Tehnologia de fabricare a berii

Cunoscătorii băuturilor alcoolice știu cât de important este faptul că alcoolul era de înaltă calitate. Moonshine – o băutură clasică care poate fi preparată la domiciliu din produse naturale.

El îi poate da orice gust după voință. Pentru a obține o adevărată lună de înaltă calitate, trebuie să respectați cu strictețe procesul de gătit..

tehnologie самогоноварения

Subtilitățile de pornire la domiciliu

Moonshine – o băutură din Rusia antică. El a fost obligat pe orice tabel de sărbători. În anii ’80 ai secolului trecut, tradiția de a face această băutură acasă singură a fost reînviată în țara noastră..

Interzicerea consumului de alcool și lipsa de zahăr din magazine au determinat oamenii să facă luncă din produse naturale. Cel mai adesea a început să folosească culturi.

În plus, băuturile pe bază de cereale sunt mai bune la gust decât băuturile pe bază de zahăr. Pregătirea acestuia necesită mai mult timp, dar rezultatul este alcoolul cu un gust dulce ușor de băut..

Pregătirea produselor de înaltă calitate la domiciliu este o chestiune foarte complicată. Este necesar să abordăm cu atenție acest proces, respectând toate subtilitățile și etapele. Nerespectarea regulilor de gătit poate duce la faptul că ați terminat o băutură noroioasă cu un miros neplăcut și un gust neplăcut..

Tehnologie de gătit clasică

Efectuarea lunii durează până la două săptămâni. Întregul proces de fabricare a acasă la domiciliu implică mai mulți pași:

 1. Selectarea materiilor prime;
 2. fermentare;
 3. distilare;
 4. Curățarea;
 5. Tradiția gustului și a aromei.

Selecția materiilor prime

Principalul criteriu pentru acest element este economisirea de numerar. Prețul zahărului astăzi nu este ieftin, așa că mulți încearcă să îl înlocuiască cu alte produse care conțin zahăr și tanini. Aceste produse includ:

apă de ploaie из сахара

 • porumb;
 • sfecla de zahăr;
 • cartofi;
 • amidon;
 • boabe și fructe.

Drojdia toți aleg să le placă.

fermentație

Principalul proces în fabricarea berii este fermentarea produsului. Calitatea lunii de vară care rezultă depinde de modul în care este organizată..

Braga se face după cum urmează. Pentru 1 kg de zahăr luăm 100 grame de drojdie presată sau 20 de grame de apă uscată. Se toarnă cu 4,5 litri de apă chiar deasupra temperaturii camerei. În mod ideal, temperatura ar trebui să fie între 28 și 30 de grade.

În bancă trebuie să lăsați puțin spațiu, nu se toarnă până la limită. Totul este bine amestecat. Modelați drojdia pe cuburi și adăugați-le în apă. Lăsați treizeci de minute pentru a dizolva cuburile..

Agitați vasul pentru a amesteca bine conținutul. Scurgeți în interiorul unei bucăți mici de biscuiți. Acest lucru vă va ajuta să evitați spumarea. Nu este nevoie să se amestece. Introduceți un mic tub din plastic în capacul sticlei..

Închideți capacul. Se toarnă apa într-un borcan mic și se lasă furtunul acolo. Fermentația va începe în patruzeci de minute. Acest lucru poate fi observat prin bule într-un borcan mic. Viitorul lunii a curățat timp de două săptămâni să se stabilească.

În timpul fazei de fermentare, trebuie respectate anumite reguli:

 1. Este necesar să se respecte condițiile de temperatură. La început este necesar să se asigure că temperatura nu este foarte scăzută. Aceasta poate duce la oprirea fermentației. Ciupercile nu pot muri, dar nu se vor dezvolta. În același timp, temperaturile foarte ridicate vor duce la moartea ciupercilor;
 2. Este necesar să se respecte cu strictețe numărul de ingrediente. De exemplu, o cantitate insuficientă de zahăr va duce la o fermentare lentă..

distilare

Tehnologia corectă implică distilarea produsului. În acest scop, lună. Cu ajutorul încălzitorii de paie emit alcool etilic. Distilarea este o etapă importantă, dar la domiciliu este dificil să se mențină condițiile de temperatură pentru implementarea acesteia. Scopul acestei etape este separarea alcoolului de substanțele rămase..

distilarePrima distilare se efectuează la putere maximă. Rezervorul de lună este umplut la 2/3. De îndată ce temperatura ajunge la 89 de grade, primele picături vor începe să se despartă..

La prima distilare, nu sunt separate “capete” și “cozi”. Acest lucru se datorează faptului că, în procesul de fierbere, drojdia emite un miros foarte neplăcut. Cu cât mai gătesc, cu atât va deveni mai rău.

Dar de multe ori există cazuri în care “capul” și “cozile” sunt separate deja la prima trecere. Cu încălzire puternică, vor apărea mai întâi “capetele”. Sub ele sunt impurități ușoare care încep să se separe la o temperatură a apei de 65 de grade. H fiecare kilogram de zahăr are impurități de până la 30 ml. Trebuie să scape de ele.

După ieșirea capetelor, încălzirea continuă. În această perioadă, cea mai mare parte a băuturii este separată. Temperatura de distilare trebuie să fie de 98 de grade. De îndată ce temperatura va crește la 96, se vor separa “cozile” sau uleiul de fusel. Aceasta este o parte deosebit de dăunătoare a lunii..

La prima distilare, “cozile” sunt separate numai din sucul de zahăr. Dar în boabele de cereale și de fructe, acești compuși dau aroma și gustul băuturii. Prin urmare, acestea nu sunt tăiate în prima distilare..

“Cozi” nu sunt la fel de dăunătoare ca “capetele”, deci nu pot fi aruncate, ci folosite pentru a adăuga la următorul braga.

curățenie

După prima distilare, băutura trebuie curățată și pregătită pentru a doua distilare. Acest proces poate îmbunătăți calitatea lunii. Puteți curăța în mai multe moduri:

 • curățenielapte;
 • permanganat de potasiu;
 • carbon activ;
 • ulei vegetal.

Mulți folosesc curățarea complexă folosind mai multe opțiuni..

Curățarea de bună calitate a lunii este foarte importantă. Acesta nu numai că va da un gust băuturii, ci vă va scuti de dureri de cap și de mahmureală în dimineața următoare..

Curățați produsul este cel mai bine cu o cetate mai mică de 35 de grade. La această concentrație, cele mai bune uleiuri se separă. Înainte de curățare, băutura trebuie apărată timp de cel puțin două zile. În plus, trebuie să fie la temperatura camerei..

Curățarea cea mai rapidă și cea mai eficientă este cu carbon activat. Procedura este după cum urmează:

 • într-o pâlnie discul wadded păstrează înăuntru;
 • urmată de un strat de particule de cărbune;
 • de la fracțiunile mari deasupra;
 • apoi tampoane de bumbac.

Astfel, este posibilă curățarea imediat a lunii, fără dificultăți suplimentare..

Dacă doriți să curățați laptele, cel mai bine se face după distilarea finală. Acest lucru se datorează faptului că particulele de proteine ​​pot rămâne în băutură și, atunci când sunt încălzite, vor produce un miros neplăcut..

Pentru a curăța 20 de litri de băutură cu o putere de 50 de grade, aveți nevoie de un pahar de lapte. Luați numai lapte pasteurizat cu un conținut de grăsime de cel mult 1,5%. Procedura este după cum urmează:

 • laptele se toarnă în lună și se scutură bine;
 • strâns închis cu un capac și curățat timp de o săptămână într-un loc întunecat;
 • timp de cinci zile, lichidul trebuie amestecat bine pentru a asigura reacția laptelui;
 • ultimele două zile părăsesc băutura pentru toți;
 • filtrarea se face prin straturi de vată de bumbac.

Această metodă este considerată a fi eficientă, deoarece în producția de vodcă este exact modul în care acestea curăță.

Distilare secundară

Re-distilarea se efectuează în același mod ca și prima. Băutura este încălzită, se colectează porții de 50 ml pe kilogram de zahăr. Procesul se desfășoară până când cetatea scade la 40 de grade..

Tradiția gustului și a aromei

Pentru a îmbunătăți gustul și pentru a scăpa de miros neplăcut, utilizați arome și aditivi. Gustul este dat băuturii adăugând coaja de lămâie și portocală. Gustul gustos se poate face cu vanilie și frunze de dafin. Cinnamon. Muscat va da un gust picant băuturii tale..

Moonshine rețete

standard

Reteta clasica pentru moonshine va necesita:

 • 6 kg de zahăr;
 • 25 grame de acid citric;
 • 18 litri de apă;
 • drojdie uscată – 120 gr.

Trei litri de apă se toarnă în tigaie și se toarnă tot zahărul. Apa este încălzită la 80 de grade. Siropul rezultat este fiert timp de 10 minute. Apoi adăugați acid citric și fierbeți timp de 60 de minute..

În lichidul răcit la 35 de grade se adaugă apa rămasă și drojdia moale. Apoi începeți procesul de fermentare.

Pentru a înțelege că mashul este gata să tragă, trebuie să observați următoarele semne:

 1. Aspectul mirosului de alcool;
 2. Suprafața paietei este luminată;
 3. Apare un precipitat;
 4. Bulele și șuierăliile dispar;
 5. Meciul nu iese peste braga.

Moonshine pe coaja de stejar

Moonshine, infuzat cu coaja de stejar, este similar cu coniacul. Pentru a vă pregăti aveți nevoie de:

 • 5 litri de gem sau 5 kg de zahăr;
 • 15 litri de apă;
 • 350 grame de drojdie;
 • 50 de grame de coaja de stejar.

Stea de scoarță se adaugă la o viteză de 50 grame la 1 litru de lună. Produsul infuzat timp de aproximativ o săptămână.

Coniac acasă

Pe baza tonului de lună puteți face o brandy delicioasă de casă. Pentru a face acest lucru, 5 linguri de zahăr și ceai negru, 10 boabe de piper negru, un vârf de vanilie, 6 bucăți de frunză de dafin, o lingură de lamaie se adaugă la 5 litri de lună. Băut infuzat timp de 10 zile într-un loc întunecos..

friptura de carne de vităCe este carnea de vită roșie, cum să o gătești din carne de vită în conformitate cu rețeta engleză clasică.

Cum să gătiți prăjituri delicioase în cutii de conserve pe o sobă obișnuită cu gaz, citiți articolul nostru.

Luați notă de această rețetă exotică pentru puiul din sos de soia.

Sfaturi pentru începători

Tehnologia fabricării berii este un proces foarte complex, care are propriile subtilități și secrete. Nuanțele de a face o băutură vin cu experiență, dar dacă ascultați sfaturile și recomandările celor care pregătesc homebrew pentru o lungă perioadă de timp acasă:

 • pentru curățare este mai bine să luați cărbune de mesteacăn. Că se folosește în filtrele de purificare a apei;
 • pentru o băutură mai moale și mai naturală, lăptuci pe bază de grâu;
 • Nu treceți de o singură etapă de preparare a băuturii. Acest lucru poate afecta negativ calitatea băuturii;
 • dacă după curățarea lunii cu lapte se formează o nuanță tulbure, adăugați un pic de portocaliu;
 • pentru a obține o băutură de calitate, trebuie doar să luați apă curată. Dacă apa este folosită de la robinet, aceasta trebuie apărată timp de cel puțin 24 de ore..

După ce ați înțeles în procesul de fabricare a băuturilor la domiciliu, puteți face băuturi alcoolice naturale pentru fiecare gust acasă. Folosind arome, puteți face atât rachiu, cât și tinctură. Pe masa de vacanță se vor afișa întotdeauna sticle cu alcool de înaltă calitate și gustos..

Loading...