Cum să gătești basturma acasă

Basturma este carnea uscată care poate fi depozitată fără tratament termic. Felul este destul de posibil să vă pregătiți singur. Simplitatea, simplitatea pregătirii și gustul excelent sunt principalele sale avantaje..

basturma из мяса

Deși există unele particularități ale rețetei, dar, având în vedere dorința și răbdarea, ca rezultat, puteți gusta mâncăruri originale și gustoase..

În trecut, numai carnea și sarea au fost folosite în gătit. Apoi au început să folosească o varietate de mirodenii, care au adăugat un gust special la acest fel de mâncare. Datorită condimentelor, a crescut și durata de valabilitate a basturmei.

Dar delicatețea gustoasă are un dezavantaj – ar trebui să dureze cel puțin o săptămână înainte ca plăcile subțiri de carne să poată fi încercate..

Carne de vită basturma

Numărul de rețete 1

Acest fel de mâncare de carne de vită poate fi atribuită versiunii clasice de gătit, pentru că așa a fost pregătit basturma în antichitate.

Principalele produse – carnea, sarea, condimentele se iau în următoarele proporții:

 • 600 de grame de pastă de carne de vită;
 • O jumătate de litru de vin roșu;
 • 3 linguri de sare;
 • Condimente: o lingurita de ardei iute, vei avea nevoie de chaman si sumac (de asemenea o lingurita), cateva catei de usturoi, iarba de nuca (1 lingura de L.).

Pentru a relua basturma din nou, veți avea nevoie de:

 • Vin roșu – 100 ml;
 • Sare și Chamah o linguriță;
 • Ardei iu și sumac – 2 lingurițe;
 • Unele făină.

Gatiti marinata pentru feluri de mancare:

 1. Puneți sare, iarba de nucă, usturoi tăiat sau zdrobit și toate celelalte condimente din vin;
 2. Puneți fileul de carne de vită în recipient astfel încât să fie complet marinat.

Apăsați pe filet și trimis la frig.

loc мясо под пресс

Aproximativ o săptămână mai târziu, carnea sărată trebuie să fie reluată în condimente și “trimisă” într-o cameră ventilată întunecată înainte de a fi înfășurată în tifon. Aici basturma va “ajunge”.

sare мясо второй раз

Vin, sare, piper, chaman și sumac, ardei iute, sare și făină sunt amestecate pentru a doua oară pentru a fi laminate. Apropo, trebuie să adăugați făină atât de mult încât să obțineți un “vorbitor” gros. Apoi, trebuie să înmoaie carnea de vită.

cufundare в специи

Puteți merge în altă parte: carne dunk în vin, și apoi în ordine în toate aceste produse.

scufunda в вине

Acum este momentul pentru ca carnea să emită aer într-o încăpere convenabilă pentru aceasta, astfel încât după trei săptămâni să puteți gusta basturma delicioasă, după ce ați tăiat-o în benzi subțiri.

taie-l бастурму

Numărul de rețetă 2

Gustul de jerky în această rețetă va fi ușor diferit, ca alte condimente sunt adăugate..

ingrediente:

 • Kilogram de carne de vită;
 • Litru de vin rosu (uscat) + 250 ml;
 • 150 de grame de făină;
 • Sare, schinduf, ardei gras la gust;
 • Puteți adăuga, dacă doriți, cumin, coriandru, usturoi tocat.

Procesul de gătit la domiciliu arată astfel:

 1. Carnea de vită tăiată în porții mici, poate avea o lungime de până la 30 de centimetri;
 2. Sare generos. Se pune într-un vas de sticlă, se acoperă și se pune într-un loc răcoros timp de 5-6 ore;
 3. Apoi, ștergeți carnea cu prosoape de hârtie. În bucăți mici de carne de vită, împingeți găuri mici cu o furculiță;
 4. Se pune carnea cu sare, piper, se adaugă schinduf și usturoi;
 5. Se toarnă vin, se pune sub presiune timp de 6-7 zile;
 6. Apoi, ștergeți toate bucățile de carne cu un prosop de hârtie, înfășurați într-o cârpă de bumbac curată. Puneți carnea pe o tavă sau pe o bucată de tocare și adăugați opresiunea de sus.

După 2-3 zile, atunci când carnea este în cele din urmă sărate, trebuie să atârnați o “ghirlandă”: puneți toate bucățile de carne pe un șir puternic. Aºteptaþi acest lucru timp de cel puþin 3 sãptãmâni.

Chicken Basturma

Basturma este gătită mai repede din fileul de pui mai degrabă decât din carnea de vită, iar gustul este la fel de bun..

produse:

 • Kilogram de carne de pui (de preferință sân);
 • Șef de usturoi;
 • Un amestec de ardei roșu și negru măcinat (la gust);
 • Sare, schinduf.

Condimentele sunt împărțite în două părți, deoarece carnea va trebui frecat de 2 ori.

