Cum se prepară dovlecei cu ketchup “Chile” pentru iarnă

Mădurile de legume sunt legume foarte populare pentru plantare, deoarece nu sunt foarte capricioase, nu necesită îngrijire îngrijorătoare și pot crește în multe regiuni ale Rusiei.

dovlecei с кетчупом на зиму в домашних условиях

Astfel de legume sunt capabile să producă o cultură destul de mare, iar fructele pot crește la dimensiuni destul de mari. Și, bineînțeles, toți cei care au recoltat recolta de squash cel puțin o dată nu știau unde să o pună, astfel încât să nu-i strică. De obicei, sunt prajite, coapte, fierte, coapte.

Dar, în orice caz, rămâne o parte care trebuie închisă în bănci pentru iarnă, pentru a se bucura de legume gustoase și sănătoase în timpul iernii..

Acest articol vă va spune despre o metodă destul de interesantă de conservare a dovlecelilor cu ketchup de ipsos pentru iarnă..

O astfel de combinație neobișnuită va face dovlecei mai gustoase și mai savuroase..

Rețetă tradițională

Pentru a face zucchini neobișnuite și delicioase cu ketchup din Chile pentru iarnă, veți avea nevoie de:

 • Proaspete dovlecei;
 • 2 litri de apă;
 • 200 ml de oțet;
 • 2 linguri de sare;
 • 500 grame de zahăr;
 • 10 linguri de ketchup din Chile;
 • mărar;
 • Piper negru în formă de mazăre;
 • carnație.

Instrucțiuni pas cu pas:

 1. Dovlecele trebuie spălate bine. Apoi le tăiați în inele de aproximativ 1,5 cm grosime; Am tăiat кольцами
 2. În partea de jos a borcanului trebuie să puneți câte o cățelică și mai multe porumbei negri, un marar și puneți dovlecelul tăiat anterior; Am pus-o специи
 3. După aceea, este necesară pregătirea marinadei, care va fi dovlecei; umple банки овощами
 4. Apa trebuie adusă la fierbere, adăugându-se sare și zahăr în cantitățile specificate, așteptând desfacerea completă; marinată
 5. Apoi puteți adăuga ketchup “Chile” cu oțet. După adăugare, amestecați totul bine și gătiți timp de cinci minute; Intrăm в маринад кетчуп
 6. După aceea, trebuie să turnați marinada în borcan și să vă rostogoliți. Sterilizarea băncilor necesită aproximativ 20 de minute. Trebuie să întoarceți imediat băncile și să le puneți într-un loc cald înainte de a se răci. Zucchini gata. umple и закатываем

Iată o rețetă simplă pentru dovlecei cu ketchup pentru iarnă, care va fi foarte bun în timpul iernii pentru a vă reaminti de vară. Această rețetă nu necesită multă cunoaștere și experiență, suficientă pentru a avea ingredientele necesare și totul se va dovedi.

Un astfel de tratament poate fi servit într-o masă de Anul Nou festiv, pentru că toată lumea va place..

Rețetă dovlecel în ketchup “Chile” fără sterilizare

Această metodă este potrivită pentru gospodinele lenese care nu au timp pentru sterilizarea clasică a cutiilor, această metodă este mult mai rapidă și mai ușoară decât cea clasică, va dura aproximativ 30 de minute din timpul tău..

Pentru recoltare trebuie să luați:

 • Proaspete dovlecei;
 • Un litru de apă;
 • 1 sare de lingurita;
 • 2 lingurițe de zahăr;
 • 1 lingură de oțet;
 • Mărar, patrunjel;
 • Piper negru în formă de mazăre;
 • Chile de ketchup.
Ușurința acestei metode de gătit dovlecei cu ketchup din Chile fără sterilizare pentru iarnă este că nu are nevoie să se pregătească saramură.

Instrucțiuni pas cu pas:

 1. Spălați bine dovleceii, tăiați-le în inele de aproximativ 2 cm grosime;
 2. În partea de jos a borcanului pune un cățel, câteva boabe de piper, patrunjel și mărar, apoi acoperă totul cu dovlecei tăiate;
 3. Apoi, este necesar să se toarnă apă fierbinte din boiler în borcan, acoperă cu un capac și așteptați 20 de minute. După aceea, turnați toată apa și repetați pașii de mai sus de mai multe ori;
 4. După următoarea turnare de apă în borcan, se adaugă zahăr, sare, oțet și ketchup, apoi se toarnă apă fiartă și se rostogoleste complet. Banca trebuie, de asemenea, să fie răsturnată și lăsată într-un loc cald până când temperatura scade complet..
hrenovuhaCum să gătești hreanul acasă, puteți găsi pe site-ul nostru chiar acum.

Și aici citiți rețetele pentru prepararea castraveților crocabili murați pentru iarna.

Sucurile de caprifoi sunt colectate și nu știu ce să facă cu ele? Gatiti gemul! Și aici sunt rețetele. Va fi un desert minunat sau o pregătire dulce pentru iarnă..

Această metodă de îmbinare este mult mai ușoară și mai rapidă, dar nu afectează calitatea și gustul acestui vas magnific. Zucchini se va dovedi a fi la fel de gustoase și crocante.

Deci, dacă există un excedent clar de dovlecei proaspeți, atunci puteți încerca să răsuciți dovlecei cu ketchup pentru iarnă în conformitate cu rețetele de mai sus, astfel încât în ​​seriile de iarnă vă puteți bucura de gustul lor picant pe care toată lumea o va plăcea.

Și ce mod de a alege – ușor sau nu – depinde de dvs., deși ambele metode nu necesită mult efort și experiență, chiar și un bucătar aspirant va putea să pregătească dovlecei gustoase cu ketchup pentru iarnă.