Cum să gătesc rapid și gustos salată proaspătă de varză

Salata este, probabil, o parte integrantă a oricărei mese. El poate să decoreze o masă într-o vacanță, să devină o cină ușoară și să intre într-un plan de dietă dieta..

Se știe că ingredientele salatei nu sunt doar legume și fructe. La urma urmei, salata este o întreagă varietate de componente care dezvăluie gustul celuilalt atunci când sunt combinate. Astfel, ele pot fi preparate din carne, legume conservate și fructe, pește și așa mai departe..

Cel mai popular produs atunci când salate de gătit este varza, inclusiv varietatea speciilor sale. Acesta conține câteva calorii, dar în același timp, valoarea sa energetică este destul de utilă..

Varza proaspătă poate fi un ingredient principal într-o varietate de salate, iar alte ingrediente pot ajuta la prepararea vasului chiar și mai util..
O rețetă simplă de vară pentru salată de varză
cum быстро и вкусно приготовить салат из свежей капусты
ingrediente Număr de
Varză proaspătă 1 cap mic
roșii 2 bucăți
Verzii (patrunjel și / sau mărar și / sau ceapă verde) pe 1 buchet
Castravete mari 1 bucată
Uleiul de măsline / de semințe de in Art. o lingură
sare pentru gust
Timp de gătit: 30 de minute Calorii pe 100 grame: 35 Kcal

Cea mai faimoasă și mai delicată felinar este un vas din varză, castraveți și roșii. Se poate completa și verdele. Vă puteți imagina cât de multe vitamine conține salată, deci va fi un fel de mâncare excelentă pentru cei care vor să-și păstreze figura..

În cazul în care legume sau fructe sunt prezente în salată, atunci cea mai importantă regulă la începutul gătitului este de a le curăța. În nici un caz nu se poate utiliza în alimente în formă nestemată, astfel încât există o posibilitate de risc pentru sănătate. De asemenea, castraveții sunt tăiați 2-3 cm de la fiecare capăt (așa-numitul fund).

După spălare legumele ar trebui să procedeze la prelucrarea primară. Dacă nu faceți acest lucru, puteți simți amărăciunea neplăcută în gură în timp ce mâncați salată. În roșii, este necesar să rupeți verdele suplimentar. În această formă, ingredientele sunt gata să gătească..

Puteți tăia componentele într-o formă pe care o doriți. Când folosiți castraveți de dimensiuni medii, le puteți tăia în cercuri, altfel este mai bine să zaritați.

castraveți нарезать

Tomatele sunt tăiate fie în inele, fie în cuburi..

roșii нарезать

Verzui și varză tocată mărunt. De asemenea, puteți freca ultima pe o răzătoare medie.

varză нашинковать

Odată ce totul este tăiat, rămâne să aruncați toate elementele asortate într-un castron comun, amestecați bine și sezonați cu ulei de măsline sau de in..

tăiat în лук

Al doilea este mai potrivit pentru cei care aderă la o dietă alimentară. Dacă doriți, puteți completa cu un vârf de sare.

Rețetă de salată de vitamine din vitamine

După cum sa menționat deja, orice tip de fel de mâncare conține multe vitamine. Cu toate acestea, va fi chiar mai benefic dacă puteți combina corect ingredientele..

Salata din varza proaspata “Vitamina” poate da un ton si o incarcatura de buna dispozitie pentru cateva ore, deoarece include tot ce este necesar pentru aceasta.

În plus, această salată este potrivită pentru pregătirile pentru iarnă. Deci, va fi necesar:

 • Morcovi – 500 g;
 • Ardei iute (galben și / sau roșu) – ¼ kg;
 • Mere (dulce roșu) – 500 g;
 • Varză proaspătă albă – 500 g;
 • Ceapa verde – 1 ciorchine;
 • Uleiul de măsline / de semințe de in.

Va fi nevoie de o jumătate de oră pentru a găti, iar valoarea calorică la 100 g de antena va fi de 38 kcal..

salată со свежей капустыMai întâi, curățați cu atenție toate ingredientele de eventuale murdări sau praf. Acest lucru este valabil mai ales pentru morcovi.

În ceea ce privește prelucrarea primară a legumelor și fructelor, atunci pielea ar trebui scoasă din morcov folosind un cuțit special. Desigur, este mai bine dacă e tânără. Din mere trebuie să tăiați bastoanele și din piper pentru a elimina verdele și nucleul semințelor.

Pentru a pregăti această salată, va trebui să tăiați nu atât de freca. Deci, folosind un grătar nu foarte fin, grate mere și morcovi. Piperul trebuie să fie tăiat în cuburi, iar verdele și frunzele de varză. În principiu, aceasta din urmă poate fi, de asemenea, omisă.

Rămâne să umpleți salata cu ulei de măsline sau de semințe de in, dacă nu doriți, nu puteți adăuga deloc. Același lucru este valabil și pentru sare..

Cum să gătești o salată ușoară din varză proaspătă cu castraveți

Ca o altă rețetă “verde”, puteți alege un sortiment, principalele componente ale cărora vor fi castraveții și varza. Următoarele ingrediente trebuie preparate pentru aceasta:

 • Varză proaspătă albă – 500 g;
 • Castraveți – 2 bucăți;
 • Verzii (marar și / sau patrunjel) – 70 g;
 • sare;
 • Uleiul de masline / ulei de in – 1 lingura. o lingură.

Va fi nevoie de o jumătate de oră pentru preparare, iar conținutul caloric al unui vas la 100 g va fi de 30 kcal..

Când preparați ingredientele, spălați-le bine, ceea ce este valabil mai ales pentru ingredientul principal. Când procesați legumele, trebuie să vă amintiți să tăiați măgari de castraveți.

Tăierea legumelor, puteți folosi răsturnatorul. Cu toate acestea, varza este încă mai bine să taie, și nu pentru a freca. Castraveții de dimensiuni mici ar trebui tăiați în inele și, dacă sunt mai mari, apoi cuburi. În cele din urmă, merită să faci verdeață, să-i tocuiți mărunt..

În mod normal, trebuie să umpleți salata cu ulei și sare, ceea ce, desigur, nu poți să faci la nevoie. Deci, va fi mai puțin caloric și mai util pentru alimentația alimentară..

chiflă с изюмомBomboane de aluat de drojdie cu zahăr, stafide sau nuci. Aceste chifle – perfect pentru un ceai prietenos cu prietenii.

Crema pentru coșurile din patiserie poate fi diferită. Citiți cele mai interesante rețete aici..

O reteta simpla pentru un delicios tort de ciocolata cu cacao sau cafea de casa. Citiți cum să faceți această rețetă incredibilă..

Salată bavareză cu legume proaspete și carne

O rețetă foarte interesantă, care nu și-a pierdut popularitatea de-a lungul anilor, este varza proaspătă numită “bavareză”. Acesta conține nu numai legume, ci și carne, ceea ce o face mai neobișnuită și mai satisfăcătoare. Pentru a face acest lucru, trebuie să pregătiți ingrediente cum ar fi:

 • Varză proaspătă albă – 1 cap mic;
 • Extracte de carne – 200 ml;
 • Oțet de masă – 125 ml;
 • Cumin – 1 lingura. lingură;
 • Afumat burta de porc – 90 g.

Va dura o jumătate de oră pentru gătire, iar conținutul de calorii al unui vas la 100 g va fi de 70 kcal..

Varza trebuie pre-clătită cu apă pentru a elimina murdăria excesivă. Apoi rupeți-l și se înmoaie în apă ușor sărată timp de 2 minute. După care va trebui să stoarceți excesul de lichid din acesta..

Cu ajutorul oțetului și a bulionului de carne de băutură caldă, puteți face un fel de marinadă. Este necesar doar amestecarea fluidului între ele, ușor sărind la dorință..

După ce ați gătit marinada, le puteți turna varză, condimentată cu chimen în avans. În ceea ce privește pieptul de porc, atunci trebuie să fie prăjit într-o cantitate mică de ulei, uitând puțină sare, și se adaugă la amestecul de varza. Deci, rămâne să amestecați totul și să lăsați platoul pentru câteva ore pentru decapare..

Salată de vânătoare cu varză roșie proaspătă

După cum sa menționat mai devreme, este posibil să se facă salate de varză. Folosind o varietate de tipuri. Deci, varza rosie difera de gustul special, de la care puteti prepara salata “Hunter”. Acest lucru va necesita:

 • Proaspătă varză roșie – 1 cap;
 • Ardei (verde) – 1 buc;
 • Tinerii morcovi – 2 bucăți;
 • Ceapa verde – 50 g;
 • Oțet de mere – 150 g;
 • Seminte de telina – 1, 5 linguri. linguri;
 • Mustar uscat – 1 lingura. lingură;
 • Zahăr granulat – 170 g.

Va fi nevoie de o jumătate de oră de gătit, iar conținutul caloric al unui vas la 100 g va fi de 86 kcal..

Pentru a începe să spălați verdele și legumele.

În ceea ce privește varza roșie, este necesar să scoateți din ea posibile frunze și batețe deteriorate. De asemenea, trebuie să tăiați piperul bulgar sub formă de cuburi și morcovi, după îndepărtarea de pe ultima piele. Nu uitați să tăiați ceapa verde.

Rămâne să adăugați condimente (semințe de țelină și mustar), zahăr granulat și oțet la salată, amestecând cu atenție platoul rezultat. Serviți la masă ar trebui să fie doar o jumătate de oră.

Deci, salate proaspete de varza sunt într-adevăr merită feluri de mâncare de orice masă:

 • Ele au un conținut redus de calorii;
 • Nu țineți prea mult timp;
 • Nu necesită pregătirea unor fonduri mari;
 • Mai ales buget în vara pentru cei care au grădinile lor.

Bon apetit!