Cum se îngheață dovlecei proaspeți pentru iarnă

Squashes sunt tipuri universale de legume. În primul rând, datorită gustului neutru, ele se armonizează perfect cu alte produse..

În al doilea rând, producția de dovlecei la aproape orice tip de tratament termic: ele pot fi gătite, prăjite, preparate pe bază de gem, conserve, murate pentru iarnă și chiar înghețate.

propriu-zis заморозка кабачков на зиму

Este decaparea și înghețarea – cele mai populare metode de gătit dovlecei. Într-adevăr, în timp ce vara acest tip de legume este vândut gratuit, în timpul iernii este destul de dificil să-l cumpere în magazine pentru o sumă rezonabilă de bani..

După ce au studiat elementele de bază ale înghețatei dovlecei, gospodinele au ocazia să-i răsfețe pe cei dragi cu mâncărurile lor preferate, chiar și în vreme rece, economisind astfel în mod semnificativ bugetul familiei.

Există anumite subtilități ale acestui proces, iar apoi le vom spune despre ele, veți primi un răspuns complet și detaliat la întrebarea – cum să înghețați dovlecei pentru iarnă în scopuri culinare.

Nu există interdicții – puteți și ar trebui să îngheți!

Deci, mai întâi decidem dacă este posibil să înghețăm dovleceii pentru iarnă, deoarece mulți încă nu știu răspunsul. În ciuda popularității înghețării, ca metodă de preparare, mulți se întreabă încă dacă pot fi utilizați fără a pierde proprietățile utile ale produsului..

De fapt, această opțiune de prelucrare a legumelor și fructelor este capabilă să păstreze în ele substanțele nutritive originale, însă numai cu condiția ca în procesul de înghețare să fie respectate toate regulile necesare.

De exemplu, unele gospodine, care pentru prima dată au decis să încerce înghețarea legumelor, s-au confruntat cu gustul lor neplăcut de “cauciuc”. Astfel de dovleci înghețate pot fi adesea găsite pe rafturile magazinelor, deoarece regulile importante au fost încălcate în timpul pregătirii lor..

Reguli generale: cum să păstreze gustul și beneficiile legumelor

Este posibil să înghețăm dovlecei – am aflat. Dar, pentru a păstra toate proprietățile benefice ale dovleceilor în compoziția lor, trebuie să se respecte și recomandările privind selecția, prepararea, înghețarea și depozitarea legumelor.

Pentru început, trebuie remarcat faptul că fructele coapte de culoare verde deschis sunt cele mai potrivite pentru congelarea dovlecelilor, iar fructele suprapuse ar trebui evitate..

De asemenea, este important să se acorde atenție aspectului de dovlecei, deoarece acestea nu trebuie să conțină semne ale bolii: pete întunecate sau galbene, pete moi scufundate etc..

Procesul de pregătire a dovleceilor pentru înghețare include următoarele etape:

pregătire кабачков

 • Clătire temeinică;
 • Ștergerea fiecărui fruct de umiditate;
 • Curățarea pieilor;
 • Tăierea tijei;
 • Extracția miezului și a semințelor cu pastă adiacentă;
 • albire.

Apoi, ar trebui să acționați în conformitate cu forma în care este necesară înghețarea legumelor.

Taierea dovlecel, aveți posibilitatea să utilizați mai multe tipuri de formulare. Cele mai populare sunt cuburile, piraturile și inelele. De asemenea, unele gospodine preferă să înghețe legumele întregi sau să le frece pe o răzătoare pentru o utilizare ulterioară în feluri de mâncare.

Blanchingul este o etapă necesară pentru obținerea unui produs congelat de calitate. Dacă se dorește, poate fi omisă. Cu toate acestea, squash-ul, care nu este supus blanchirii, obține adesea același aspect și gust “de cauciuc”.

Procesul de albire implică introducerea produselor în apă clocotită timp de 2 minute pentru a le scăpa de diverse microorganisme și a distruge enzimele..

După ce se spală, legumele tăiate în orice fel trebuie să fie ambalate într-o pungă cu un blocaj în vid sau un recipient pentru alimente. O pungă de plastic nu este potrivită pentru înghețarea alimentelor, deoarece nu are o densitate suficientă.

Zucchinele trebuie înghețate folosind congelatorul la o temperatură cuprinsă între 10 ° C și 20 ° C. Re-înghețarea produselor dezghețate anterior nu ar trebui să fie.

marinata свеклаVă oferim, de asemenea, să învățați cum să mănânceți sfecla gustoasă și rapidă pentru iarnă. Îmbogățiți-vă semnele cu această minunată conservare..

