Herring sub blana – toate subtilitățile rețetei clasice

“Herring sub blana” se împărtășește meritată în primul loc cu salata “Olivier” nu mai puțin renumită pentru mai mult de o duzină de ani..

Aceste două alimente sunt invitații obligatorii la mesele festive..

Din păcate, dar astăzi puțini oameni sunt interesați de originea anumitor alimente, deși istoria lor este uneori la fel de uimitoare ca felul în care este vorba..

salată "Сельдь под шубой"

Pește sub blană

Această salată atât de iubită de mulți este cel mai strălucit model culinar al perioadei postrevoluționare, un timp tulburat și neliniștit, învăluit într-o aură de bătălii politice și militare..

Un fel de pește într-o blană este un simbol al întregii epoci sovietice, pornind de la origini..

La un moment dat, salata era neobișnuit iubită de așa-zișii proletari adevărați..

Baza pentru crearea unei astfel de capodopere culinare a fost evenimentele destul de banale din primele decenii ale secolului XX..

Astfel, autorul salatei este considerat un negustor bogat pe nume Anastas Bogomilov, proprietarul celei mai mari retele de taverne si cantine Moscova-Tver.

Unitățile sale de catering erau atât de populare în rândul clasei proletariene, creatorii istoriei din acea vreme, că toate întâlnirile și disputele “fierbinți”, de multe ori care se transformau în lupte, au avut adesea loc în tavernele comercianților,.

clasic салат "Шуба"Atunci a fost creată rețeta notorie “hering sub blană”, o farfurie simbolică în fiecare dintre ingredientele sale..

De exemplu, componenta sa principală, hering, a desemnat oamenii muncii, cartofii – țărani și sfecla roșie – sângele și bannerele bolșevice.

Toate rampajele comuniste au fost diluate cu sosul “occidental” francez provensal.

Salata a fost servită ca o gustare rece la alcool, ceea ce a contribuit la intoxicația mai mică și revolta vizitatorilor, în legătură cu care a devenit instantaneu cel mai popular fel de mâncare la fiecare sărbătoare..

Apropo, numele de fel de mâncare nu este, de asemenea, ușor, dar este păstrat în spiritul epocii.

A fost inventat de același comerciant sub forma abrevieției “Sh.U.B.A.”, adică: “șovinismul și declinul – boicotul și anatema”.

Prima prezentare a salatei a avut loc în ajunul Anului Nou 1919.

Dar acum, pomposul “Sh.UA.B.A.” sa transformat într-o comună, deși una dintre cele mai populare și preferate feluri de mâncare rusească, salata “hering sub blana” sau “pește în blană”.

Ingrediente pentru reteta clasica “hering sub blana”
hering под шубой — все тонкости классического рецепта
ingrediente Număr de
Ocean herring sărat 1 buc.
Cartofi cu fierbere medie 4-5 bucăți.
morcov 1 mare sau 2 mediu
Ceapa cu bulb 1 buc.
Sfeclă roșie 2-3 bucăți.
Ulei de floarea-soarelui un pic
sare pentru gust
Maioneza “Provence” pentru gust
Timp de gătit: 75 de minute Calorii pe 100 grame: 145 Kcal

“Peștele într-o blană” este probabil cea mai ușoară salată din compoziția sa.

Reteta de gatit tehnologie “hering sub blana” cu fotografie

 1. Spălați cartofii, morcovii și sfecla, adăugați apă și fierbeți. Pentru rețeta obișnuită de salată “Herring sub blană”, cartofii pot fi gătiți în uniforme și se fierbe în mod obișnuit, complet curățați. Când legumele sunt gata, scurgeți apa, răciți-le și curățați-le.. sudate овощи для салата
 2. Ceapa decojită trebuie să fie tocată mărunt pe bord. feliat лук
 3. Spălați heringul în apă rece și tăiați-l în fille, separate de cap, creastă și oase mici. După ce toculați peștele în bucăți de dimensiuni medii. tocat селёдка
 4. Puneți o hering pe un strat special pentru o “blană de blană” sau o placă obișnuită cu primul strat, acoperind-o deasupra cu ceapă tocată. strat сельди и лука
 5. Turnați puțin ulei de floarea-soarelui. Uleiul, în acest caz, adaugă sucuri..
 6. Următorul pas este să puneți cartofi fierți, rași pe o grăunțătoare cu răzuire sau morcov.. strat картофеля
 7. Pe cartofi se pun morcovi rasiți. strat моркови
 8. Sare strat și strat cu maioneză. Poți să faci fără sare. strat майонеза
 9. Similar cu punctele 6 și 7, în aceeași ordine. Atunci când se stabilește, forma salatei ar trebui să fie sub forma unei mici cupole semicirculare.
 10. Cel mai recent strat superior – sfecla grasa. Înfășurați un vas în el. Cu toate acestea, cantitatea de sfecla de a pune astfel încât să elimine lacunele sau, dimpotrivă, un strat gros. strat тёртой свеклы
 11. Ungeți suprafața salatei cu maioneză cu o coardă de finisare. Finalul слой - майонез
 12. Puneți heringul într-un loc răcoros sau într-un frigider timp de două ore, astfel încât salata să fie bine înmuiată. “Heringul sub blana”, căptușit cu straturi conform rețetei sale originale, este gata!

