Cum să gătești cârnați fierți acasă

Magazinele vând un număr mare de cârnați, dar gustul adesea nu corespunde așteptărilor și există îndoieli cu privire la prezența cărnii printre ingredientele din care este preparată. Cârnații de casă sunt vânduți pe piețe, însă prețul acestora este adesea prea mare. Rămâne doar să vă gătiți singur și acest articol va explica cum să faceți acest lucru..

Reteta clasica pentru mezeluri fierte la domiciliu
cum приготовить вареную колбасу в домашних условиях
ingrediente Număr de
Carne de vită de calitate superioară 400 g
Carne de porc mediu 350 g
sare 17,5 g
Black ground / allspice 1-3 g
Coriandru de teren 1-2 g
ouă 2-3 bucăți.
Un amestec de zahăr și nucșoară pe 3 g
Carne de porc 100 g
Usturoiul subțire 2-3 g
Timp de gătit: 120 de minute Calorii pe 100 grame: 257 Kcal

De asemenea, pentru gătitul cârnați clasici fierți la domiciliu, veți avea nevoie de intestine de carne de vită sau de porc pentru o cochilie cu diametrul de 50-65 mm, care poate fi înlocuită cu cele artificiale..

În primul rând, carnea trebuie spălată și răsucite în carnea de vită.

să facă фарш

Grăsime tocată și adăugată la umplutură. Apoi, umplutura este bine amestecată cu condimente, ouă și slănină, după care umple coaja.

adăuga специи

Există două metode: manual sau cu un dispozitiv special pentru fabricarea cârnaților, dacă există unul.

încheiați в обертку

Înainte de a avea nevoie de a lega carcasa cârnați la margini este foarte puternic și strâns, apoi puteți trimite pentru prelucrare.

face колбаску

Tratamentul termic se desfășoară în două etape: fumatul și gătitul. Fumatul este mai bine să se producă pe suspensie în fumat la 70-110C, crescând treptat de la cea mai mică valoare la cea mai înaltă în 30 de minute.

să fumezi

De asemenea, puteți face o astfel de procesare în cuptor. Aceasta este urmată de gătitul în intervalul de la 70 la 90 de minuteCu 30 de minute. În cele din urmă, trebuie să răciți pâini de cârnați sub apă rece..

să fiarbă

O rețetă simplificată pentru cârnați la domiciliu

buterbrot с колбасой

Mezeluri fierte pentru ceai, mic dejun sau cu tine pe o călătorie de pescuit sau o călătorie – un lucru minunat. Poți să faci sandwich-uri cu ea, să faci o omuletă, să te prăjești cu crotoni, ca să poți lucra puțin și să-ți faci cârnați, și nu va dura mult timp sau plăcere scumpă..

Și, având în vedere că mulți nu sunt indiferenți cu privire la ceea ce sunt făcuți de alimente, atunci încrederea sigură în absența componentelor nocive poate fi nu mai puțin de o sută la sută..

Deci, pentru a găti un cârnaț clasic simplu, fiert (sau “ceai”), veți avea nevoie de:

 1. 20% cremă de lapte – 1 cești;
 2. Ouă albă – 2 buc;
 3. Carne de pui – 0,5 kg;
 4. Limbă fiartă – 200 g;
 5. Zira sol – 0,5 linguri;
 6. Suc de ardei – 1 linguriță;
 7. Ardei gras – 0,5 linguri;
 8. Usturoi – 1 felie;
 9. Sare – la gust;
 10. Piper după gust.

Până când rețeta durează 1,5 – 2 ore. Calorii – aproximativ 220 kcal la 100 g.

Condimente în acest caz, puteți varia numărul în funcție de preferințe sau adăugați alte.

Pregătirea începe cu prepararea cărnii – este îndepărtată din os, apoi zdrobită prin orice metodă. Ca opțiuni pentru măcinarea cărnii poate fi măcinat cu smântână și proteine ​​într-un blender sau doar carne într-un măcinător de carne cu adăugarea ulterioară a restului. Înainte de asta, puteți să marinați puiul în orice marinadă. Consistența finală nu trebuie să rămână în mâini.

Următorul pas este formarea cârnaților în sine. Pe pergament, masa se desfășoară, apoi se întoarce ușor. Suprafața superioară este suprapusă pe cele cinci straturi de film alimentar, care este legat la margini cu sfoară în mai multe locuri. Capetele hârtiei însăși trebuie să fie bine răsucite..

