Cum să gătești delicios o salată de sfecla fiartă
Sfeclă roșie este o legumă rădăcină, care este obișnuită pentru țara noastră, fără de care nu este posibilă prepararea sfeclă roșie, salate și vinaigrette și diverse supe. A apărut aici în timpul existenței Rusiei Kievan și a venit pe teritoriul său din Bizanț..
Chiar și în cele mai vechi timpuri, sfecla a fost studiată de cercetători de mâncare sănătoasă și tocmai ei au ajuns la concluzia că această legumă are proprietăți de vindecare. Această descoperire este confirmată de oamenii de știință din vremea noastră. În plus, au fost capabili să demonstreze că această recoltă rădăcină este indispensabilă în dieta umană..
În plus, o cantitate imensă de substanțe utile care sunt prezente în sfecla, nu este distrusă nici chiar prin gătit cu temperaturi ridicate..
Beneficiile sfeclei fierte pentru organism
Această recoltă este indicată pentru consum:
- Cu constipație cronică;
- Cu diferite boli ale ficatului;
- Cu obezitate;
- Cu hipertensiune arterială și ateroscleroză (datorită prezenței magneziului în legume);
- În timpul sarcinii (în rădăcină este prezent acidul folic, necesar pentru formarea unui sistem nervos sănătos al copilului);
- În boli atunci când corpul nu are iod.
Cresterea radacina specificata curata corpul ca nici un alt produs. Consolidarea motilității intestinale și controlul proceselor metabolice este asigurată de acizi organici, fibre și multe elemente care se află pe deplin în compoziția biochimică a legumelor.
Intestinul uman este dezinfectat datorită faptului că cultura rădăcinii permite distrugerea tuturor bacteriilor putrefactive prezente în el..
În sfecla există o mulțime de substanțe lipotrope denumite betaine. Această substanță monitorizează metabolismul grăsimilor din organism, previne infiltrarea ficatului, reduce tensiunea arterială. În același timp, betaina funcționează atunci când sucul proaspăt este preparat din rădăcină și în cazul în care supa este gătită dintr-o legume. Prin urmare, sfecla – un produs indispensabil în dieta persoanelor cu probleme hepatice și obezitate..
Sfeclă roșie este un excelent diuretic. Aceasta este o unealtă excelentă pentru tratarea proceselor inflamatorii. Un nativ din Bizanț permite unei persoane să depășească depresia și mahmureala, dacă folosiți un bulion din legume rădăcinoase și din carne ca medicament.
Recent, mulți oameni de știință și-au redus studiile la faptul că această plantă rădăcină poate încetini dezvoltarea tumorilor maligne..
Cum se fierbe sfecla pentru salata
Rădăcina este spălată bine, eliminându-se toată contaminarea. Nu este necesar să-l curățați, chiar și cozile pot fi lăsate necotate. Când pregătiți rădăcina pentru gătit, nu vă puteți deteriora pielea.
În caz contrar, tot sucul va curge din legume, ceea ce va duce la dispariția culorii și gustului său roșu bogat. Dacă pielea nu este deteriorată, crește numărul de vitamine care vor rămâne în timpul gătitului..
Sfeclă pregătită pentru gătit este așezată exclusiv în apă rece și numai după aceea este trimisă la foc. Acest lucru vă permite să nu pierdeți în procesul de gătire proprietățile benefice ale rădăcinii.
Apa pentru gătit trebuie să ia atât de mult încât legumele se ascundeau sub ea. Procesul de gătire are loc la căldură scăzută, fierberea este inacceptabilă. Dacă apa se fierbe departe, se adaugă, dar nu ar trebui să fie fierbinte..
Când gătiți rădăcina, nu este nevoie să-l muriți. În caz contrar, se va întări, ceea ce va conduce la o pregătire mai lungă. Pentru a păstra strălucirea rădăcinii fierte, trebuie să adăugați suc de la lamaie sau oțet la apă clocotită (mai multe linguri sunt suficiente).