Voila, acum vă puteți bucura de mâncare!

După un studiu atent al tehnologiei de a face rețeta “hering sub blana”, vă propun să vizualizați videoclipul.

După ce te uiți, poți să faci cu siguranță o salată, precum și specialiști cu experiență culinară.!

Reteta “hering sub blana” sub forma unei role

Salata “hering sub blana” pentru toată existența sa nu sa schimbat.

Cu toate acestea, astăzi, păstrând în același timp compoziția de bază și tehnologia de pregătire, există o masă de rețete originale, cu adăugarea de mere, mustar, ouă fierte etc..

În plus, forma de a face gustări nu este, de asemenea, statică..

De exemplu, o versiune foarte originală a unui vas familiar poate fi o “haină de blană” sub forma unei role..

Cum să gătesc?

Nu este nimic dificil, dar veți avea nevoie de unele abilități în împachetare.

Deci, ingredientele sunt aceleași ca și pentru rețeta clasică..

Excludeți numai ulei.

Caracteristica principală a opțiunii roll în tehnologia sa.

Echipamentul materialelor: placa de tăiere, cuțitul, învelișul alimentar, placa sau vasul.

 1. Pregătiți toate ingredientele ca rețeta originală “hering sub blana”.
 2. Răspândiți filmul agățat pe o placă de tocare.
 3. Puneți primul strat de sfeclă rasă. Cu aceasta, puteți pre-stoarce sucul suplimentar.
 4. Acoperiți sfecla cu un alt strat de film și tamponați. Această procedură trebuie repetată cu fiecare strat ulterior..
 5. Al doilea este un strat subțire de morcov mărunțit, care este acoperit cu maioneză.
 6. Următorul pas este cartoful. Poate fi puțină sare. Aici stratul de cartofi ar trebui să fie subțire.
 7. Toate bine sigilate cu film.
 8. Apoi, stripați hering cu ceapă.
 9. Acum, punctul cel mai important și important este plierea. Ar trebui să fie atent, cu ajutorul filmului, să înfășurați întreaga masă sub forma unei role. Principiul este același ca în cazul pământului pliabil.
 10. Gata de gatit gata sub film pentru ceva timp, astfel încât el a asigurat forma dorită și înmuiate. Se recomandă să insistați asupra acestuia timp de cel puțin trei ore..
 11. Înainte de a servi, îndepărtați filmul și decorați ruloul cu verdețuri, ou rasă sau maioneză.

Asta e toata reteta de gatit “hering sub blana” sub forma unei role.

Un pic de efort, iar rezultatul este uimitor!

Sunt de acord că, sub forma unei rulouri, este mai dificilă pregătirea unei salate decât este stratificată pe o farfurie. Prin urmare, am pregătit un videoclip pentru rețeta, în care puteți observa treptat pregătirea vasului nostru într-o formă nestandardizată..

Caracteristicile salatelor

Mulți nemeritate, în principal datorită prezenței maionezei și a heringului de grăsime în feluri de mâncare, critică această salată pentru calorii și rău.

În același timp, în ciuda compoziției foarte specifice, “heringul sub blana” este o farfurie complet acceptată și dieta..

Luați o privire mai atentă: majoritatea ingredientelor pentru salată sunt legumele fierte care sunt adesea folosite în diverse tipuri de diete..

Peștele este destul de gras, dar conține maximum de oligoelemente utile pentru organism și acizi grași nesaturați omega-3, care reduc colesterolul și riscul de ateroscleroză și, cel mai important, ajută la combaterea excesului de greutate.

În ceea ce privește maioneza, atunci ponderea sa în salată este neglijabilă pentru a influența cumva sănătatea sau forma.

Caise uscateÎn timpul iernii, doriți caise proaspete, dar este încă departe de vară. Fructe uscate vin să înlocuiască. Aflați cum sunt utile. Beneficiile și răul de caise uscate pentru organism

O rețetă pentru gustul delicios de lapte poate fi găsită aici. Gust din copilărie!

Știți cât de multe calorii coreene de morcovi sunt? Nu? Apoi citiți https://notefood.ru/produkty/kalorijnost-produktov/morkov-kaloriynost.html

Cu toate acestea, dacă gândurile paranoide nu dau odihnă, “Provencalul” obișnuit poate fi întotdeauna înlocuit cu opțiunea de dietă cu dietă redusă calorii.

Acest tip de gustare, deși are o anumită structură statică, este foarte democratic în ceea ce privește adaosurile variabile și tipurile de performanță..

Gustul “Herring sub blana” conform rețetei clasice, precum “Olivier”, este pur și simplu obligat să gătească orice hostess care se respectă.

În plus, acest fel de mâncare este atât de simplu încât poate deveni cu ușurință o opțiune bună pentru oaspeții neprevăzuți..