Gastarea piept de pui basturma:

  basturma из курицы
 1. Pregătiți fileul de pui. Trebuie să fie spălat, uscat, rotindu-se în condimente;
 2. Se pliază în vase adânci și se răcește;
 3. După 2 ore, scoateți carnea, scurgeți excesul de lichid, clătiți din nou fillele sub apă curgătoare și clătiți cu prosoape de hârtie;
 4. Suprimarea usturoiului. Îndepărtați bine puiul cu mirodenii, sare și usturoi;
 5. Fiecare bucată de file trebuie să fie înfășurată în tifon și să se pună toată carnea sub presă;
 6. După o zi de carne sărată face “ghirlanda”. După ce ați agățat bucățele de fileu pe o șir, lăsați să se usuce într-un loc bine ventilat și, de preferință, cald..

După câteva zile, carnea este gata – puteți încerca.

Carne de porc basturma

Va dura:

 • Carne de porc – 1 kilogram;
 • Sare, chaman (aproximativ o jumatate de lingurita), un amestec de ardei negri si rosii;
 • Usturoi – 2 capete (grătar, coace sau zdrobit).

Secvența de gătit:

 1. Clădirea de porc, uscată cu șervețele;
 2. Răciți carnea cu un amestec picant de ardei, usturoi, chaman, astfel încât întreaga bucată să fie acoperită cu condimente;
 3. Se presară cu sare, se pune într-un castron adânc, se trimite într-un loc răcoros unde se stropeste timp de 4-5 zile;
 4. După 5 zile, carnea de porc trebuie pusă în apă și abrupta timp de 2-3 ore. Aceasta se face astfel încât excesul de sare, care este distribuit neuniform în afara, este dizolvat;
 5.  Fileul îmbibat ajunge, șterge, se înfășoară în tifon sau altă țesătură și se pune sub presiune timp de câteva ore.

Următoarea etapă – carnea trebuie să fie atârnată acolo unde există mult aer. Cineva prefectează viitorul rapel cu condimente condimentate înainte de al trimite să se estompeze. O altă opțiune este de a acoperi amestecul picant cu carne ușor uscată..

Gatiti amestecul picant. Se amestecă toate condimentele, se adaugă puțină apă fiartă și se amestecă pentru a obține consistența smântânii sau maionezei. Înfrumusețați delicat viitoarea delicatețe și închideți-vă la uscat timp de 1-3 săptămâni. Cât de repede va fi preparat vasul depinde de temperatura aerului..

carne de porc с черносливомPregătiți carnea suculentă și gustoasă cu tocană de prune, gustul neobișnuit vă va duce în țara cu arome deosebite..

Amintiți-vă această rețetă simplă pentru shashlik de carne de porc pe apă minerală, va fi util pentru tine, dacă aveți un picnic.

Carnea de porc este unul dintre ingredientele preferate ale bucătăriei orientale. Citiți cele mai interesante salate de rețete din bucătăria chineză cu fotografii.

Reguli de bază pentru lucrul cu carne și sfaturi

Fileul subțire pus sub presă. După presare, carnea este uscată: trebuie să fie atârnată într-un loc aerisit. Dacă în vară să scoateți bucăți de carne pe stradă, atunci nu numai în lumina directă a soarelui.

Pentru a preveni muștele și alte insecte să ajungă la basturma, împachetați piesele în tifon sau alt material natural pur..

Apoi, materialul este îndepărtat cu grijă, iar piesele sunt tăiate în plăci – tratamentul este gata.

Sfaturi importante:

 • Delicacy va fi gustos numai din carne de înaltă calitate;
 • Pentru prepararea acestui fel de mâncare, fileurile de carne de porc și de pui sunt mai des folosite, de exemplu, basturma de vită este gătită mai mult;
 • Depinde mult de soluția de sare, concentrația acesteia. Pentru a verifica dacă sarea nu este așezată mai puțin decât aveți nevoie, utilizați un ou de pui. Dacă vârful oului apare pe suprafață, soluția este pregătită corect și, dacă nu, adăugați mai multă sare;
 • Soluția de marinadă trebuie să acopere complet fițele;
 • Aveți grijă atunci când mâncați alimente foarte picante. Nu toate astfel de seturi de condimente se potrivesc fără a afecta sănătatea;
 • Pentru prepararea unei varietăți de mirodenii sunt folosite, dar se consideră cele mai potrivite: piper roșu, usturoi, cimbru, boia de ardei, coriandru;
 • Carnea este pusă sub presiune pe o bază obligatorie, deci pregătește o încărcătură substanțială..

Gustul picant și neobișnuit de carne poate distra oaspeții și se pot bucura de acasă. Basturma va decora orice masă și nu este doar o farfurie foarte gustoasă, ci și o delicatese dietetice și cu calorii scăzute.

Loading...