Cum se gateste stafide compote pentru copil

Stafidele sunt un produs foarte util. Conține multe vitamine și minerale, consolidează sistemul imunitar, elimină edemul, normalizează tractul gastro-intestinal, ajută la insomnie. Decocția acestui fruct uscat ajută la a face față bronșitei și pneumoniei, elimină tusea și nasul curgător. Pentru a vă alimenta un copil cu acest produs dulce și incredibil de util, puteți începe cu 1,5 ani.

Un compot poate fi administrat chiar mai devreme – de la vârsta de șase luni, cu cât are mai multe calități incredibile de vindecare și gust. Dar nu numai copii vor beneficia de această băutură – adulții vor fi, de asemenea, mulțumiți cu ei în sezonul fierbinte. În plus, aceasta adaugă energie și putere, îmbunătățește starea de spirit.

Rețetă pentru compot delicios pentru copil
cum правильно варить компот из изюма для ребенка
ingrediente Număr de
stafide soiuri stafide (fără semințe) 200 de grame
apă L
Timp de gătit: 60 de minute Calorii pe 100 grame: 38 kcal

Copiilor mici li se poate da o varietate de băuturi abia după vârsta de șase luni. Excepția este când copilul are febră. În acest caz, există riscul de deshidratare, deci nu numai că este posibilă, ci trebuie să i se dea apă. Butașul de stafide este foarte util pentru copii, se usucă cu ușurință setea în timpul verii. Datorită gustului dulce, copiii rar refuză să bea. În această băutură, nu puteți adăuga zahăr. Băuturile cu un singur component sunt mai potrivite pentru un copil de până la un an..

Stafidele sunt spalate bine, se pun intr-o cratita si se umple cu un litru de apa. Se fierbe la foc mic timp de aproximativ o oră..

tortCitiți cum să preparați un tort delicios cu nuci – câteva rețete simple și gustoase pentru desertul de casă.

Citiți în articolul nostru cum să preparați o găină într-un aragaz lent..

Încercați să preparați caviarul de ciuperci fiert – o gustare foarte gustoasă.

Cum se face compot din stafide cu caise uscate pentru un copil

Un copil mai vechi de un an poate face băuturi cu mai multe componente, cum ar fi compotul cu stafide și caise uscate. O astfel de băutură dulce va atrage adulții, grație gustului și a bogatului set de substanțe sănătoase..

ingrediente:

  • 200 de grame de stafide;
  • 200 de grame de caise uscate;
  • 3 litri de apă;
  • o jumătate de cești de zahăr (opțional).

Timp de gătit – 45 de minute.

Compot de calorii din fructe uscate fără zahăr – 40 kcal.

Băutură calorie cu zahăr – 60 kcal.

Fructele uscate ar trebui să fie spălate bine, adăugați apă și fierbeți la foc mediu până la fierbere..

să toarne изюм

După ce apa se fierbe, puteți adăuga zahăr. Facem mai puțin foc și gătim timp de 20-30 de minute. Apoi amestecul trebuie să fie răcit, atunci va fi chiar mai gustos..

adăuga сахар

În loc de zahăr, mierea poate fi adăugată la băutură, atunci va fi și mai mult beneficiu..

compot

Compot de fructe de stafide cu mere și pere

Prin adăugarea de mere și pere într-o rețetă standard de compot, puteți transforma un gust minunat.

ingrediente:

  • 200 de grame de mere;
  • 200 de grame de pere;
  • 50 de grame de stafide;
  • litru de apă.

Timp de gătit – oră.

Conținutul caloric al unei băuturi la 100 de grame – 34 kcal.

Curățăm și curățăm merele și perele, tăiem miezul și le tăiem în bucăți mici. Se toarnă un litru de apă într-o cratiță, se adaugă fructe tăiate și se aduce la fierbere peste căldură. Apoi, reduceți focul și gătiți încă 20 de minute, după care adăugați stafidele spălate în tigaie și continuați să gătiți încă 15 minute. Amestecul preparat este lăsat să se răcească și să se infuzeze timp de o oră. Apoi, puteți să-l strângeți..

Sfaturi utile

Atunci când alegeți stafide, în special pe piață, acordați atenție aspectului său. Nu trebuie să fie prea moale, dar nu trebuie să fie prea uscat. Dacă strălucește puternic, înseamnă că a fost tratat cu ulei. Printre selecția largă de soiuri de stafide da preferință celui care vă place cel mai bine. Pentru compot, oricare dintre acestea este potrivit și nu este necesar să plătiți prea mult pentru un soi scump..

Pentru o aromă mai bună, puteți adăuga următoarele mirodenii atunci când gătiți: nucșoară, cuișoare sau vanilie. Iar pentru un gust bun poți adăuga miere. Dar nu în timpul gătitului, ci deja în băutura răcită, altfel mierea va pierde toate proprietățile sale benefice..

Loading...