Cum sa faci un aluat pentru aluat de drojdie

Se folosește din ce în ce mai mult opara pentru frământarea aluatului. Pregătirea pentru tine singur nu este dificilă, iar produsele de patiserie coapte vor fi delicate și aerisite..

cum сделать опару для дрожжевого теста

Cheia pentru coacerea gustoasă și luxuriantă este aluatul de drojdie. Dar drojdia uscată nu poate fi obținută întotdeauna, poate obține rezultatele dorite. Este mai bine să folosiți o preparare preparată din doar patru ingrediente, principalul fiind să le amestecați în proporțiile potrivite și în ordinea corectă. Apoi, coacerea se va face ca și cum ar fi din cuptoare de specialiști culinare profesioniști.!

Ce este?

Deci, opara – ce este și pentru ce este? O băutură este un amestec lichid care se adaugă la aluat în timpul gătitului. Este necesar pentru creșterea rapidă a volumului de aluat, precum și adăugarea produsului finit cu o aromă plăcută și atrăgătoare. Rețetele de coacere fără drojdie nu se pot lăuda cu astfel de beneficii!

Compoziția aluatului include doar patru ingrediente, însă, în funcție de rețetă, ele pot varia sau pot fi completate. Produsele cheie includ:

 • apă;
 • drojdie uscată;
 • făină de grâu;
 • zahăr.

Baza metodei burete este fermentarea ingredientelor. Prin combinarea tuturor produselor necesare, are loc un proces natural, ca urmare a faptului că bacteriile se înmulțesc mai rapid și provoacă o creștere a volumului aluatului..

O caracteristică distinctivă a aluatului preparat pe metoda buretelui – apariția bulelor pe suprafața amestecului, obținute din cauza emisiei de dioxid de carbon.

Rețetă de tort de burete cu drojdie uscată

foarte mult быстро

Cei mai mulți oameni preferă pâinea cumpărată acasă. Și acest lucru este ușor de înțeles, deoarece produsele gătite la domiciliu nu pot fi comparate niciodată cu ceea ce se află pe rafturile magazinelor..

Pentru a face o pâine de neegalat la domiciliu, este necesar să pregătiți un preparat pentru aluatul de drojdie în avans. Potrivit francezilor, aluatul trebuie păstrat timp de cel puțin 3 ore. Cu toate acestea, există mai repede rețete care merită mai multă lumină.

Ingrediente pentru aluatul “rapid”:

 • apă caldă – 250 ml;
 • drojdie uscată – pachet standard;
 • zahăr granulat – 40 g;
 • făină de grâu mărunțită – 40 g.

Timp de gătire: cel puțin 30 de minute.

Cum să preparăm aluat de drojdie din drojdie uscată pentru pâine? Pentru a face aluat pentru aluat de casa, va trebui un vas pentru amestecare. Este necesar să adăugați apă și să adăugați treptat drojdii, în timp ce amestecați.

În acest stadiu, merită să aveți grijă, astfel încât toate particulele uscate să fie dizolvate în lichid. Nu vă grăbiți, este mai bine să acordați maximului atenție procesului.

După ce drojdia este dizolvată în apă, trebuie să adăugați ingredientele rămase – făină și zahăr. Din nou, trebuie să amestecați bine totul, amestecând în același timp într-o singură direcție..

Nu trebuie să faceți mișcări circulare înainte și înapoi, altfel toate ingredientele uscate pot fi oriunde, dar nu pe o farfurie..

A susține o astfel de băutură merită cel puțin o jumătate de oră. Dacă este posibil, timpul poate fi întins timp de o oră și jumătate, dar 30 de minute vor fi suficiente..

Drojdie proaspătă pentru prăjituri și chifle

Coacerea trebuie să fie întotdeauna roșie, parfumată și aerisită. Astfel de rezultate pot fi obținute cu ajutorul unui aluat făcut nu cu apă, ci cu lapte. În combinație cu acest ingredient, acesta va da rezultate “uimitoare”, din care întreaga familie nu poate fi “retrasă” de la chifle proaspete.

În plus, o nuanță importantă este utilizarea numai a drojdiei umede proaspete. Cu ajutorul lor, coacerea va fi neobișnuit de moale și bogată în gust.

ingrediente:

 • drojdie umedă – pachet standard;
 • lapte – 500 ml;
 • făină de grâu mărunțită – 20 g;
 • zahăr granulat – 20 g.

Timp de preparare: 90 de minute.

Lapte, preîncălzit la 20 de grade, amestecat într-un castron adânc cu drojdie “umedă”.

lapte растворить

După amestecarea completă a celor două ingrediente, se adaugă restul, adică făină și zahăr..

adăuga муку

Pentru ca procesul de fermentație să înceapă, este necesar să se acopere vasul cu un șervețel și să se lase într-un loc cald timp de 90 de minute..

să se amestece

După aceasta, aluatul de drojdie obținut din drojdie proaspătă pentru plăcinte și chifle va fi gata.

Opara готова

Dulceață de patiserie Rețetă de aluat
cum сделать опару для дрожжевого теста
ingrediente Număr de
uscat drojdie pachet standard
lapte de casă proaspăt 500 ml
zahăr granulat 40 g
făină de grâu mărunțită 600 g
oua de pui 5 bucăți.
unt pachet standard
sare de masă 20 g
Timp de gătit: 150 de minute Calorii pe 100 grame: 237 Kcal

Orice rețetă pare inițial doar dificilă (mai ales în cazul în care 10 sau mai multe ingrediente).

Cu toate acestea, urmând exact rețeta și utilizarea cantităților date de ingrediente, gătitul la domiciliu va fi destul de ușor. Acest lucru se aplică și aluatului de drojdie pentru prăjituri de casă..

Primul este de a pregăti berea. Pentru a face acest lucru, amestecați drojdia cu lapte puțin încălzit. După adăugarea restului de ingrediente și din nou amestecați bine. Amestecul rezultat trebuie să stea într-un loc cald timp de cel puțin 40 de minute..

În timp ce în amestecul preparat are loc procesul de fermentație naturală, este necesar să se acorde atenție preparării aluatului. Ouăle trebuie amestecate cu zahăr, amestecat până când boabele uscate sunt complet dizolvate. În timp ce încă mai există timp și aluatul se ridică, este necesar să se topească uleiul într-o stare lichidă..

După 40 de minute, este necesar să se amestece un amestec de ouă și zahăr cu preparate. După frământare se adaugă untul lichid și o mână de făină. Frăgeți aluatul cu mâinile pentru a “frământa” cu atenție fiecare secțiune.

Pe măsură ce frământați, adăugați făina rămasă. Se consideră că consistența optimă a testului este starea atunci când nu se lipsește de mâini și în același timp ia orice formă..

După ce ingredientele principale sunt amestecate cu preparatul, trebuie să lăsați din nou compoziția rezultată timp de 60-90 de minute. Puteți determina gradul de pregătire în funcție de volum: dacă se ridică exact de 2 ori, atunci puteți continua în siguranță să coaceți.

shish kebab готовCarne de porc în cuptor – unele rețete delicioase și neobișnuite pentru fiecare zi.

Încercați o rețetă delicioasă de salate, principalele ingrediente ale cărora este somonul sărat..

Ce beți vin roșu semi-dulce – la care vă puteți servi feluri de mâncare și cum să alegeți felul de vin potrivit pentru diferite feluri de mâncare.

Drojdie de bază pentru pizza de casă

Pizza este considerată o farfurie veche, care este încă foarte populară. Datorită faptului că rețetele de testare sunt prezentate în nenumărate numere, devine foarte dificil să alegeți opțiunea potrivită. Din fericire, aluatul pentru pizza de aluat va fi întotdeauna delicat și luxos, ceea ce înseamnă că este ireal de gustos..

Ingrediente pentru burete:

 • drojdie uscată – 2 pachete standard;
 • apă caldă – 500 ml;
 • zahăr granulat – 80 g;
 • făină de grâu mărunțită – 80 g.