Când gătiți, este important să nu existe apă în interior, pentru care marginile filmului alimentar să poată fi scufundate în proteine ​​biciate. O astfel de bară de cârnați ar trebui să fie înmuiată în apă clocotită și fiartă timp de aproximativ 40 de minute pe cel mai lent foc în cantitate mare de apă..

Ca să fierbe în mod egal, uneori îl puteți întoarce sau o puteți încărca deasupra, cu o mică placă, astfel încât să se lase complet sub apă. De asemenea, puteți aburi, durează doar 20 de minute..

Cum să faci cârnați fierți în conformitate cu GOST acasă

acasă колбаса вкуснее

De fapt, gătitul în conformitate cu GOST nu este atât de dificil și este foarte interesant să aflăm cum arată cârnații din magazin, dar este gătit la domiciliu folosind aceeași tehnologie. Apropo, GOST-urile rusești moderne nu au reguli clare de adăugare a anumitor produse, dar sunt limitate doar de regulamentele de calitate ale tuturor ingredientelor pentru cârnați, cârnați, carne, brânză etc..

Prin urmare, sursele provin din țările CSI, unde se păstrează rețetele multor produse sau din GOST-urile URSS..

Deci, ingredientele pentru prepararea a 1 kg de cârnați:

 1. Vită de calitate superioară – 250 g;
 2. Carne de porc bold – 700 g;
 3. Ouă – 1-2 bucăți;
 4. Lapte – 1 lingura. l.;
 5. Echilibru amestec de ardei negru macinat, bob, zahăr și nucșoară – 3 g;
 6. Bacon – 100 g;
 7. Usturoi uluit – 2-3 g.

Pentru coajă veți avea nevoie de un film artificial sau de o cochilie naturală. Timpul de gătire va fi de aproximativ două ore, iar conținutul de calorii al unui astfel de cârnați va fi de 250 kcal la 100 g..

Primul pas este carnea tocată și șunca fin tăiată. Umplutura se face cel mai bine într-o stare de pastă. Apoi totul este amestecat în cea mai omogenă structură, după care masa rezultată este necesară pentru umplerea cochiliei. Acest lucru se poate face cu un instrument special sau manual. La sfârșitul acestei etape, marginile intestinului sau filmului artificial sunt legate cu un cord cât mai strâns posibil..

După ce vine tratamentul termic. Potrivit standardului, acesta se desfășoară în două etape – fumatul este mai întâi la fumat timp de o jumătate de oră, apoi se spală exact în același timp. Prima parte poate fi făcută în cuptor la 70 ° CC, care trebuie să fie mărită periodic și până la sfârșitul etapei să ajungă la 110.

Gătitul se face într-o cratiță cu imersie completă în apă. În acest caz, temperatura nu se schimbă și poate fi de la 70 la 90C în funcție de tipul de carne. În consecință, cu cât este mai mare carnea de vită – cu atât este mai mare temperatura.

Cârnați afumați la domiciliu

Bystrai закуска

Cârnații afumați sunt adesea găsiți în magazine, dar puteți găti și un produs similar la domiciliu. Cu toate acestea, este extrem de important să aveți un magazin de fumat, altfel nu va funcționa. Astfel, pentru pregătirea unui kilogram de carne de porc, veți avea nevoie de:

 1. Salo – 600 g;
 2. Sare – 1 lingura. l. cu un deal;
 3. Zahăr – 1 linguriță.

Și pentru un kilogram de carne de vită:

 1. Zahăr – 1/5 linguriță;
 2. Sare – 1 lingura. l. fără diapozitiv.

Timpul de rețetă necesită mult – 10 ore pentru toate operațiile cu insistență. Cârnații caloriști vor fi în regiunea de 250-270 kcal la 100 g.

Mai întâi se prepară carne de vită măcinată, amestecată cu cantitățile specificate de sare și zahăr, după care se pune într-un recipient acoperit cu un film și se insistă timp de 6 ore la o temperatură de 3-4C.

Între timp, carnea de porc este tocată cu untură foarte mică, iar atunci când se prăjește carnea de vită, se amestecă cu ea. Apoi, învelișul este umplut cu amestecul deja pregătit, capetele sunt legate. Asigurați-vă că aveți nevoie de un ac pentru a perforța intestinul în mai multe locuri. Cârnații ar trebui apoi plasați într-un magazin de fumat la o temperatură de aproximativ 90-100De la ora 2. Semnul de bază al pregătirii este maro cu roșu. Și la sfârșitul scaldării lor aproximativ o oră. Înainte de a servi 10 minute răciți în apă și gata.

piureuri с клубникойBanana Smoothies – bine, care nu le place aceste băuturi gustoase, care ne dau un sentiment de sațietate și energie, care este deosebit de important în timpul perioadei de dietă.