Durata de gătire a sfeclei depinde direct de tipul, dimensiunea și vârsta. În medie, trebuie să navigați timp de 1 oră. Pregătirea rădăcinii este determinată de o perforare cu o furcă sau cuțit.
Rețete salate de sfeclă rețete
Și dacă la această salată adăugați un alt ingredient, atunci vom obține o altă versiune de gustări de salată.
Unicitatea rădăcină și faptul că poate acționa ca o singură legumă în compoziția de smântână sau salată de maioneză și nu afectează gustul de neuitat al preparatului preparat.
Salată simplă
Pentru a pregăti cea mai simplă salată de sfecla fiartă, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 sfecla mica;
- sare;
- 3 linguri. linguri de smantana sau maioneza.
Cele legume rădăcinoase fierte se curăță și se freacă cu un răzuit grosier. Adăugați o varietate de smântână sau maioneză. Se amestecă și felul de mâncare este gata să mănânce..
Această salată poate fi preparată într-o variantă diferită, atunci când cultura rădăcină fiartă este frecat nu pe o răzătoare mare, ci pe o mică.
Salata de usturoi
1 opțiune. Pentru a face o salată de usturoi și sfeclă fiartă trebuie să luați:
- 3 căței de usturoi;
- 2 sfecla mica;
- sare;
- 3 linguri. maioneza.
Sfeclurile fierte și decojite se freacă cu un răzuit grosier, usturoiul trece printr-o presă, se adaugă cantitatea specificată de maioneză, puțină sare. Toate ingredientele sunt amestecate, iar salata este gata să mănânce..
2 opțiune. Salata poate fi oarecum variată, dacă la ingredientele de mai sus adăugați brânză în cantitate de 100-300 grame. O astfel de adăugare va face un fel de mâncare mai bogată în calorii și bogate..
De asemenea, în salata de usturoi și sfeclă fiartă, puteți adăuga un pic de castraveți murat, care este frecat pe un răzuit grosier. Va fi un fel de mâncare foarte gustoasă..
Salată de morcovi
1 opțiune. Pentru a pregăti cea mai simplă salată de morcovi și sfecla fiartă, veți avea nevoie de:
- 1 sfecla fiarta;
- maioneza;
- 1 morcov proaspăt;
- verdeață;
- sare.
Sfeclurile fierte sunt decojite, iar morcovii pre-spălați sunt curățați. Legumele preparate se freacă cu o răzătoare mare, sărate, condimentate cu maioneză și amestecate. Pentru decoratiuni folositi verzi, care sunt tocata marunt si stropite in partea de sus..
2 opțiune. Nu mai puțin gustoase și salata de morcovi și sfeclă fiartă, cu adăugarea de alte ingrediente. Deci, pentru pregătirea ei veți avea nevoie de:
- 4 morcovi brut brut;
- O jumatate de cana de stafide;
- 3 sfârcuri mici, fierte;
- maioneza;
- 1 brânză topită;
- O jumătate de cană de nuci decojite;
- 3 căței de usturoi;
- sare;
- verdeață.
Legume rădăcinoase decojite și brânză topită frecată pe un răzuit grosier.
Spălați stafidele înmuiate timp de 20 de minute în apă rece și curățați nucile – tăiați cu un cuțit.
Răspândiți ingredientele pe o plată în următoarea secvență: morcovi, stafide, maioneză, brânză topită, usturoi, maioneză, sfecla, nuci, maioneză.
Pentru decoratiuni se folosesc verzile, care se toaca si se stropesc peste salata.
Înainte de a servi salata, ar trebui să bea în frigider timp de 30 de minute..
Salata dietetica
În ciuda faptului că salatele dietetice sunt de obicei gătite din legume crude, puteți găti un fel de mâncare caldă și sănătoasă din sfecla fiartă. Acest lucru va necesita:
- 2 sfecla fiarta;
- sare;
- 4 linguri. linguri de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, în care nu există aditivi;
- 1 ceapă galbenă.
Sfeclă decojită se freacă pe o răzuire grosieră, sărată, amestecată cu ceapă, care este tăiată în prealabil în semilune subțiri. Se adaugă iaurtul și se amestecă.
