Cum să gătești manti orientali în cuptor

Manty în cuptor este un fel de mâncare destul de rar, la care rudele se vor bucura, pentru că gustul său este pur și simplu minunat, iar crispul va supune chiar și celui mai ciudat gurmand..

Manty în cuptor
cum приготовить восточные манты в духовке
ingrediente Număr de
carne tocată 500 g
bulion 1 l
ouăle 2 bucăți.
lapte 100 ml
făină 300 g
cepe 1 buc.
ulei vegetal 2 linguri.
condimentele pentru gust
Timp de gătit: 80 de minute Calorii pe 100 grame: 220 Kcal
  1. Mai întâi frământăm aluatul – amestecăm ouăle împreună cu laptele. Apoi adăugați ulei și sare. Toate acestea se amestecă bine până se uniformizează, apoi începe să se amestece făina. Făina de făină trebuie amestecată încet și în mod constant. Rezultatul ar trebui să fie un aluat elastic strâns. Puneți-l în frigider și începeți umplutura.. gata тесто
  2. Se amestecă carnea tocată cu ceapă tocată și se presară umplutura cu piper și sare. Dacă ați cumpărat miere, amintiți-vă cu mâinile. Dacă observați bucăți de carne nemăcinate – treceți printr-o mașină de măcinat cu carne și, împreună cu carnea tocată, puteți derula și ceapa, pentru a nu-l mai mânca din nou. carne tocată с луком
  3. Apoi, scoatem aluatul și îl prăjim într-un tort subțire, din care decupăm pătrate de dimensiuni de 7-8 centimetri. Puneți umplutura în centrul fiecărui pătrat și formați colțurile în centru, deasupra cărnii tocate. formare мантов
  4. Am pus mantia pe o foaie de copt si le-am pus intr-un cuptor preincalzit. Gatiti-le timp de 15-20 de minute pana se usuca usor. După aceea, le luăm și le punem într-o cratiță cu bulion. Panul a trimis la cuptor și a adus manti la pregătire.

Manty în sos în cuptor

Manti в соусе

Pentru a începe, amestecați laptele, untul și ouăle împreună. Toate acestea sunt bine amestecate, sare și începeți să adăugați făină. Se adaugă foarte lent și se amestecă – în final vom avea un aluat elastic strâns, pe care trebuie să-l frământăm și să-l trimitem în frigider. Va sta acolo până când terminăm cu umplutura și sosul..

Apoi continuăm cu umplerea. În cazul în care umplute achiziționate, este mai bine să-l săriți din nou printr-o mașină de tocat carne, și, pentru a nu pierde timpul, săriți printr-un măcinător de carne și ceapă. În cazul în care umplutura este de casă, apoi se taie ceapa și se amestecă cu ea. Apoi, sare noastre coace, piper și se amestecă bine.

Pentru sos, luăm roșiile, le spălăm și le tăiem. Rămânem roșiile pentru a face o pastă, sau pentru a mășina într-o mașină de tocat carne. Acest ciuperci ar trebui turnat într-o cratiță, care poate fi apoi pusă într-un cuptor cu microunde. Apoi, se toaca ceapa cu morcovi si se prăjește, apoi se adaugă la gustul de roșii. Sosul este gata, rămâne doar să se fierbe și să plece pentru manti.

Apoi, ne alunecăm aluatul într-o tortilla, tăiem în pătrate mici și o punem pe fiecare bucată de carne tocată. Am marginile orbite în mijloc, nu lăsăm fisuri.

Puneți mantia pe o foaie de copt și trimiteți-o într-un cuptor preîncălzit, unde plecăm timp de 15-20 de minute pentru a se rumeni. După aceea, scoatem manty, pune-o într-o cratiță cu sos, se toarnă bulionul deasupra, astfel încât manty este complet în lichid, și trimite-l la cuptor. Observați – câteva roșii au fost folosite pentru o astfel de cantitate de manti, dar dacă doriți un gust mai strălucitor, atunci puteți avea mai mult, dar nu trebuie să exagerați, altfel gustul va fi acru..

Metoda de gătit din Turcia

Manti по-турецки

Mai întâi, săturați făina printr-o sită într-un vas profund. Faceți o nișă și adăugați un ou acolo, sare. Apoi, frăgeți aluatul, trecând treptat în apă, aproximativ 150 ml. Puneți aluatul deoparte până când umplutura este gata.