O reteta interesanta pentru cârnații cu paste în formă de caracatițe va încânta copiii. Încearcă să gătești.

Puiul din smântână într-o tigaie este o opțiune excelentă pentru o felie de mâncare rapidă pe orice fel de mâncare.

Cum să gătești carnea de pui fiartă la domiciliu

Cel mai simplu și relativ ieftin mod de a face cârnați de casă este cârnații de pui. Poți să iei piept de pui și să-i faci un sandwich bun de cârnați, și este destul de ușor și fără dificultăți.

Este necesar;

 1. File de pui – 1 kg;
 2. Ouă – 4 bucăți;
 3. Smântână – 350 ml;
 4. Condimente și sare – la gust;

Timp de gătire – 1,5-2 ore. Calorii – 230 kcal la 100 g.

Ca și în cazul tuturor cârnaților – gătitul începe prin măcinarea cărnii în carne tocată. Pielea, excesul de grăsime trebuie îndepărtată. În acest caz, umplutura ar trebui să fie pastă. Puteți bate cu un mixer cu batere elicoidale. Se separă albii de gălbenuși, se adaugă la masă. În cele din urmă, se adaugă condimente, sare și smântână. Amestecul rezultat trebuie să fie cât se poate de omogen..

Împingeți filmul agățat pe masă, pe care este așezată masa. Cantitatea sa trebuie să fie astfel încât pâinea finită să aibă un diametru de aproximativ 60-120 mm, deoarece este un optim optim în timpul tratamentului termic. Apoi, înfășurați, legați strâns și strângeți capetele pentru a nu lovi apa. După aceea, puneți o cratiță cu apă și fierbeți cu căldură scăzută timp de o oră. După răcire pe placă, produsul este gata.

Modalități de gătit varenka într-un aragaz lent și cuptor

De la sine, metoda de gătit cârnați gătite într-un aragaz lent nu diferă mult de cele obișnuite. Cea mai mare diferență este modul de gătire programabil al aparatului. Aceeași rețetă poate repeta oricare dintre cele de mai sus, dar vă puteți opri la una interesantă, care poate fi citită mai jos.

ingrediente:

 1. Carne de vită – 2 kg;
 2. Apă – 300 ml;
 3. Turcia (filet) – 2 kg;
 4. Sare – la gust;
 5. Usturoi – până la 4 capete;
 6. Ardeiul piper negru – la gust;
 7. Nutmeg – la gust;
 8. Frunza de frunze (sol) – la gust;
 9. Ierburi provensale – pentru gust;
 10. Guts sărat.

Timp de gătit – 3 ore. Calorii – 250-280 kcal la 100 g.

Carnea este zdrobită manual, amestecată, condimente și apă sunt adăugate la ea, totul este bine amestecat. Apoi, amestecul trebuie să fie tocat imediat în intestinul pregătit. Lungimea cârnaților poate fi variată la discreția lor..

În bolul multicookerului, cârnații sunt plasați, umplută cu apă complet și în modul “de stingere”, sau similare pe alte modele “gătit”, gătiți timp de 1 oră. Apoi, modul se schimbă la “Fry” și cârnații sunt aduse pe fiecare parte timp de 10 minute. Dish este gata.

Această rețetă poate fi ușor modificată dacă așezați țagla în cuptor timp de aproximativ o jumătate de oră înainte de gătire, ca în rețeta clasică, apoi fierbeți-o și, fără prăjire, serviți-o la masă.

Cuvinte culinare

Deci, au fost sugerate mai multe rețete pentru cârnați fierți de casă, acum pentru câteva sfaturi de gătit:

 • atunci când se prepară umezeală de cârnați, este important să se împiedice pătrunderea apei sub film;
 • dacă vorbim de măcinare mai grosieră, atunci trebuie făcute mici găuri, mai ales dacă se apropie fazele de fumat, prăjire etc., deoarece aerul poate rupe carcasa și poate ruina vasul;
 • când vine vorba de pui, trebuie să îndepărtați toate oasele, excesul de grăsime și pielea înainte de a găti carne tocată;
 • depozitarea cârnaților de casă nu trebuie să dureze mai mult de o săptămână.

Bon apetit!

Loading...