Porumb de grădină într-un aragaz lent: caracteristici de gătit

Mazărea poate fi numită un produs universal pentru gătit..

Este minunat pentru a face supe, cereale, taitei, plăcinte și chiar jeleu.

mazăre пюре с маслом и специями

Creșterea grăunților în compoziția oricărui fel de mâncare îi conferă calități nutriționale și gust suplimentare..

Una dintre rețetele cu ajutorul mazării de masă, care a ajuns în zilele noastre, fără a-și pierde caracteristicile – terci de mazare sau, cu alte cuvinte, piure de cartofi.

Cu toate acestea, odată cu dezvoltarea industriei de producție a mecanismelor de bucătărie care pot simplifica gătitul, multe bunuri pot fi acum pregătite prin utilizarea unui astfel de dispozitiv universal ca o aragaz lent.

Rețetă simplă, dar delicioasă
mazăre каша в мультиварке: особенности приготовления блюда
ingrediente Număr de
mazăre 2 mai multe cupe
apă 0,9 litri
legume sau unt la alegere
sare pentru gust
Timp de gătit: 210 de minute Calorii pe 100 grame: 92 Kcal

Înainte de gătit, mazărea este înmuiată timp de 2 ore în apă rece obișnuită.. umple горох водой

Apoi merge la aragazul lent, este umplut cu apă și sărat.. umple в мультиварку

Aparatul pornește în modul “lung”..

Pe unele modele este etichetat ca “Hrișcă / Crupe”.

De îndată ce se declanșează semnalul privind disponibilitatea multicookerului, terciul de mazare este umplut cu ulei conform rețetei și apoi trimis imediat la masă. gata пюре из гороха с кусочками ветчины и маслом

Dacă faceți cartofi prajiți în conformitate cu rețeta de mai sus, aceasta poate deveni o farfurie plină de alcool la a doua și este, de asemenea, un vas excelent independent..

Și aici este un ghid video pentru cei cărora le place să urmărească vizual întregul proces de gătit:

Porumb cu grătar cu carne într-un aragaz lent

Acest fel de mâncare este foarte satisfăcător și, de asemenea, util datorită utilizării ingredientelor care umple “golurile” în nutrienții mazărelor..

Pentru a găti terci de mazare cu carne într-un aragaz lent, veți avea nevoie de:

 • 2 cesti de mazare;
 • 7 coaste de carne de vită;
 • 1 morcov;
 • 1 ceapă;
 • 4 pahare de apă;
 • sare și ierburi pentru gust.

carne гороховое пюре Morcovii și ceapa sunt tăiate în cubulețe mici, iar apoi sunt așezate multicookers într-un castron..

Carne de vită și mazăre spălată sunt de asemenea trimise acolo..

Conținutul vasului dispozitivului este umplut cu apă, sărat și apoi amestecat bine..

Aragazul lent trebuie mai întâi să fie comutat în modul “Stingerea”.

Dish se gătește aproximativ 2 ore.

După timpul alocat, carnea de vită va deveni moale, iar carnea poate fi ușor separată de oase.

În același timp, mazărea se va topi.

Pureul de mazare este așezat pe plăci, iar pe partea de sus este acoperit cu bucăți de carne, presărat cu verdețuri și servit la masă.

Diferitele terci de gătit în diferite multicookers

După cum știți, multicookerii diferiți producători sunt destul de diferiți nu numai în aspect, ci și în funcționalitate.