Luăm umplutura – dacă este achiziționată, este recomandabil să o săriți printr-o mașină de măcinat cu carne, astfel încât să nu existe cartilaj și alte lucruri. De asemenea, puteți sări peste ceapă, pentru a nu pierde timpul. În cazul în care umplutura este de casă, atunci doar toaca pentru ea fin ceapa. Sărmanem umplutura, piper și amestecăm cu grijă.

Apoi, rotiți aluatul într-un strat subțire și tăiați în pătrate, determinați dimensiunea la discreția sa. Am pus umplutura pe fiecare pătrat și l-am împăturat în jumătate, orbind marginile – ceva ca o mică plăcuță se va întoarce. Ele sunt frumos așezate într-o formă unsă, adâncă și puse într-un cuptor preîncălzit timp de 20-25 minute.

În timp ce sunt coapte, gătiți pentru sos. Pentru un sos alb, luați un iaurt (nu dulce și fără umpluturi) și amestecați-l cu usturoi, zdrobit prin presă de usturoi sau rase pe o răzătoare fină și sare la gustul tău.

Pentru sosul de roșii, puneți o cratiță pe foc și puneți untul acolo. Când se topește, se adaugă pasta de tomate și se prăjește timp de 1-2 minute, se amestecă constant. Apoi, turnați apa, aproximativ 400 ml, sare, piper și se amestecă. Sosul rezultat trebuie să fie fiert și scos din aragaz..

Apoi scoatem manti și turnăm sosul de roșii, astfel încât mantia să dispară complet sub lichid. Trimiteți manta în cuptor înapoi pentru încă 10 minute.

Cum va fi gata totul, vom scoate manty turceasca si vom turna sosul alb in centrul vasului.

Bon apetit!

Rețetă pentru casnicii leneși

leneș манты

Gătitul rulourilor leneș în cuptor de la obișnuit diferă mai mult în modul de modelare, mai degrabă decât compoziția.

Mai întâi face aluatul. Pentru a face acest lucru, amestecăm untul, ouăle și sarea. Adaugam faina, amestecand mereu. În acest fel, vom avea un aluat care trebuie să fie frământat și pus deoparte până când pregătim umplutura..

Pentru umplutură, luăm carnea tocată, dacă este de casă, apoi exact așa, și dacă este cumpărată, trebuie să fie trecută printr-o mașină de măcinat cu carne, pentru a nu se întâlni cu cartilajul. Dacă folosim o mașină de măcinat cu carne, trecem prin ea ceapa și, dacă nu, atunci se topește foarte bine. Se amestecă cu carne tocată, sare și piper, apoi se amestecă din nou, astfel încât sarea să fie uniform distribuită..

Apoi, scoatem aluatul și îl rostogolim într-un tort subțire. Am tăiat-o în benzi. Pe fiecare bandă plasăm umplutura astfel încât să existe un spațiu între piesă. După aceea, îndoim banda în jumătate și mergem împreună – în cele din urmă vom avea ceva de genul unui tren cu umplere în loc de vagoane. Trenul rezultat se răsucește într-o spirală, astfel încât umplutura să fie îndreptată în sus.

Am pus spiralele noastre într-o tavă adâncă sau în formă și se toarnă suc de roșii deasupra. Îl facem din apă fiartă, pastă de roșii și sare, care trebuie amestecate în proporții corecte – cu atât mai multă pastă, cu atât este mai bogat gustul. Puteți adăuga diferite condimente la gustul dumneavoastră..

Când umplem spiralele cu suc de roșii, puneți-le în cuptor încălzite la 180 de grade. Gătiți timp de aproximativ o oră, dar este mai bine să verificați cu o furculiță de pregătire. Puteți stropi brânză rasă pe manta chiar înainte de pregătire.

Pentru a face manti mai aburit, trebuie să le acoperiți cu folie. Bon apetit!

leneș манты в мультиварке

Aflați cum să faceți rapid manti leneș într-un multicooker.

Manty poate fi, de asemenea, fierte într-un cazan dublu. Aici veți găsi o rețetă cu fotografii.

Multe retete pentru sos manta pot fi vazute la link..

Sfaturi utile

  1. Pentru a face carnea mai delicată, poate fi de câteva ori printr-o mașină de tocat carne..
  2. Nu uitați să treciți făină înainte să frământați aluatul..

În videoclip puteți vedea cum să preparați mantina turcă în cuptor: