Cum sa faci un tort “Napoleon”, invitat frecvent al sărbătorii

Unul dintre atributele atât a vacanței, cât și a consumului de ceai în fiecare zi este invariabil un tort. O capodoperă culinară cu un design gândit personal de către dvs., cu ingredientele pe care le iubiți cel mai mult și făcute cu mâinile dvs. – acest tort poate mulțumi tuturor celor care s-au adunat în ziua “X” va fi amintit de mult timp și nu va lăsa indiferenți fie dinții dulci sau gurmanzi sofisticați.

Cunoscut pentru toata tortul “Napoleon” este un clasic al genului culinar, pentru crearea lui va fi nevoie de un pic de efort si timp, pentru ca nu fiecare gazda alege aceasta versiune de desert.

Opțiunile propuse pentru rețeta “Napoleon” din aluatul finit vor fi utile pentru oricine care este limitat în timp, dar dorește să vadă tortul pe biroul său.

Reteta clasica
cum сделать торт «Наполеон» частым гостем застолья
ingrediente Număr de
produse de patiserie confortabile 1 kg
lapte natural 1 l
ou de pui 4 bucăți.
zahăr 350 g
făină de grâu 3 linguri. linguri
unt 250 g
vanilină 1 sac
Timp de gătit: 120 de minute Calorii pe 100 grame: 380 Kcal

Principii de gătit

Pregătește pre-dezghețat pastele tăiate în straturi, în cantitate de 12-16 bucăți, ținând cont de mărimea vasului sau a vasului de servire. Înfășurați bucăți de felii în prăjituri de 3 sau 4 mm grosime.

Așezați pergamentul culinar sau covorașul de copt siliconic pe fundul tăvii, așezați martorul. Pierdeți aluatul cu o furculiță în jurul perimetrului pentru a evita balonarea. Coaceți în cuptor la o temperatură de 200 ° C, fiecare tort timp de aproximativ 5 minute, până la maro auriu.

Bucățile de aluat rămase după rulare vor fi utile ulterior pentru stropirea tortului, coaceți în cuptor în același mod..

Gătit pâine

Într-un castron cu ziduri înalte rupe ouăle, adăugați un pahar de lapte, vanilină și zahăr, frecați cu grijă ingredientele cu o măturică sau un amestecător. Continuând biciuiți, introduceți făina, evitând formarea de bucăți. Bateți până când obțineți o masă omogenă, similară cu consistența cremei groase.

Se toarnă laptele rămas într-o cratiță cu un fund gros, se încălzește pe sobă fără fierbere. Se toarnă masa laptelui de ou bătut în laptele încălzit și se amestecă în mod regulat cu o furculiță sau cu o măturică, evitând aglomerarea, ducându-se la pregătire până când masa se îngroațește..

Scoateți vasele de la căldură, răciți-le într-o stare caldă. Pregătiți untul în avans, bătându-l cu un mixer într-o spumă luxuriantă. În ulei, se adaugă amestecul răcit, de asemenea, bătut..

În pregătirea de cremă, este important să nu se grăbească și să se amestece treptat ingredientele în porții mici, frecate cu grijă. În caz contrar, crema se va împărți în componente, ceea ce este inacceptabil.

Amenajarea tortului

Așezați prăjiturile coapte pe rând, împrăștiind fiecare cremă. Tortul final și laturile tortului sunt, de asemenea, mult dorite. Grind resturile de patiserie copt copt folosind un blender sau un rastel, stropit stropi tort de toate părțile. Tortul este gata!

Pentru a obține cel mai bun rezultat, puteți recurge la următoarele trucuri:

 • utilizați produse de patiserie prefabricate care nu sunt supuse dezghețării, înghețării;
 • pentru coacerea prăjiturilor utilizați foi de copt pergament, fără a adăuga grăsime;
 • înainte de a servi, tortul gata este recomandat pentru îmbătrânire într-un loc răcoros, care durează o oră, ceea ce va permite tortului să înmuie crema și să evite uscarea.

Bazat pe această rețetă clasică, puteți pregăti “Napoleon” cu adăugarea de diverse componente, ghidate de preferințele personale de gust. Tortul poate fi suplimentat cu fructe, fructe de padure, nuci, lapte condensat si alte produse la gustul tau..

Lula кебаб готовCitiți modul de gătit rafinat lula kebab din miel în cuptor sau pe grătar.

Aflați cum să preparați o carne de vită kharcho cu carne și condimente incredibil de gustoase.

Cum să gătești picioarele suculent de pui într-un aragaz lent. Acest fel de mâncare poate fi servit atât separat, cât și ca adăugire la orice fel de mâncare..

Cum sa faci un “Napoleon” rapid cu lapte condensat

Ingrediente necesare pentru un singur produs:

 • prefabricate fără patiserie de drojdie – 1 kg;
 • zahăr – 50 grame;
 • unt – 200 g;
 • lapte condensat – 400 gr;
 • cremă cu conținut ridicat de grăsimi – 250 ml.

Timp de preparare: copt – 45 de minute, ținând în frigider – de la 1 oră. Calorii: 440 Kcal pe 100 de grame.

Principii de gătit

Prăjiturile pentru un “Napoleon” rapid primesc schema rețetei clasice. Straturile feliate ale produselor de patiserie fină sunt coapte în cuptor la o temperatură de 20 ° C, la fiecare 5 minute fiecare. În plus, aluatul este pregătit pentru stropire.

coace коржи

Crema de gatit

Crema cu lapte condensat este ușor de pregătit, iar acest proces durează mult mai puțin timp decât obținerea cremei. Se amestecă crema și zahărul într-un castron adânc cu un mixer, se amestecă untul moale cu lapte condensat și se mănâncă. Combinați frișca cu mousse rezultată, amestecați cu o masă uniformă. Crema gata!

să facă крем

Amenajarea tortului

Nu diferă de performanța clasicului “Napoleon”: prăjiturile smântânite cu cremă se deplasează unul pe celălalt, se întind pe toate laturile și se presară cu frișcă.

sine sol коржи

Tortul preparat conform acestei rețete se distinge prin conținutul său caloric crescut și conținutul de grăsime, dar toți dinții adevărați dulci vor fi la gust..

tort наполеон

Lazy “Napoleon” din patiseria fină cu căpșuni

Ingrediente necesare pentru un singur produs:

 • aluat fără aluat – 750 g;
 • zahăr – 150 g;
 • unt – 200 g;
 • lapte condensat – 400 gr;
 • smântână 32% grăsime – 200 ml;
 • căpșuni proaspete – 350 gr;
 • Menta – 2-3 sprigs.

Timp de preparare: coacere – 45 de minute, ținând în frigider – de la 30 de minute. Calorii: 400 Kcal pe 100 grame.

Principii de gătit

Pentru o mai bună înțelegere, puteți studia rețeta de mai sus a clasicului “Napoleon”, aici este o scurtă descriere.

Se spală aluatul sub formă de straturi, până se înmoaie într-un cuptor cu o temperatură de 200 ° C, aproximativ 5 minute. Pregătiți prăjiturile pentru a le scoate și pentru a se răci.

Crema de gatit

Împingeți crema cu un mixer, adăugați zahăr. Se înmoaie untul, se adaugă lapte condensat, se amestecă până se înmoaie. În amestecul rezultat pentru a intra frisca, și se amestecă din nou.

Amenajarea tortului

Clătiți fructele căpșunilor, scoateți tulpina. Cele mai multe fructe de pădure tăiate în plăci, lăsând câteva bucăți pentru a decora stratul superior al tortului.

Prăjiturile sunt așezate secvențial, făcând straturi de cremă, cu adaos de căpșuni. Pulverizați abundent partea superioară și partea laterală a prăjiturii, presărați cu miez, garnisiți cu fructele de padure rămase. Curățați într-un loc răcoros pentru îmbătrânire.

Înainte de a servi, decorați stratul superior cu crengi de menta. Bon apetit!

Cum să gătești “Napoleon” din patiseria fină cu mascarpone și lichior

Când doriți să vă îndepărtați de obiceiurile și să încercați ceva nou și sofisticat, următoarea rețetă va fi folositoare pentru hostess pentru armare.

Ingrediente necesare pentru un singur produs:

 • bomboane de patiserie – 500 gr;
 • zahăr – 130 g;
 • lapte – 200 ml;
 • gălbenuș de ou – 6 buc;
 • Mască de mascarpone – 50 gr;
 • făină de grâu, semințe – 3 linguri. linguri;
 • lichid – 50 ml;
 • migdale petale – 1 ambalaj.

Timp de preparare: coacere – 1 oră, menținere în frigider – 2 ore. Calorii: 415 Kcal pe 100 grame.

Principii de gătit

Pregătiți prăjituri conform rețetei tortului clasic “Napoleon”.

Crema de gatit

Noi folosim ca baza reteta pentru crema traditionala. În preparat și răcit la o temperatură chiar deasupra cremei de cameră, se adaugă brânză Mascarpone și lichior. Se amestecă bine, este permisă o bătaie ușoară cu o furculiță sau cu o furculiță..

Amenajarea tortului

Prăjiturile se așeză în mod consecvent între ele, o parte sandwich din cremă, fără a atinge stratul superior și laturile tortului. Păstrați în frigider timp de cel puțin 2 ore, apoi depuneți tortul cu crema rămasă pe toate părțile și presărați cu petale de migdale.

Tortul rezultat “Napoleon” de la patiseria finisată a crescut sensibilitatea și aroma și va fi apreciată de toți cei adunați la masă.

Folosind rețetele de mai sus, orice gospodină va fi capabilă să-i placă și să-i surprindă pe oaspeți, deoarece, datorită simplității și clarității lor, gătitul tortului Napoleon nu mai este o sarcină dificilă. Și acest lucru înseamnă că acum acest produs delicios poate fi servit la masă mai des, în timp ce petreceți puțin timp și efort.!