Dacă nu este disponibil nici un iaurt, se poate folosi ulei de măsline..

Rețete de salate rapid preparate din orice produs – găsiți doar rețeta preferată.
Reteta de supa de carne de pui – este delicioasa si va apela chiar si la cei care nu-i plac destul de bine primele preparate.
Sosuri de sfeclă roșie rețete pentru iarnă
Sfecla sunt considerate un produs valoros în timpul sezonului rece. O salată pregătită din această rădăcină pentru iarnă va fi o adevărată descoperire, pentru că nu este nimic mai bun în timpul iernii, ca un borcan de casă.
Este de remarcat faptul că orice salată conservată de sfeclă poate fi folosită nu numai pentru scopul propus, ci și ca un butuc, care este folosit pentru prepararea de supă sau de fierbere.
Salată cu adăugarea de ardei grași pentru iarnă
Pentru pregătirea sa va necesita:
- 2 kg. sfecla;
- 750 gr. tomate;
- 250 gr. piper dulce;
- 250 gr. ceapă;
- 100 gr. usturoi;
- 2 linguri. linguri de sare;
- 100 gr. zahăr;
- 100 ml de oțet 9%.
Toate legumele incluse în rețetă trebuie spălate și curățate temeinic..
Acesta este urmat de felierea: sfecla, piper – paie, rosii, ceapa – cubulete. Puneți legumele feliate într-o cratiță și adăugați usturoiul trecut printr-o presă. Adăugați sare și zahăr și, după amestecare, puneți vasul pe foc și fierbeți timp de 40 de minute.
Cu 10 minute înainte de sfârșitul stingerii, trebuie să adăugați oțet.
Salata finită este pusă în borcane pre-sterilizate și laminate..
Numărul specificat de produse este destinat pentru 9 cutii de 350 ml.
Salata cu adaos de fasole pentru iarna
Pentru pregătirea sa va necesita:
- 3 kg. sfeclă brută;
- 0,5 kg. morcovi;
- 0,5 kg. ceapă;
- 0,5 kg. boabe fierte;
- 0,5 litri de pasta de tomate;
- 0,5 litri de ulei de floarea-soarelui;
- 100 ml de oțet 9%;
- 1 ceașcă de zahăr;
- Sare, piper.
Sfeclurile fierte și morcovii brute ar trebui să fie rase pe o răzătoare grosieră. Ceapa – taiati in seminele subtiri. Legumele tocate sunt transferate într-o cratiță, se adaugă fasole, pre-fiert, pastă de tomate, ulei de floarea soarelui, piper, zahăr și sare.
Puneți vasul pe foc și fierbeți timp de 1 oră. Cu 10 minute înainte de sfârșitul adăugării de oțet.
La sfârșitul salatei de stingere se află în borcane pre-sterilizate și se rostogolesc.
Sfaturi utile
După ce sfecla a gătit, trebuie să fie plasată sub un curent de apă rece. Acest lucru va permite rădăcină “să ajungă”, iar procesul de pelerinare de pe piele va fi considerabil mai ușor..
Când se prepară salate sau vinaigrette, se recomandă să nu se utilizeze sfecla fiartă, ci coapte, de exemplu, într-un cuptor cu microunde. În acest caz, rădăcina este așezată într-o pungă pentru coacere și apoi într-un cuptor cu microunde. Procesul de coacere va dura aproximativ 30 de minute, iar mai multă vitamină C va fi conservată în rădăcină, decât în versiunea cu fierbere.
Pentru fierbere aveți nevoie să alegeți rădăcinile cu dimensiuni mici și forme plate – acestea se gatesc mai repede, iar rezultatul este gustos și frumos.
Dacă nu vă place mirosul sfeclei, îl puteți îndepărta dacă aruncați o crustă de pâine într-o tavă cu legume rădăcinoase.
Legumele din legume proaspete decojite nu pot fi ținute în aer, deoarece vitamina C este distrusă de aceasta..
Mănâncă bine!