De lijst met voedingsmiddelen met het hoogste eiwitgehalte

Niet iedereen weet wat een eiwit is, welke rol het speelt in de activiteit van het menselijk lichaam en welke functies het uitoefent..

producten с высоким содержанием белка

Laten we proberen deze vragen te beantwoorden, en ook overwegen welke producten het hoogste eiwitgehalte hebben voor zover ze heilzaam of schadelijk voor de mens kunnen zijn..

De voordelen en nadelen van het eten van eiwitrijk voedsel

Eiwit (eiwit) is een stof die bestaat uit aminozuren. Omdat ons lichaam niet alle aminozuren kan vormen, komen sommigen met proteïne naar ons toe.

Eiwitten vormen een belangrijk onderdeel van het dieet van elke persoon. Het is het belangrijkste bouwmateriaal, omdat het deelneemt aan het creëren van spierweefsel. Daarom wordt eiwit zo gewaardeerd door sporters en degenen die alleen maar spiermassa willen winnen..

Om dezelfde reden is het belangrijk voor het kind, omdat eiwit het groeiende lichaam helpt om goed en snel te groeien..

Met een tekort aan eiwitten bij de mens kan het werk van de endocriene klieren worden verstoord. De bloedsamenstelling kan ook veranderen, de hersenactiviteit verslechtert, het uithoudingsvermogen daalt en de immuniteit neemt af..

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat eiwit een uiterst nuttige stof is..

Maar hij, zoals vet en koolhydraten, kan het lichaam schaden als het in te grote hoeveelheden wordt gebruikt.

indicator нормы белкаHet ding is dat ons lichaam de hoeveelheid proteïne absorbeert die het voor een bepaalde tijd nodig heeft. Als je niet meer dan 150 gram nodig hebt, absorbeert het zo’n volume en de rest gaat gewoon door.

Het lichaam besteedt calcium aan de implementatie van dit proces en als je het niet via voedsel in de vereiste hoeveelheid ontvangt, wordt het uit de botten gehaald, wat uiteindelijk kan leiden tot osteoporose..

En zelfs als je verschillende vitamines inneemt die calcium bevatten, zal het je niet redden.

Ook is er, door een overvloed aan eiwitinname, een ernstige belasting voor de nieren, die verschillende ziekten kan veroorzaken. Dit fenomeen is vaak waarneembaar in welvarende landen, waar veel mensen te veel eiwitten in het menu hebben..

Bij het consumeren van dierlijke producten die eiwitten bevatten, moet je voorzichtig zijn, want meestal is er een grote hoeveelheid cholesterol en vet, en vaak zijn ze ook calorierijk.

Voedingsmiddelen met het hoogste eiwitgehalte

Om de hoeveelheid eiwit in uw dieet goed te reguleren, moet u weten welk voedsel het bevat en waar het het meest voorkomt. Laten we als voorbeeld nemen welke producten vaak voor de meeste mensen op de tafel te vinden zijn:

Kwark и яйца

 • eieren. De ideale en meest betaalbare bron van eiwitten voor de mens. Ze bevatten een grote hoeveelheid eiwitten (ongeveer zeventien procent) en ze hebben ook een hoge biologische waarde, omdat ze veel essentiële aminozuren bevatten;
 • Kwark. Het product, zonder welk het dieet van een atleet niet kan, bevat veertien procent eiwit, met als voordeel dat hij, in tegenstelling tot dezelfde eieren, veel tijd nodig heeft om te verteren, dus het is goed om het voor het slapengaan in te nemen, dan zal het lichaam de hele nacht energiek zijn. Maar het is de moeite waard om te weten dat er een grote hoeveelheid vet in de wrongel zit, dus is het het beste om een ​​vetarme versie te kopen;
 • melk. Voor velen, samen met eieren, is dit de belangrijkste bron van eiwitten. Het is ook rijk aan aminozuren en de biologische waarde is zelfs hoger dan dat van eieren. Houd er rekening mee dat het niet nodig is magere melk te kopen, als het vetgehalte niet hoger is dan 2,5%, zal het geen significante invloed hebben op uw lichaam;
 • kaas. Het heeft een hoog caloriegehalte, maar het bevat maar liefst dertig procent eiwit;
 • Vlees van pluimvee. Het heeft een laag calorie- en hoog eiwitgehalte. Bovendien is het gemakkelijk genoeg om het lichaam te absorberen;
 • rundvlees. Bevat dierlijke eiwitten, goed voor assimilatie. Het is het beste om gekookt of gestoofd rundvlees als voedsel te eten.De meest gezonde en voedzame manier om te eten is rundvlees van jonge leeftijd, van één tot twee jaar;
 • lever. De lever bevat vijfentwintig procent eiwit, dit product heeft een lage calorie en lage kosten;
 • vis. Een voedingsproduct waarin de aanwezigheid van eiwitten varieert van vijftien tot vijfentwintig procent, afhankelijk van het type. De hoogste hoeveelheid eiwit kan worden gevonden in zalm, tonijn, makreel, mul.

