Cum să gătești aluat pe kystyby

Kystyby – mâncăruri tradiționale Tatar și Bashkir, care reprezintă o prăjitură proaspătă plină cu tocănță de legume, piure de cartofi sau terci de ovăz. Carnea de pământ este pusă pe o parte a bazei de făină, iar a doua este acoperită..

Poți apoi să prăjești un tort improvizat, sau așa cum se mai numește și caracatiță, în untul topit și, în cele din urmă, să frige cu smântână de casă.

Aluatul este preparat destul de simplu, frământat ca pe plăcile uzuale fără drojdie. Există opțiuni pentru baza de făină: pe lapte de capră și apă, pe lapte de vacă, pe chefir, pe zer, cu ouă și unt. Totul depinde de felurile de prăjituri pe care doriți să le obțineți: moi sau mai strâns și elastic.

Principalul truc de gătit al acestui vas este un aluat foarte subțire și se prăjește exclusiv într-o tigaie uscată. Dacă urmați corect tehnologia, nu vor apărea dificultăți, baza nu se va rupe, umplutura se va întoarce cu ușurință, iar vasul final va deveni suculent.

Cum se gătește aluatul: opțiuni pentru rețetă

Apă proaspătă fără ouă
cum правильно приготовить тесто на кыстыбый
ingrediente Număr de
apă 200 ml
făină 3 pahare
ulei 3 linguri. L.
sare ciupi
Timp de gătit: 40 de minute Calorii pe 100 grame: 47 Kcal

În ciuda faptului că felul de mâncare nu aparține culturii noastre, se potrivește perfect în meniul slab datorită absenței produselor animale în aluat și umplutură.

Amestecați făina de grâu uscată printr-o sită. Așa că vom scăpa de impurități inutile sau de resturi accidentale prinse și saturați masa liberă cu oxigen. Formând un deal de făină, faceți o nișă în centru..

În apa încălzită, se diluează sarea și se toarnă în mijlocul diapozitivului improvizat. Palmele încep să formeze un bun. Când masa devine suficient de omogenă, turnați uleiul de floarea-soarelui și continuați să frământați aluatul.

Nu trebuie să vă grăbiți, baza trebuie să fie flexibilă, să nu se lipiască de palme și de suprafețe.

Înfășurați aluatul cu filmul agățat cu hârtie și lăsați să se așeze timp de douăzeci de minute. Apoi lansăm un cârnaț lung, cu un cuțit pe care l-am tăiat, de la 10 la 12. Fiecare se rostogolește în făină și se rostogolește într-un tort rotund. Noi prăjiți furculița în mod aleatoriu în mai multe locuri și prăjiți într-o tigaie încălzită.

Pe apă și lapte

Unele gospodine preferă aluatul făcut dintr-un amestec de apă fiartă și lapte de casă. Ghidat de faptul că masa pentru acest fel de mâncare este plastică, non-rigidă și gustoasă..

ingrediente:

 • delicios и полезноfăină – 500 g;
 • apă – 150 ml;
 • lapte – 150 ml;
 • sare;
 • ou – 1 buc.

Pregătirea: 50 de minute.

Calorii: 68 Kcal / 100 g.

Într-un castron mic se amestecă apa fiartă încălzită cu lapte de grăsime de casă, puteți vacă sau capră, dar fără miros. În caz contrar, vasul va avea o aromă specifică. Într-un castron mare, combinați făina și sarea, cernute de mai multe ori. Conducem într-un ou răcit și formează un fel de ciorbă, trecând treptat amestecul lichid.

Atunci când masa devine suficient de abruptă, o dăm pe o suprafață curată și plană și continuăm să frământăm, aplicând forța fizică. Dacă este necesar, adăugați puțină făină în aluat pentru a se dovedi a fi omogenă și plastică. Acoperiți baza cu un bol și dați o jumătate de oră de odihnă. Apoi rulați, prăjiți, umpleți și serviți..

Soft pe lapte

pentru всей семьи

Masa de făină, formată din lapte, făină și unt, practic nu este diferită de toți cei familiarizați cu lavașul armean. Totul este destul de simplu și rapid.

ingrediente:

 • făină – 2 pahare;
 • lapte – 100 ml;
 • ulei – 50 g;
 • ou – 1 buc.;
 • sare.

Pregătire: 45 de minute.

Calorii: 164 Kcal / 100 g.

Untul dezghețat amestecat cu făină cusută, obțineți un fel de miez de făină. Adăugați sare, conduceți în făină și începeți imediat să frământați aluatul, adăugând lapte de casă în proces..

La început se va lipi de degete, de suprafață, dar cu adăugarea de făină, tortul se va forma și efectul de lipire va dispărea. Porțiunea de făină poate crește.

