Rețete de aluat de apă pentru plăcinte prăjite și coapte

Multe gospodine folosesc în mod activ retete pentru a face plăcinte și alte produse de patiserie nu numai pe bază de lapte, chefir și alte produse lactate, dar și cu apă. Aluatul pe apă este cea mai bună opțiune pentru o mâncare slabă, mai puțin costisitoare, poate fi întotdeauna făcută pentru o coacere mai ușoară, dacă fiecare calorie contează.

În special în ajunul postului, chestiunea de coacere gustoasă și acceptabilă este destul de acută, deci ar trebui să acordați atenție la coacerea rapidă. În toate opțiunile de mai jos, baza este apa, diferența este în timpul de gătire. De exemplu, pentru un rezultat rapid este mai bine să alegeți o opțiune fără drojdie, pentru plăcinte prăjite este mai bine să alegeți o rețetă pentru aluat cu drojdie.

Aluza de aluat reteta pe apa si drojdie
rețete теста на воде для жареных и печеных пирожков
ingrediente Număr de
făină 1200 g
apa caldă fiartă 700 ml
zahăr 150 g
uscat drojdie 22 g (două pachete)
floarea-soarelui sau untul 50 ml
Timp de gătit: 80 de minute Calorii pe 100 grame: 230 Kcal

Această variantă de plăcinte este foarte renumită. Prin pregătirea bazei în acest fel, puteți fi siguri de un rezultat bun..

 1. Se toarnă toată apa într-un recipient sau o tigaie adâncă, nu ar trebui să fie foarte fierbinte. Apă amestecată cu zahăr, câteva linguri de făină și drojdie. Se amestecă bine, se lasă fără curenți de apă pentru o jumătate de oră;
 2. Verificați periodic, de îndată ce bulele apar în partea de sus, adăugați făină cernută. Este important să-l stropiți treptat, în porții mici, frământat nu prea repede;
 3. Când aluatul este mai uniform, adăugați unt.

Din această variantă a aluatului, plăcile se pot face în cuptor sau se pot prăji în ulei.

smântână соусCitiți cum să gătiți arici de pui de carne de pui în sos de smântână – încercați să preparați această rețetă..

Salată cu pui și struguri – o combinație neobișnuită de carne și fructe de pădure, care se completează perfect unul cu celălalt.

Salata cu carne de porc și ciuperci – gustoasă, satisfăcătoare și foarte simplă.

Aluatul fără drojdie se coace în cuptor

Pentru produsele de patiserie coapte din cuptor, aluatul perfect fără drojdie este perfect. Această opțiune de gătit poate fi numită cea mai simplă dintre ingrediente. Pentru gătit veți avea nevoie de:

 • făină – 1100 g;
 • apă caldă – 800 ml;
 • zahăr – 2 linguri. l;
 • ou de pui – 2 proteine.

Timp total – 60 de minute.

Calorii pe 100 grame – 216 kcal.

Pregătirea constă în 2 etape simple:

 1. Apa ar trebui să fie fiartă, dar nu fierbinte. Introduceți făina în apă, treptat în porții mici, frământați bine până când se omogenizează; împiedica воду и муку
 2. Adăugați oul, frământați din nou bine. Lăsați amestecul timp de 15-30 minute. aluat готово

Această opțiune nu necesită prea mult timp și mâncare pentru gătit, iar plăcintele coapte în cuptor vor fi aerisite, cu conținut scăzut de calorii..

Rețetă rapidă

Dacă aveți nevoie să faceți coacerea foarte repede, atunci această opțiune va fi disponibilă mai multor hostess. Ingrediente în cele mai simple și comune:

 • făină – 900 g;
 • apă – 3,5 cesti;
 • băutură sifon – 2 ciocuri mari;
 • proteine ​​din ou – 1.

Timp total – 35-40 de minute.

Calorii pe 100 grame – 207 kcal.

 1. Se amestecă făina cu sifon, pre-sift-o de 1-2 ori;
 2. Faceți o alunecare cu o gaură și treaptă treptat în apă;
 3. Când textura devine mai uniformă, adăugați un ou. Se amestecă până când este netedă și complet lipsită de bucăți..

Puteți să coaceți imediat produse de patiserie fără a aștepta timp. Acest aluat este perfect pentru utilizarea nu numai pentru plăcinte în unt, dar și gogoși.

Aluat pe bază de apă minerală sau apă brută

aluat на минералке

Multe gospodine, cum ar fi reteta pentru plăcinte pe apă minerală, pentru că coacerea se dovedește a fi ușoară, nu se stinge mult timp. Prin acest principiu, puteți găti atât plăcinte prăjite cât și coapte..

 • apă minerală – 550 ml;
 • drojdie de mare viteză – 17 g (pachete de câte un pachet de câte 11 g fiecare);
 • ou de pui – 1 proteină;
 • ulei – 30 ml;
 • făină – 1000 g.

Timp total – 120 de minute.

Calorii pe 100 grame – 245 kcal.

 1. La făină se toarnă apă minerală, se adaugă drojdie, ulei;
 2. Se adaugă oul, se amestecă bine. Pentru maturare este necesar să se pună amestecul într-un loc cald fără curenți, timp de o jumătate de oră – o oră. În acest timp, volumul va crește în mărime de aproape 2 ori.

Această opțiune este potrivită nu numai ca plăcinte, poate fi utilizată ca bază pentru pizza, gogoși sau plăcinte.

Aluat fără ouă

aluat без яиц

Atunci când în bucătărie nu există aproape nimic pentru coacere, și doriți delicioase prăjituri de casă, ar trebui să ia notă de următoarea opțiune:

 • făină – 750 g;
 • apă – 350 ml;
 • drojdie – 12 g.

Timp total – 60 de minute.

Calorii pe 100 grame – 220 kcal.

 1. Setați făina, de preferat de 2-3 ori, amestecați-o cu drojdie;
 2. Se toarnă în apă caldă, se frământă bine, se lasă timp de 30-40 de minute.

Potrivit acestei rețete, puteți face atât plăcinte cu o umplutură dulce, cât și cu carne. Este posibil ca mai multă făină să fie necesară, în funcție de proprietățile și calitatea acesteia. Dacă înlocuiți drojdia cu sifon, puteți găti aluatul cheburechnoe.

Sfaturi utile

 1. Din moment ce ingredientele nu au întotdeauna aceleași proprietăți, trebuie avut în vedere că atunci când gătiți este posibil să aveți nevoie de puțin mai multă sau mai puțină făină. Principalul lucru este că aluatul trebuie să fie dur, nu prea subțire sau greu, nu trebuie să rămână pe mâini;
 2. Când se formează plăcinte, puteți face un recipient cu apă rece în prealabil și umeziți-vă mâinile astfel încât amestecul să nu rămână;
 3. Orice bucată de drojdie iubește “odihna”, adică plăcile vor fi mai luxoase dacă lăsați aluatul timp de o jumătate de oră – o oră;
 4. Când se utilizează aluat de drojdie, este mai bine să se adauge puțin zahăr sau miere de var, deoarece prezența glucozei are un efect pozitiv asupra activității fungiilor de drojdie;
 5. Produsele din aluat cu apă se întăresc mult mai repede decât cu lapte sau kefir, prin urmare este necesar să se păstreze produsele de patiserie în pungi de hârtie, prosoape sau în celofan.

Aceste opțiuni de gătit au multe avantaje: ele nu necesită multe ingrediente, ele sunt în aproape fiecare bucătărie, tehnologia este simplă și nu necesită abilități suplimentare, astfel încât orice gospodină va face față acestei sarcini culinare.