Dit zijn de meest voorkomende en populaire opties voor menselijke voeding, maar daarnaast zijn er nog steeds een aantal voedingsmiddelen met het hoogste eiwitgehalte. Overweeg deze lijst in de tabel..

tafel

Voor de duidelijkheid presenteren we een tabel met een eiwitgehalte per honderd gram productgewicht..

Productnaam Hoeveelheid eiwit
Ganzenvlees 29
Turkije 24
lam 24
rundvlees 23
Kippenvlees 25
Runderlever 19
varkensvlees 19
Een eend 17.6
Hausen 24
Roze zalm 21
zeebarbeel 21.4
garnalen 20
Zeebaars 20
sardine 23.7
Gerookte zalm 25.4
makreel 18
Zander 21
Gerookte kabeljauw 23.5
Tonijnvis 23
snoek 18
Witte kaas 18
kaas 30
Kwark 14
Het ei 12
kalfsvlees 22
Varkenslever 18
brasem 21
krabben 19
Gerookte kabeljauw 24
ide 18
paling 17
oesters 14
Varkensvlees / runderhart 15
koolvis 17

Naast het bovenstaande is er nog steeds een enorme verscheidenheid aan producten die eiwitten bevatten, maar in veel kleinere hoeveelheden.

Norm en overmaat aan eiwitten in het lichaam

Zoals je hierboven al hebt geleerd, profiteert proteïne niet alleen van het lichaam, maar kan het ook schadelijk zijn. Het hangt allemaal af van hoeveel een persoon het dagelijks neemt. Welke hoeveelheid eiwit is nodig voor het menselijk lichaam??

Allereerst moet u weten dat er een bepaalde dagelijkse inname van eiwitten is..

 1. Een volwassene moet ten minste veertig gram per dag consumeren en het wordt hem niet aangeraden om deze grens over te gaan, anders zijn er gezondheidsproblemen;
 2. Een gemiddelde van negentig gram is een goede waarde die elk gezond organisme leert;
 3. De maximale hoeveelheid eiwit is ongeveer honderdtwintig gram per 24 uur. Consumptie van een grotere massa kan leiden tot vergiftiging en verdere complicaties in het lichaam. Ook kunnen slechte adem en aanhoudende gassen verschijnen..
Het is de moeite waard eraan te denken dat gemiddeld meer dan dertig gram eiwit het lichaam niet bij één maaltijd kan leren.

De benodigde hoeveelheid eiwit per kilogram lichaamsgewicht:

 • 1,2 gram is noodzakelijk voor atleten en mensen die een actieve levensstijl leiden;
 • Ongeveer twee gram voor degenen die drie of meer keer per week sporten en 1,6 gram voor degenen die een of twee keer naar de sportschool gaan;
 • 2 gram voor degenen die afvallen en laagcalorisch voedsel eten.

Eekhoorn moet meer worden genomen:

 • Voor elke ziekte, vooral na de operatie, maar ook tijdens de herstelperiode;
 • Tijdens de actieve groei en ontwikkeling van het menselijk lichaam;
 • Als iemand sport beoefent en een actieve levensstijl leidt;
 • In de winter, omdat in deze tijd van het jaar het menselijk lichaam meer calorieën moet verbruiken om lichaamswarmte en energie te behouden..
uitladen день на водеOver hoe je de vastendag op het water doorbrengt, vertel het de experts van onze site.

