Rețete de gătit georgian “Kharcho”

Mulți cred că adevăratul ghirlandez primul fel de mâncare “Kharcho” este un semi-lichid terci de roșii, în care oasele înota. Cu toate acestea, acest tratament fierbinte, foarte hrănit și gustos este de fapt gătit exclusiv pe bulion de carne de vită cu o gamă largă de produse esențiale parfumate – orez, tklapi (pastilă din prune) și nuci..

rețete приготовления грузинского «Харчо»

Referință culinară

Momentul apariției Kharcho-ului în Georgia, care este considerat a fi un vas național, nu este cunoscut. Țara a început să o pregătească, cel mai probabil în momentul în care poporul caucazian a început să domolească, să crească animale și să cultive culturi agricole, inclusiv orez în secolele 2 și 3 ale erei noastre..

În sezonul de iarnă, în bucătăria georgiană, există niște paste de prune pentru prepararea acestui fel de mâncare, iar în sezonul cald, când gătesc Kharcho, se adaugă diferite tipuri de prune proaspete, sos tkemali sau prune de cireșe. Sucul făcut în mod corespunzător combină armonios gustul delicat, sofisticat al bujorului, aroma ierburilor, condimentele de nuci și sourness de tkemali.

Un curs fierbinte și autentic în limba georgiană nu ar trebui să fie picant, ci picant. Gustul tradițional acru al supa vine de la adăugarea de tklapi sau “acru pita”, care este un strat de fructe uscate la soare care poate fi stocat într-un timp foarte lung, pre-laminat într-un tub.

Cu toate acestea, în Georgia, în diferite regiuni ale țării, ele se retrag ușor de la gătitul corect “Kharcho”, înlocuind carnea de vită grasă cu carnea de miel preferată sau carnea de pui.

Rețetă “Kharcho” din carne de vită georgiană
rețete приготовления грузинского «Харчо»
ingrediente Număr de
carne de vită (carne cu un strat mare de grăsime pe os) 0,6 kg
cepe 150 g
proaspete roșii 350 g
orez (neaburit) 120 g
nuci (nuci) 150 g
verzui (cilantru sau patrunjel, busuioc) pe 30 g
sos tkemali 75 ml
ardei iute și rădăcină de pătrunjel 1 buc fiecare
condimente (hamei-suneli, spice, sare, laurea) pentru gust
usturoi 10 g
ulei vegetal 50 ml
apă 2,3 l
Timp de gătit: 120 de minute Calorii pe 100 grame: 105 Kcal

Vă puteți bucura de gustul cel mai natural și savuros al lui Kharcho, folosind doar tklapi sau în absența acestei marshmallow, adăugând sos tkemali. Când creați un tratament fierbinte, nu puteți adăuga pastă de tomate – gustul vasului se schimbă complet, aroma specifică și inerentă dispare..

Este foarte ușor să pregăti carnea de vită – ar trebui să o spălați, să îndepărtați filmele, să o tăiați în bucăți mici, să trimiteți carnea la fiert într-o cratiță de trei litri cu apă și lavrushka. Procesul de fierbere ar trebui să se efectueze timp de o oră și jumătate, îndepărtând periodic spuma cu ajutorul dispozitivelor de tăiere. Ultimul bulion de carne de vită este filtrat și carnea este îndepărtată din el înainte.

să fiarbă мясо

Orezul în timp ce gătești carnea trebuie spălat. Se taie bine ceapa, se taie rădăcina de pătrunjel pe o răzătoare și se prăjește ambele ingrediente în unt. Trei minute mai târziu, se toarnă nucile tăiate, ardeiul fierbinte (cu semințele îndepărtate), hameiul-suneli, bobul (sfărâmat într-un mortar).

să se amestece специи

După câteva minute adăugați roșiile decojite, tocate. Umplutura ar trebui să fiarbă, puteți turna în ea pentru acest 100 ml de bulion.

Reveniți bucățile de carne de vită în bulion, acoperiți orezul și aduceți vasul la fiert.

orez

După aceea, se toarnă un pansament parfumat. După schimbarea culorii, aspectul de saturație în cinci minute pentru a intra în sos tkemali, zdrobit prin usturoi usturoi.

În termen de zece minute după adăugarea ultimelor ingrediente, Kharcho poate fi considerat gata. Nu se toarnă verde tăiată în porții separate.

Supă “miel Kharcho”

supă харчо

Chiar și cu un gust destul de specific, mielul este considerat un produs de carne foarte util. Mulți oameni preferă să gătească mâncarea cu aromă georgiană “Kharcho” cu această carne specială. Supa caldă groasă este mai hrănitoare, iar pentru ao crea va fi necesară:

 • orez, nuci și ierburi proaspete – 100 g;
 • ulei uleios – 50 ml;
 • miel – 0,5 kg;
 • prune și ceapă – câte 150 g fiecare;
 • făină – 25 g;
 • usturoi – 20 g;
 • condimente (negru, ardei roșu (pământ), hamei-suneli, sare) la gust;
 • apă – 1,5 l.