Încă cumperi ketchup în magazin? Crede-mă, poți să gătești singur, să-ți faci un produs util și de înaltă calitate în cele din urmă. Iată rețete pentru ketchup-ul de casă..

Și aici veți învăța cum să gătiți gem de mere transparent cu felii. Ele pot decora orice fel de patiserie sau desert..

Cum pot îngheța dovlecei pentru iarnă

După cum am menționat mai devreme, puteți folosi metode diferite de a tăia dovlecei înainte de a le îngheța, dar nu le puteți tăia deloc. Dar cum să înghețeți dovlecelul rapid și corect?

Alegerea metodei depinde doar de scopul procesului de congelare..

De exemplu, dovleceii tăiați în bucăți pentru a le folosi ulterior pentru a hrăni sau găti orice feluri de mâncare (supe). Și sub formă de cercuri, ele sunt adesea tăiate pentru prăjit ulterior.

Legume întregi

Pentru a îngheța dovlece proaspete pentru întreaga iarnă, ar trebui să efectuați următoarea secvență de acțiuni:

 1. Clătiți bine legumele;
 2. Uscați-le folosind un prosop de bucătărie;
 3. Tăiați tulpina cu partea adiacentă a legumelor (2 cm);
 4. Ștergeți pielea (etapa opțională poate fi omisă); curata шкурку
 5. Miezul de zucchini poate fi de asemenea eliminat dacă există o unealtă specială pentru aceasta. În caz contrar, această etapă ar trebui să fie omisă, deoarece atunci când se utilizează un cuțit există o șansă de a deteriora întreaga formă a dovleceilor;
 6. Blanch;
 7. Uscați excesul de umiditate;
 8. Așezați legumele în saci sigilați în vid sau recipiente pentru produse alimentare;
 9. Descărcați la congelator.

Când dezghețați astfel de dovlecei, puteți să le pregătiți în orice formă, fie că este vorba de legume friabile, prăjite sau fierte etc..

Prăjituri

Și cum să înghețe dovleceii pentru iarna proaspătă pentru prăjire? Pentru a continua să prăjiți dovlecei congelați, ar trebui să le pregătiți după cum urmează:

 1. Clătiți bine;
 2. Uscați cu un prosop de bucătărie;
 3. Îndepărtarea tulpinii, care afectează 2 cm din partea adiacentă a legumelor;
 4. Dacă doriți, coaja; inele в пакете
 5. Tăiați legumele pe cele egale de lățimea cercului cu subsolurile;
 6. Blanch;
 7. Să se usuce;
 8. Răspândiți cercurile în mai multe pachete mici, astfel încât acestea să nu aibă posibilitatea de a se lipi una de cealaltă.
 9. Lăsați în congelator până la utilizare..

Cea mai populară modalitate de a utiliza cercurile de prăjit este prăjirea în ulei. Pentru a da farfuriilor mai multă aromă și încântare, le puteți înmuia în făină înainte de prăjire.

Cuburi tăiate pentru a alimenta și a găti diferite feluri de mâncare

Receptoarele mici vor aprecia gustul neutru și delicat al dovlecelilor, deoarece pot fi folosite ca o sursă suplimentară de vitamine pentru copii..

Pentru pregătirea lor, va trebui să urmați pașii următori:

 1. Spălați legumele;
 2. Uscați-le cu un prosop de bucătărie;
 3. Tăiați o mică margine de dovlecei (2 cm) cu o tulpină; fir кубиками
 4. Când se îngheață pentru hrănire, se desprinde (în caz contrar, puteți trece peste pasul);
 5. Tăiați în cuburi sau bare mici egale;
 6. Blanch;
 7. Uscați cu umiditate;
 8. Aranjați-o în saci sau recipiente pentru alimente astfel încât barele să nu aibă posibilitatea de a se congela reciproc;
 9. Puneți în congelator.

Cuburile de cocos sunt perfecte nu numai pentru hrănirea copiilor, ci și pentru utilizarea ulterioară în supe sau furaje.

Prepararea amestecului de prăjituri pentru fritturi de fructe

Clădirile de tip squash sunt un tip de coacere care încorporează o aromă deosebită, beneficii extraordinare și o aromă neobișnuită. Aluatul pentru astfel de clătite este preparat în mod obișnuit, cu excepția faptului că se adaugă o cantitate de dovlecei răzuite..

Mă întreb cum să înghețe amestecul de tort pentru fritturile de squash? Pentru a pregăti un produs semifinit pentru gătit acest vas, aveți nevoie de:

 • Spălați dovleceii;
 • Ștergeți-le; semipastă
 • Tăiați mai multe bucăți mari pentru a le face mai ușor de curățat;
 • Extrageți miezul și semințele, precum și carnea adiacentă;
 • Îndepărtați;
 • Tăiați zucchinii din nou în bucăți mai mici, astfel încât să fie ușor de ținut în mână când frecați;
 • Se toarna cu un răzuitor mare;
 • Împachetați țagla în saci sau recipiente pentru alimente;
 • Puneți în congelator înainte de utilizare..

