camerei timp de 3-4 zile.

Prima porție trebuie turnată, este lipsită de gust, iar ovăzul umflat se toarnă din nou și se adaugă cât mai mult zahăr. După 4-5 zile, kasul de casă poate fi beat. Trebuie reținut faptul că puterea și acidul băuturii depind de timpul de fermentare, astfel încât kvassul statornic în timpul săptămânii va fi acru și mai puternic.

Pentru a afla cum să faceți acasă în propria casă de ovăz, vedeți mai jos:

Să rezumăm

Pentru a face gustul băuturii mai variat, în timpul pregătirii se introduc alți aditivi: menta, frunze de coacăz, hrean, cuișoare.

Oțelul de porumb poate fi gătit nu pe apă simplă, ci pe o băutură sau un decoct de fructe de padure și fructe. Mai ales bine este quass negru quass, și, de asemenea, măr și pere.

Pentru a face băutura să rătăcească mai bine și să fie mai clară, adăugați stafide la ea..

În loc de zahăr, puteți pune mierea în kvas, va da băuturii atât aromă, aromă, cât și proprietăți de vindecare..

Dacă nu sunteți dornici să încercați mai degrabă kvass, atunci a fost pregătit un videoclip pentru dvs., care arată procesul de preparare a acestei băuturi, care va fi gata de utilizare în 6 ore. Timpul va zbura prin!

Loading...