Cum să pictezi ouăle cu ceai de karkade

Multe atunci când pictura ouălor refuză să cumpere coloranți, alegerea naturală și de casă. Cu toate acestea, ele nu sunt întotdeauna la fel de inofensive cum v-ați aștepta. De exemplu, nu puteți picta ouă cu ceai de hibiscus.

ouăle в каркаде

De ce nu vopsi ouale cu ceai de hibiscus

Ceaiul Hibiscus conține acid, care este vizibil prin gustul său acru. Ce zici de ouă? Acesta include:

  • 90% carbonat de calciu;
  • cupru;
  • fluor;
  • fier;
  • sulf și alte oligoelemente.

Când toate elementele interacționează, ceaiul dizolvă stratul superior al cochiliei, devenind albastru și astfel colorând ouăle..

Verificați ușor: adăugați sifon la ceai. El va obține imediat o nuanță albastră. Și dacă adăugați un pic de acid citric, lichidul va deveni din nou roșu. Cu toate acestea, este mai bine să faceți această chimie distractivă într-un tub de testare, și nu în stomac..

Cum de a reduce răul

În ciuda pericolului, mulți încă mai doresc să picteze ouăle cu hibiscus, așa că trebuie să știe cum să reducă la minimum daunele cauzate de un astfel de colorant natural. Trebuie să înțelegeți că va trebui să alegeți între utilitatea și luminozitatea culorii. Pentru a reduce daunele provocate de carcasă, trebuie să faceți mediul mai puțin acid. Mai întâi de toate, se abține de la utilizarea acidului citric și a sucului..

Puteți adăuga niște sifon la ceai. Deci, o parte din acid va reacționa cu soda, și nu cu carbonatul de calciu din cochilie. Doar fi pregătit pentru faptul că în loc de o culoare strălucitoare azure, veți obține un albastru palid.

Vopsește corect ouăle de hibiscus – rețeta

Culoare, de obicei, ouă fierte albe. Pentru colorarea karkadei trebuie să fie preparată ca ceai obișnuit. În apă aproape fierbinte, lăsați săculeți ceaiul sau adăugați 2 – 3 lingurițe. frunze uscate. Lăsați supa să stea timp de 10 – 15 minute, astfel încât ceaiul să-și construiască puterea..

Îndepărtați produsul în ceai timp de 2 – 3 minute.

ouăle

Asigurați-vă că lichidul acoperă complet ouăle, altfel vor exista pete luminoase. Scoateți produsul, uscați-l cu un prosop de hârtie și trimiteți-l înapoi în apă. Repetați procedura până când vă place rezultatul..

A doua metodă de colorare a ouălor implică fierberea acestora într-o perfuzie de ceai timp de 3-5 minute. Cu toate acestea, trebuie să fiți atent aici. Dacă le exagerați, ele vor deveni gri. Și apoi este puțin probabil să le poți pune pe masa de sărbători..

ouăle голубые

Cu ajutorul ceaiului karkade, produsul poate avea o nuanță roșie. Pentru a face acest lucru, adăugați niște acid citric în ceai. Dacă nu, puteți folosi suc de lamaie. Apoi, shell-ul va avea o nuanță roșie frumoasă. Numai este necesar să se ia în considerare faptul că mediul acid în acest caz devine și mai agresiv..

ouăle в каркаде

Dacă doriți să adăugați modele, puteți utiliza o bandă de mascare sau o gumă subțire medicală. Trebuie să înfășoare suprafața într-o manieră haotică și apoi să o picteze în mod obișnuit. Asigurați-vă că guma se potrivește perfect cu suprafața, altfel modelul va fi neclar..

ouăle

De asemenea, puteți tăia forme din hârtie foarte groasă și le puteți lipi de suprafață. Apoi, atunci când pictura aceste locuri vor rămâne mai palide în comparație cu întreaga suprafață..

tortLean rețete tort este util dacă doriți să vă rugăm să familia ta cu ceva gustos în zilele de repede..

Ce poate fi gătit din carne de porc – rețete pentru mâncăruri festive și de zi cu zi pentru fiecare gust.

Cum să coaceți un pui în manșon – câteva rețete pentru a găti un prânz delicios.

Sfaturi utile pentru hostess

Coloranți naturali – o opțiune destul de instabilă. Uneori, culoarea este luminată și uneori complet palidă. Pentru a înlătura astfel de probleme, trebuie să urmați câteva sfaturi simple..

Mai întâi trebuie să ștergi suprafața cu alcool. Îl defașează, iar vopseaua se apleacă mai puternic și se află în mod egal..

Pentru a da luminozitate, puteți adăuga acid citric sau suc. Când se utilizează vopseaua, corodează stratul superior al cochiliei, făcând-o mai susceptibilă la vopsire. Cu toate acestea, în cazul carcasei, trebuie să vă amintiți că culoarea finală nu se poate întoarce exact așa cum v-ați aștepta..

Pentru a obține o culoare mai strălucitoare, puneți produsul în soluția de colorant în frigider pentru o noapte. Totuși, aveți grijă: hibiscusul poate transforma o culoare de la albastru la gri.

În plus, cu cât se utilizează mai multe coloranți, cu atât mai bogată va fi culoarea. În cazul nostru, cu cât este mai puternic ceaiul, cu atât vor fi mai strălucitoare ouăle. Deci, aveți grijă să puneți suficiente frunze în apă și să dați ceaiului să bea..

După pictura și înainte de servire, frecați-le cu un prosop de hârtie și perie cu floarea-soarelui sau ulei de măsline. Deci ei vor străluci pe masă.

Există mai multe moduri de gătit ouă, astfel încât să nu se spargă..

  • o oră înainte de fierberea ouălor trebuie să fie scos din frigider și lasată la temperatura camerei. Diferența de temperatură va fi mai mică și ouăle nu vor exploda;
  • adăugați o lingură de sare la apă;
  • cu un ac, faceți o gaură mică la capătul oului.

Și în concluzie …

Atunci când aleg coloranți naturali, majoritatea oamenilor cred că în acest fel negau răul picturii ouălor. Cu toate acestea, orice afacere ar trebui abordată cu înțelepciune. Ceaiul din ceaiul hibiscus are un efect negativ asupra coajei ouălor. Prin urmare, înainte de a picta, trebuie să cântăriți cu atenție totul și să decideți ce vopsea este cea mai bună alegere..