Înainte de a utiliza gheața în aluat de clătite, ar trebui să fie dezghețată. Coaceți aceste produse în mod obișnuit..

Cum se îngheață dovleceii prăjiți pentru iarnă

Puțini oameni s-ar fi gândit, dar dovlecelul poate fi înghețat și în forma deja pregătită. De exemplu, prin prăjirea lor.

Pentru a utiliza această rețetă, trebuie:

 • Legume proaspete spalate;
 • Uscați bine cu un prosop de bucătărie;
 • Îndepărtați tulpina, afectând marginea adiacentă (2 cm);
 • Desprindeți (opțiunea poate fi omisă, dacă doriți); prăjit кабачки
 • Îndepărtați fătul din miez, semințele și pasta adiacentă;
 • Taie inelele de dovleac;
 • Sare și piper (opțional);
 • Pâine în făină;
 • Se prăjește inelele într-un pic de ulei până la maro auriu;
 • Se răcește la temperatura camerei;
 • Îndepărtați cu grijă zucchini de ulei în exces, ștergeți uscat cu un șervețel;
 • Pentru a completa produsele prin ambalaje sau containere, astfel încât acestea să nu aibă posibilitatea de a se îngheța unul altuia;
 • Descărcați la congelator.

Cum să depozitați și să dezghetați legumele

Nu este suficient să știți cum să îngheți dovlecei pentru iarnă, trebuie să le puteți salva.

Atunci când depozitați dovlecei congelate, trebuie să urmați aceste reguli:

 1. Legumele trebuie ținute în congelator;
 2. Este interzisă re-înghețarea produselor după decongelare;
 3. Durata de valabilitate maximă a dovlecelurilor în această formă – 10 luni.
Este foarte important să nu ignorați astfel de etape de utilizare a produselor ca decongelare. În caz contrar, puteți obține un produs rasfatat care nu este comestibil..

La decongelarea legumelor, trebuie respectate următoarele recomandări:

 1. Adesea, pentru gătit, procesul de dezghețare este redus;
 2. Puteți încălzi legumele în cuptorul cu microunde pentru o utilizare ulterioară în gătit;
 3. Atunci când se răstoarnă dovlecei, acestea trebuie ținute fie în frigider, fie în bucătărie la temperatura camerei (acest lucru este valabil mai ales pentru piureul de squash);
 4. Pentru prăjirea ulterioară a dovleceii în aluat, acestea trebuie să fie dezghețate pe jumătate.

Hostess Reviews

Multe gospodine, pentru prima dată, încearcă să înghețe legume și fructe pentru iarnă, după care lasă doar comentarii pozitive:

Când familia noastră a cumpărat un nou frigider cu un congelator fantezist, am decis imediat să pregătesc legume pentru iarnă. Am făcut-o pentru prima dată și am optat pentru dovlecei. Din moment ce nu mă interesează cu adevărat cum ar trebui să se realizeze procesul de glazurare, legumele mele s-au dovedit gustoase, așa că au mers imediat la gunoi. După cum sa dovedit, a trebuit să le mănânc mai întâi, pe care am urmat-o în următoarea încercare de a îngheța. Sa dovedit foarte bine, acum folosesc regulat această metodă de congelare a dovleceilor și a oricăror alte legume pentru un sezon rece.!

Anna, Cheboksary

Pentru o lungă perioadă de timp am folosit această metodă de tratament termic alimentar, cum ar fi înghețarea. Economisește în mod semnificativ bugetul familiei noastre, în plus, nu avem propria grădină și suntem obligați să cumpărăm legume în magazine. Recoltarea mea preferată pentru iarnă este ardeiul bulgar, pe care îl îngheață drept întreg, tăind miezul. De asemenea, face cu squash. Îi sfătuiesc pe toți!

Christina, Kemerovo

Astfel, putem trage următoarele concluzii despre înghețarea dovlecelilor:

 • Această metodă de preparare a alimentelor de iarnă nu durează prea mult în comparație cu conservarea și decaparea;
 • Oamenii care dețin propriile lor terenuri de dacha pot economisi în mod evident bani în timpul iernii prin înghețarea recoltei;
 • Această metodă face posibilă pregătirea oricăror feluri de mâncare: supe, tocană, inele de squash, clătite, etc;
 • Gustul unei astfel de legume va fi apreciat de bebelușii care trebuie să-l consume ca alimente complementare..