Alles wat je al lang wilde leren over voedingsvezels, kijk in het volgende artikel. Er zijn ook geposte beoordelingen.

Methoden voor toepassing van Magnesia en beoordelingen van mensen worden hier beschreven. Lees, memoriseer en laat uw opmerkingen achter.!

Er is minder eiwit nodig:

 • In de warme seizoenen, omdat het lichaam geen grote hoeveelheid calorieën hoeft te spenderen;
 • Op oudere leeftijd, omdat er in het lichaam van een oude persoon niet zo’n aantal updates zijn als in een jonge;
 • Met het begin van jicht en andere ziekten geassocieerd met eiwitvertering.

Het lichaam verteert eiwitten veel langer dan dezelfde koolhydraten die vrijwel onmiddellijk worden opgenomen. Dit gebeurt vanwege de vrij grote moleculen waar het lichaam niet meteen mee omgaat..

Dit is een voordeel van eiwitrijk voedsel, het blijft veel langer hangen in het menselijk lichaam en wordt langzamer verteerd waardoor het gevoel van volheid langer aanhoudt..

Voor de duur van de assimilatie van eiwitten kunnen voedingsmiddelen langzaam of snel zijn. Te vertragen zijn vooral cottage cheese en varkensvlees, fast – eieren, melk, kefir.

overleg у врачаVoordat u de dagelijkse eiwitinname berekent en leunt op voedingsmiddelen met een hoog eiwitgehalte, kunt u het beste eerst een arts raadplegen en een volledig onderzoek van het lichaam ondergaan om ervoor te zorgen dat u geen nier-, lever- of maagaandoening heeft..

Anders loop je het risico jezelf te verwonden. Vooral moet je voorzichtig zijn met diegenen die problemen hebben met de nieren, of van wie het lichaam een ​​tekort heeft aan enzymen die eiwitten afbreken.

Je moet ook letten op de overdraagbaarheid van producten die eiwitten bevatten, omdat velen om deze reden verboden zijn om bijvoorbeeld zuivel en andere producten te gebruiken.

Gewichtsverlies Afslankingsdieet Dieet

Tijdens een dieet bevatten veel mensen een grote hoeveelheid eiwit in hun dieet. Overweeg enkele tips die voedingsdeskundigen gewoonlijk geven in dergelijke gevallen:

 1. Typisch, een dieet omvat het verminderen van voedingsstoffen zoals vetten en koolhydraten. Maar tegelijkertijd neemt de hoeveelheid eiwit af, wat een nadelige invloed kan hebben op het werk van het lichaam. Daarom moet u tijdens het dieet het verbruik van eiwitinname nauwlettend volgen. Vergeet niet dat ongeveer dertig procent van het eiwitvoedsel op uw menu aanwezig moet zijn;
 2. Bij het verliezen van gewicht, vergeet niet om in uw dieet vlees, vis, noten, zuivelproducten en andere producten, waaronder een voldoende aanwezigheid van eiwitten, op te nemen;
 3. Eiwitvoedsel wordt volgens veel voedingsdeskundigen heel goed opgenomen met koolhydraten en vetten, die de belangrijkste leveranciers van energie voor het lichaam zijn. Ook voor snellere en betere absorptie, zou het zonder brood en samen met groenten en greens moeten worden verbruikt;
 4. Naast natuurlijke producten kunt u sportsupplementen of eiwitpoeder gebruiken, maar u kunt ze niet beschouwen als de belangrijkste bron van eiwitten, omdat het lichaam eiwit van vlees en andere dierlijke producten het meest efficiënt absorbeert;
 5. Tegelijkertijd is het noodzakelijk om voedsel te eten in gekookt of gestoomd, met uitzondering van gefrituurd voedsel uit het dieet. Het is ook beter om het niet te zouten tijdens het koken, maar direct voordat het wordt ingenomen..

Uit het bovenstaande kunnen we concluderen dat proteïne erg belangrijk is voor het menselijk lichaam, maar om gezond en sterk te blijven, moet je het in de juiste hoeveelheden eten en het constant in de gaten houden..

Loading...