Este posibil să creați o supă groasă cu un gust aromat picant în două ore și jumătate. Valoarea calorică a 100 de grame de mâncare georgiană “Kharcho” va fi egală cu 87 kcal..

După ce ați trimis carnea înainte de a fi spălată și tăiată în bucăți mici, este necesară îndepărtarea periodică a spumei dintr-un bulion de fierbere cu o lingură cu lățime de două ore. În același timp, ar trebui să începeți să preparați sos tkemali de casă.

Pentru a face acest lucru, prunele într-un vas separat trebuie să fie fierte până la moale (treizeci de minute). După ce cu fructe fierte pentru a îndepărta pielea, îndepărtați oasele și pulpa frecați printr-o sită. Masa de prune este introdusă în tigaie cu usturoi tocat și ardei măcinat. După obținerea vâscozității sosului, densitate, acesta trebuie turnat într-un vas separat.

În uleiul fierbinte, se prăjește ceapa mărunțită cu făină până devin o nuanță de aur. Miel fiert din bulion, care ar trebui să fie drenat. Apoi, pune carnea înapoi în bulion, și după fierbere se toarnă orez bine spălat. Puneți piulițele cu un mixer. La rândul său, adăugați supă cu ceapă, făină, sos tkemali, nuci, sare și condimente de hamei-suneli, amestecați felul de mâncare.

După 20 de minute, se adaugă verdeturi pure tocate cu ultimul ingredient. Supa “Kharcho”, care a fost fiartă după cinci minute, poate fi considerată gata.

chifle готовыChiflele de brânză pentru micul dejun sunt o rețetă delicioasă și rapidă pentru coacerea parfumată..

Salata de crab bastoane cu brânză și usturoi – cum să gătesc, opțiuni pentru feluri de mâncare cu produse diferite.

Ce știi despre oțetul de cidru de mere? Citiți articolul nostru despre acest subiect..

Optiunea de nuca de pui

Fiecare gospodină preferă să opteze pentru tipul de carne care îi place cel mai mult rudele și prietenii. Acest lucru nu ar trebui să afecteze creșterea varietății de alimente atunci când se creează un delicios mâncare, care poate fi o supă georgiană “Kharcho” groasă și aromată. Pentru a crea un vas bogat și bogat de pui și nuci, veți avea nevoie de:

 • ceapa – 200 g;
 • pui (coapse, picioare, spate) – 0,5 kg;
 • făină – 40 g;
 • Tkemali (magazin sau sos de casă) – 200 ml;
 • usturoi – 20 g;
 • nuci – 140 g;
 • grăsime – 20 g;
 • verzui (cilantru sau patrunjel) – 40 g;
 • condimente (hamei-suneli, piper măcinat (negru) și sare) – 10 g;
 • apă – 2 l.

Cu această varietate de feluri de mâncare, timpul de gătit este redus semnificativ, ceea ce durează doar o oră. În ceea ce privește calorii pe 100 g de supă, există 100 kcal..

Iar rețeta “Kharcho” georgiană făcută din pui cu nuci în gătit este similară cu celelalte versiuni ale felului de mâncare, deși diferă în compoziție. În apa rece, sunt întinse părțile spălate, nu prea mici ale puiului. Supa este trimisă să fiarbă pe sobă până când carnea este jumătate gătită. Grăsimea se topește într-o tigaie, se taie ceapa fin tăiată în ea timp de trei minute. Apoi făină se toarnă în ceapă, masa se aduce la aur.

Pansamentul de ceapă este turnat în bulion de carne, din care se îndepărtează periodic spumă, se toarnă tkemali, nuci zdrobite și usturoi, precum și toate condimentele. Când supa se fierbe timp de zece minute, se adaugă verde tăiată..

Servește mâncarea bogată a lui Kharcho este mai bună cu pâine de pita, smântână adăugată la fiecare porție individuală.

Sfaturi utile

Conform rețetei originale, în ciuda adăugării de ardei iute, Kharcho ar trebui să fie deosebit de picant, dar nu picant. Adăugarea de orez ar trebui să fie uniformă și nu ar trebui să depășească o sută cincizeci de grame la 2,5 litri de apă, astfel încât supa groasă și bogată să nu devină o terci. Și, de asemenea, amintiți-vă că:

 1. Cilantro are un gust specific, nu ar trebui să fie abuzat sau chiar înlocuit cu accesibilă în general toate patrunjelul, mărarul, șofranul, frunzele de busuioc;
 2. Sosul “Tkemali”, gătit singur, va îmbunătăți aroma unică a felului de mâncare, va da suflet suficient pentru gustul său;
 3. Condimentele, condimentele, inclusiv usturoiul, se adaugă cu cel puțin zece minute înainte de sfârșitul gătitului “Kharcho”;
 4. Ceapa poate fi zdrobită în paie și adăugată numai atunci când este servită în porții separate, dar în acest caz va trebui să fie arsă cu apă clocotită..

Ingredientul real important al Kharcho este tklapi, este foarte greu de găsit și, prin urmare, puteți gusta mâncarea georgiană cu prune, prune de cireșe sau, în cazuri extreme, cu suc de rodie, dar alegerea condimentelor ar trebui să fie cât mai aproape de bucătăria georgiană.