Cum să gătești belyashi pufos într-o tigaie

Acest vas primar tătar a fost mult timp un favorit printre locuitorii cei mai diferiți din țara noastră. Și cum puteți să refuzați un bucătar gustos de aluat delicat, ușor crocant, crocant, cu o umplutură de carne consistentă?

Ceapa oferă o carne fină cărnii, ceapă tocată sau tocată, care în timpul gătitului își schimbă gustul strălucitor și aroma parfumată cu aluat dens și carne tocată.

Și albi sunt pregătiți rapid și simplu, principalul lucru pentru pregătirea lor: prezența răbdării și diligența gazdelor, precum și o tigaie mare de prăjire cu fundul adânc în casă.

Belyashul tradițional tătar este fabricat din lăptuci de vită. Poate fi folosit pentru a-și prepara carne de vită sau carne de porc.

Este destul de popular să folosiți carne tocată amestecată pentru o umplutură: în care aceeași cantitate de carne de vită măcinată este adăugată la carnea de porc răsucite într-un măcinător de carne. Cu carnea de porc, carnea tocată este, de obicei, mai suculentă și moale..

Dar, în general, umplutura este o chestiune de gust, pentru că răsfățarea ei cu o anumită alegere de carne nu va funcționa, deoarece o aromă specială este dată belyash de carne tocată sau ceapă fin rase. Fără această componentă, nu va fi posibil să gătiți gelyasii gustoase, pufoase, într-o tigaie..

1403255083Pătrunjelul de cartofi cu lapte – cum se face cartofii cu cea mai delicată piure, care va fi o garnitură excelentă pentru cele mai multe feluri de carne.

Citiți cum să preparați o marinată delicioasă pentru șampiunele coapte pe grătar..

Cum să gătești porumbul din porumb, citiți articolul nostru..

Rețetă pas cu pas
cum приготовить пышные беляши на сковороде
ingrediente Număr de
ulei vegetal 200 ml
făină de grâu 550 g
uscat drojdie sac
zahăr granulat 50 g
sare și piper pentru gust
apa este ușor caldă 360 ml
carne de vită 250 g
tocat carnea de porc 250 g
ceapa de ceapa 3 bucăți.
Timp de gătit: 120 de minute Calorii pe 100 grame: 180 Kcal

Aluat pentru albi amestecat cu componente foarte simple disponibile tuturor. Începeți să frământați aluatul corect pentru resturile albe ar trebui să fie cu un aluat. Pentru a face acest lucru, drojdia uscată este diluată cu puțină căldură, se adaugă 50 g de zahăr și 75 g de făină..

Într-un recipient suficient de adânc, ingredientele sunt amestecate într-o masă groasă. Apoi, recipientul este acoperit cu un șervețel de bumbac și infuzat timp de 20 de minute..

După aceasta, restul de făină se adaugă la beția finită, se toarnă uleiul vegetal, aluatul este sărat și frământat într-o stare omogenă..

Carne de porc tocată și carne de vită amestecate într-un vas de sticlă profundă, adăugați ceapă răsucite. Carnea tocată este sărată și se pune în ea câte puțin piper. Dacă umplutura este uscată în aspect, puteți adăuga 75 ml de lapte cald.

Aluatul finit este laminat într-un strat de aproximativ 6 mm grosime, apoi folosind un farfurie cu un diametru de 10 cm, am tăiat chiar cercuri. În centrul aluatului am pus o lingură de carne tocată, marginile cercului de aluat fermentat.

Belyashes sunt introduse într-o tigaie bine încălzită pe plită. Este necesar să se prăjească aceste bucăți de carne într-o cantitate suficientă de ulei vegetal, aluatul de drojdie se ridică în timpul prăjirii, iar untul este necesar ca belyash să fie prăjit uniform..

Sunt pregătite la o temperatură medie de încălzire a suprafeței de gătit, nu trebuie să alegeți o căldură puternică: cu ea, una din laturile belyash-ului poate arde.

Magnifică belyashi pe lapte și drojdie

Ingrediente pentru test:

 • ușor lapte cald – 180 ml;
 • apă – 80 ml;
 • unt – 80 g;
 • făină de grâu – 320 g;
 • sac de drojdie uscată;
 • zahăr granulat – 25 g;
 • sare pe vârful unui cuțit.

Timp de amestecare: 30 min.

Conținutul caloric al testului într-o singură bucată: 60 kcal.

Laptele produce un aluat foarte gustos, tendință, foarte ușoară, care se topește literalmente în gură. Apă caldă se adaugă laptelui cald, zahărul se dizolvă în lichidul rezultat, se adaugă drojdie..

să facă опару

Amestecul este perfuzat timp de un sfert de oră. Apoi, un ou este introdus în el și se adaugă unt moale. Masa rezultată este bine amestecată, apoi se toarnă făină..

adăuga муку

Frământați aluatul și puneți-l într-un loc cald timp de o jumătate de oră.

să facă тесто

Ingrediente pentru umplutura:

 • carne de vită – 250 g;
 • tocat carne de porc -250 g;
 • cepe de ceapa – 2 buc;
 • cremă – 150 ml;
 • sare un vârf mic;
 • piper după gust.

Timp de prăjire: 90 min.

Cantitate de carne de umplutură într-o singură bucată: 110 kcal.

Ingredientele mincemeat se amestecă, se toarnă în 33% cremă pentru sucuri și aromă specială.

să facă фарш

Aluatul este rulat, se taie prăjituri în mijlocul căruia se pune o lingură de carne tocată.

carne tocată выложить

Marginile prăjiturilor sunt îndoite în așa fel încât o mică gaură să se găsească în vârful belyashului.

să facă беляши

Belyashi întins pe o tigaie preîncălzită. Mai întâi porți cu o gaură mică.

prăji беляши

Dacă panoul este destul de cald, atunci nu vă faceți griji că sucul va curge din plăcintă deschisă. Dar dacă începeți să prăjiți din partea închisă, atunci când rândul vine la o parte cu fereastra, sucul de ceapă se va stropi puternic în direcții diferite. Se fierbe belyashi până se gătește complet într-o tigaie.

belyashi готовы

Tatar belyashi pe chefir într-o tigaie

Ingrediente pentru test:

 • kefir – 150 ml;
 • făină de grâu – 320 g;
 • un ou;
 • sare mică.

Timp de amestecare: 40 min.

Conținutul caloric al testului într-o singură bucată: 55 kcal.

Kefirul este turnat într-un recipient mare, un ou este introdus în el. Cu ajutorul lupilor componentele sunt conectate unul la altul. Amestecul este sărat, se toarnă făină, se alimentează aluatul moale și moale..

Ingrediente pentru umplutura:

 • carne de vită – 500 g;
 • 2 capete de ceapa;
 • ulei de măsline – 50 g;
 • 4 cartofi;
 • sare un vârf mic;
 • piper după gust.

Timp de prăjire: 90 min.

Cantitate de carne de umplutură într-o singură bucată: 110 kcal.

Vita și ceapa de vită sunt transmise printr-o mașină de măcinat cu carne și se adaugă cartofi mășcați sau măcinați fin. În sarea tocată se adaugă, puțină spriză, toate ingredientele sunt bine amestecate.

Aluatul se rostogolește într-un cârnaț lung, niște bucăți mici sunt smulse din el. Prăjiturile sunt modelate din ele. În mijlocul tortilla a pus o lingură cu un deal de carne tocată.

Tatar belyashi sunt pregătite cu o gaură mică în partea de sus a plăcintă. Fiecare parte este prăjită până se gătește complet..

Sfaturi culinare

 1. Tatar belyashi a servit sub un sos special preparat. Pentru sos sunt necesare următoarele ingrediente: roșii coapte – 1 oțet, oțet de mere sau struguri – 0,3 g, muștar – la vârful unui cuțit, usturoi – 2 cuișoare, castraveți conservați – 100 g, ulei de măsline – 6 linguri mari. Uleiul de masline este incalzit intr-o tigaie adanca, se pune rosul tocat marunt, se toarna otetul de mere, se toarna mirodenii. În decurs de 10 minute, masa este îndulcită la o temperatură scăzută. Apoi, tigaia este îndepărtată de pe suprafața de gătit, muștar, usturoi mărunțit, și se introduc castraveți tăiați fin. Se amestecă bine și se pregătește un sos delicios:
 2. Pentru ca umplutura belyashi să fie chiar mai dulce și mai gustoasă, se recomandă să adăugați puțin lapte sau smântână;
 3. Aluatul pentru albi nu ar trebui să fie prea dens. Aluatul ușor, ascultător, lipicios la mâini și la suprafața de lucru – este aluatul potrivit pentru albi.

Delicioase belyashi aromate, care sunt preparate într-o tigaie, sunt destul de simple de pregătit. Odată ce încercați să preparați acest fel de mâncare la domiciliu, după un timp, cu siguranță veți dori să vă tratezi familia încă o dată cu carne albă luxuriantă.

Loading...