Ingrediente pentru aluat:

 • oua de pui – 6 buc;
 • făină de grâu mărunțită – 550-600 g;
 • sare de masă – 20 g.

Timp de preparare a aluatului: 90 de minute.

Conținutul caloric al testului pentru 100 g fără umplere: 245 Kcal.

Ca și în rețetele anterioare, trebuie mai întâi să pregătiți o preparare. Se prepară conform schemei clasice: se amestecă drojdia cu apă până se dizolvă complet, apoi trebuie să adăugați zahăr, sare și făină. Opara ar trebui să stea într-un loc cald timp de 40 de minute.

În amestecul rezultat, adăugați toate ingredientele rămase în rețetă și amestecați totul cu mâinile. Se recomandă acest lucru cu mâna, și nu cu ajutorul furci, linguri sau coaste. Bucătarii experimentați susțin că în acest fel aluatul se dovedește și mai magnific..

După ce totul este gata, este necesar să lăsați aluatul de drojdie pe aluat fără drojdie pentru pizza timp de încă o oră. Se recomandă utilizarea unui cuptor setat la temperatura minimă pentru aceasta. În acest caz, condițiile climatice pentru test vor fi constante fără diferențe și vor crește mai repede.

Aluat de drojdie pentru plăcinte fără burete

Se pare o combinație ciudată între cuvintele “aluat drojdie” și “fără aluat”. Dar, această rețetă prevede pur și simplu o cantitate mai mică de particule uscate responsabile de procesul de fermentație. În acest caz, aluatul nu este destul de luxos, dar încă poros..

Ingrediente pentru aluat:

 • drojdie uscată – 1 linguriță;
 • kefir – 250 ml;
 • unt – 100 g;
 • făină de grâu mărunțită – 500 g;
 • zahăr granulat – 20 g;
 • sare de masă – 20 g.

Timp de gătire: 40 de minute.

Conținutul caloric al testului la 100 g: 256 Kcal.

Cum să gătești aluat de drojdie pentru plăcinte fără burete? Într-un castron separat, trebuie să amestecați toate ingredientele și să le amestecați bine. Nu există o secvență specifică de adăugare, dar este mai bine să amestecați mai întâi drojdia cu kefir și apoi să adăugați treptat produsele rămase..

O astfel de rețetă fără o fustă este perfectă pentru cei care aderă la post din cauza lipsei de ingrediente din lista ouălor de pui. Dar conținutul de calorii al acestui aluat nu este în nici un caz inferior față de rețetele anterioare, în primul rând fiindcă se rupe numărul de Kcal..

Sfaturi utile de la bucătari profesioniști

Nu este nimic greu de gatit. Principalul lucru este să urmați rețeta și succesiunea acțiunilor, iar apoi orice fel de mâncare va fi supusă chiar și celor care nu se bucură de această ocupație. Mai ales utile pentru orice gospodină vor fi sfaturi de la profesioniști care pot fi ușor de utilizat în gătit acasă. Acestea includ următoarele elemente:

 • făina pentru aluat trebuie să fie cernută de mai multe ori pentru a face compoziția licitată;
 • în orice rețetă pentru aluat, apa poate fi înlocuită cu lapte sau cufir în proporția indicată în rețetă;
 • după 15 minute, aluatul ar trebui să fie bătut din lateral, astfel încât să se ridice mai repede.

În mod separat, este posibil să se observe un astfel de moment ca și calitatea produselor. Nu numai profesioniștii culinari vorbesc despre asta. Este mai bine să acordați preferință numai produselor de casă, în special laptelui, ouălor de kefir și de pui. În acest caz, vasele nu sunt doar gustoase, ci și cu un număr maxim de substanțe utile..

Aluatul de gătit pentru coacere în două moduri: cu preparare și fără. Principalele diferențe sunt că, folosind metoda buretelui, amestecul este mai aeros, datorită procesului natural de fermentație. Ca urmare a acestui proces, dioxidul de carbon este eliberat din amestec și, prin urmare, aluatul este acoperit cu multe bule mici. Patiseria va fi delicată și moale, iar în combinație cu condimente aromate, va fi și extrem de gustoasă..

Loading...