Consultați-vă singur structura aluatului, dar nu exagerați-l astfel încât să nu se deterioreze prea mult, altfel va fi prea strâns și vor exista dificultăți la rulare. Apoi, acționăm în conformitate cu schema anterioară: aluat gata preparat pentru aglomerări cu bușteni, lăsa să se culce și numai după aceea să procedeze la prepararea prăjiturilor.

Această rețetă este considerată una dintre cele mai populare, aluatul este moale, ușor de manevrat și clătite gata făcute în jumătate fără dificultate.

Gentle pe chefir

Dacă doriți să obțineți un aluat aeros, crud moale, atunci această rețetă pentru produsul de lapte fermentat este cea mai potrivită opțiune..

ingrediente:

 • făină – 450 g;
 • soda – 0,5 linguri;
 • biokefir – 200 ml;
 • sare;
 • ulei – 30 g.

Preparare: 30 de minute.

Calorii: 56 Kcal / 100 g.

Într-un singur recipient amestecăm biokefir la temperatura camerei și suc de copt. Lăsați să stea aproximativ cincisprezece minute până la apariția bulelor caracteristice de pe suprafață. Aceasta înseamnă că procesul de fermentație a dispărut.

Făinați făina, saturând-o cu oxigen. Untul este plasat într-un recipient de plastic și este topit într-un cuptor cu microunde. Se toarnă lichidul de kefir și se amestecă, se adaugă puțină sare și începe să se toarnă făină în loturi..

Luăm o măturică sau o furculiță și amestecăm aluatul în felii ca clătitele. Când se strânge și va fi dificil de frământat, puneți-l pe o masă uscată și continuați cu palmele curate..

După aceea, le împărțim imediat în bile de bile echivalente și se rostogolește prăjituri subțiri cu un diametru de zece centimetri. Dacă doriți să obțineți același buton, puteți utiliza o placă obișnuită ca șablon.

Cum să gătești butași în cartofi tătari

Una dintre cele mai comune feluri de mâncare din bucătăria tătară este kystyby, în bucătăria modernă este tot mai mult gătită cu cartofi piure.

ingrediente:

 • făină – 800 g;
 • smântână – 250 g;
 • ou – 1 buc.;
 • tuberculi de cartof – 500 g;
 • ulei – 50 g;
 • sare.

Preparare: 1,5 ore.

Calorii: 148 Kcal / 100 g.

Mai întâi trebuie să curățați tuberculii de cartofi, să le încărcați într-o cratiță, să adăugați apă și să fierbeți.

Conduceți un ou în făină, presărați sare și jumătate din smântână de casă. Începem să frămânăm aluatul elastic, nu lipicios, stropind constant făina cusută. Nu fiți leneși și frământați temeinic baza. Se odihneste timp de cincisprezece minute.

să facă тесто

Adăugați bulionul de pe cartofi, adăugați untul și menta în cartofi piureți cu tolkushka. Dacă sa dovedit a fi apoasă, lăsați-o să stea..

Kolobok împărțit în douăsprezece părți identice.

derulați тесто

Răsuciți fiecare dintre ele, străpungeți arbitrar cu o furculiță și prăjiți într-o tigaie încălzită uscată pe ambele părți.

coace блины

Imediat, în timp ce tortillale sunt fierbinți, începem umplutura. Puneți cartofi piureți pe jumătate, acoperiți al doilea.

adăuga начинку

Stack unul pe altul gata lay kystyby. Servit cu smantana.

qistibi готов

Alte plăci de umplutură

Ca o carne tocată pentru un vas tătar, se utilizează, de obicei, terci de mei proaspăt preparat: pentru aceasta se toarnă cereale (o sută de grame), o bucată de unt și câteva linguri de zahăr granulat în lapte fierbinte (jumătate de litru).

Toate se amestecă și se fierbe timp de douăsprezece minute. Pshenka ar trebui să devină groasă, lipicioasă și să nu se prăbușească. Umplutura este mai degraba de preferinta de dulciuri mici..

Pentru aperitive pe masă de sărbătoare gătește kystyby cu umplutură de legume. Orice legume sunt tăiate și fierte în ulei vegetal până când sunt complet înmuiate în conformitate cu principiul de tocană de legume.

Dacă doriți, adăugați mirodenii fierbinți, ardei iute și carne de legume umplute cu tortilla proaspătă..

Există o altă opțiune de umplere dulce pentru acest fel de mâncare. Vărsăm un pahar de mac, care este lăsat într-un mortar în lapte de casă, amestecat cu nuci tăiate și miere naturală..

Cu pasta care rezultă, acoperim jumătate de tortilla, acoperim cu a doua jumătate și se așeză pe masă cu ceai negru sau verde. Principalul lucru în acest caz – nu exagerați cu cantitatea de umplutură, pentru a nu ieși din afară.