Toate au caracteristici proprii, ceea ce înseamnă că procesul de gătit același fel de mâncare în fiecare dintre ele va diferi ușor:

 1. Polaris. Multe modele de multicookers din această companie au modul “Multipovar”, care este grozav pentru prepararea porilor. De asemenea, pentru gătitul de mazăre într-un multi-aragaz Polaris, puteți folosi modul “Quenching” și “Fasole”.
 2. Panasonic. Ceapa tocata pana se poate prajit maro de aur prin selectarea modului “Coacere”. După ce se adaugă mirodenii. Dacă intenționați să preparați terci de mazare cu carne, umplutura este trimisă la multicooker Panasonic după mirodenii. Toate acestea sunt amestecate și bine gătite. După adăugarea mazărei și a apei, dispozitivul este comutat în modul “Laptele de lapte”..
 3. Scarlet. Porumbul de mazare din multicookerul Scarlet este gătit în modul “Quenching” timp de 1 oră. În cazul în care mazărea nu a fost înmuiată înainte, va dura 2 ore, apoi vasul va fi pasty. Pentru iubitorii de porridge gros este mai bine să utilizați modul “Fasole”.
 4. Phillips. Mazarea este înmuiată timp de mai multe ore și se rotește în modul “Orez / hrișcă” până când apa este complet absorbită. Zmeura de mazare compusă – ceapa, legumele și carnea – sunt prăjite în modulul “Pâine legume” Phillips.
 5. Redmond. Pentru a reduce timpul de gătire al terciului de mazare într-un multicooker Redmond la 40 de minute, mazărea este pre-spălată și înmuiată (de preferință pe timpul nopții). Se folosește modul “Quenching”. Carnea și ceapa sunt prăjite în modul “Coacere”.

Toate manipulările de mai sus cu moduri de comutare atunci când se folosesc alte mașini miracole sunt necesare datorită puterii și caracteristicilor diferite ale muncii lor..

tort из мастики своими рукамиEi au promis copiilor să facă un tort, dar ei nu știu ce să aleagă, pentru că există atât de multe rețete? Vă sfătuim să le surprindeți cu fantezia ta: varietatea de rețete mastice și un tort cu mâinile tale.

Ați cumpărat un picior de pui și aveți un aragaz lent la domiciliu? Combinația dintre această carne și un dispozitiv miracol va duce la un fel de mâncare minunată. Nu credeți? Consultați-vă în acest articol cu ​​o selecție de rețete uimitoare..

Tot ce ați vrut să aflați despre o dietă proteică pentru scăderea în greutate citiți aici. Nutriționiștii noștri vor vorbi în detaliu despre toate complicațiile acestei metode de pierdere în greutate..

Secretele bucătarilor experimentați

 1. Pentru a accelera procesul de gătit, mazărea trebuie să fie bine spălată și înmuiată în apă obișnuită timp de mai multe ore. Apoi timpul de gătire va fi de aproximativ 1 oră. Puteți scurta totuși cu 20 de minute, astfel încât mazărea să fie înmuiată peste noapte. Adesea, această metodă de preparare este utilizată în cazul în care se pregătește mirodenii de gătit într-un aragaz lent pentru micul dejun..
 2. În cazul în care mazărea nu se înmoaie, timpul de gătire va fi de aproximativ 2 ore.
 3. Gatiti pasta de mazăre într-un aragaz cu presiune multi-aragaz este necesar până când nu absorb toată apa.
 4. Înainte de servire, cel mai bine este să lăsați suportul să stea aproximativ 10 minute..
 5. Puree va fi chiar mai gustos și mai hrănit dacă este gătit cu lapte.
 6. Atunci când prăjiți ingredientele într-un bol, de exemplu, ceapa și carnea, este imperativ să adăugați puțin ulei vegetal pentru a nu arde. În plus, va proteja vasul însuși de supraîncălzire, astfel încât acesta să fie bine lubrifiat.
 7. Când lucrați cu un multivariat, puteți utiliza unul dintre mai multe moduri, de exemplu, “Quenching”, “Rice / hrișcă” sau “Fasole”. În principiu, atunci când gătești doar mazăre, numai timpul de gătire va fi diferit, și chiar și atunci nu prea mult.
Deși piureul de mazare este un fel de mâncare atât de nutritivă, cât și de util, este interzisă utilizarea acesteia în dezvoltarea bolilor, cum ar fi nefrita, pancreatita acută și guta..

La diagnosticarea insuficienței circulatorii cronice, cantitatea sa trebuie redusă considerabil..

Iată o altă variantă interesantă a acestui fel de mâncare: